1 Απριλίου, 2023

Αρκετές επιλογές εφαρμογής για σύνδεση κινητού με τηλεόραση

Gadgetren – Στα σημερινά κινητά τηλέφωνα, πολλά παρέχουν ήδη μια λειτουργία Screencast ή Screen mirroring από προεπιλογή, ώστε να μπορούν να συνδεθούν απευθείας στην τηλεόραση.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λειτουργία Screencast μπορεί να λειτουργήσει εάν την υποστηρίζει η τηλεόραση που έχετε Miracast ούτε έχουν Εξυπνη τηλεόραση. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να ξεγελάσετε μια συνηθισμένη τηλεόραση χρησιμοποιώντας ένα Chromecast dongle, ώστε να μπορείτε να προβάλλετε περιεχόμενο στο κινητό σας στην οθόνη της τηλεόρασης.

Δυστυχώς, μερικές φορές η δυνατότητα Screencast που παρέχεται από προεπιλογή σε κινητά τηλέφωνα αντιμετωπίζει σφάλματα, έτσι ώστε να μην μπορούν να συνδεθούν στην τηλεόραση. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Google Play Store ως εναλλακτική λύση.

Miracast TV – Οθόνη WiFi

MIracast - Οθόνη WiFi

Μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής Miracast TV – WiFi Display από Google Play Store. Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να συνδέσετε το κινητό σας σε μια τηλεόραση που διαθέτει λειτουργίες Miracast, Smart TV ή Chromecast dongle.

Για να μπορέσετε να κάνετε αυτήν την εφαρμογή να λειτουργεί σωστά, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τη σύνδεση WiFi. Συνήθως μια τηλεόραση με Miracast θα εμφανίσει αμέσως το όνομά της για να διαλέξει πότε θέλει να συνδεθεί σε ένα κινητό τηλέφωνο.

Εν τω μεταξύ, τόσο η εφαρμογή Smart TV όσο και το Chromecast dongle θα ζητήσουν από την εφαρμογή να συνδεθεί στο ίδιο δίκτυο WiFi για να συνδεθεί. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η εφαρμογή υποστηρίζει κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android 4.2 ή νεότερη έκδοση.

Screen Mirroring – TV Miracast

Screen Mirroring - TV Miracast

Ως εναλλακτική στην εφαρμογή Miracast TV, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να συνδέσετε το κινητό σας τηλέφωνο στην τηλεόραση. Μπορείτε να επιλέξετε τρεις διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένων των Screen Mirror, Web Mirror ή Miracast.

Για τη σύνδεση κινητών τηλεφώνων με Smart TV, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Screen Mirror. Εν τω μεταξύ, το Web Mirror σάς επιτρέπει να συνδέσετε το κινητό σας τηλέφωνο σε Smart TV μέσω μιας διεύθυνσης IP σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Στη συνέχεια, η λειτουργία Miracast επιτρέπει στα κινητά τηλέφωνα να συνδέονται με τηλεοράσεις που διαθέτουν τη λειτουργία Miracast. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή απευθείας μέσω Google Play Store.

Μετάδοση στην τηλεόραση: Chromecast

Μετάδοση στην τηλεόραση Chromecast

Εφαρμογές από τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε Google Play Store θα σας ζητήσει να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με μια τηλεόραση που διαθέτει Chromecast μέσω του ίδιου δικτύου Wi-Fi.

Μετά από αυτό, μπορείτε να προβάλλετε απευθείας περιεχόμενο στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου στην τηλεόραση. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να συνδέσετε το κινητό σας τηλέφωνο με άλλες συσκευές όπως Fire TV, Xbox, IPTV και Smart TV διαφόρων επωνυμιών (Sony, Samsung, LG και άλλες) ανάλογα με τις ανάγκες.

Screen Mirroring σε έξυπνη προβολή

Screen Mirroring σε Smart View

Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να συνδέσετε το κινητό σας σε μια τηλεόραση με Miracast, Smart TV ή Chromecast dongle. Φυσικά, πρέπει να συνδέσετε το κινητό και την τηλεόρασή σας στο ίδιο δίκτυο WiFi.

Ενώ βρίσκεστε σε ορισμένες τηλεοράσεις, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Miracast, ώστε αργότερα να μπορεί να εντοπιστεί στην εφαρμογή. Η διαδικασία σύνδεσης με κινητό τηλέφωνο είναι πολύ εύκολη, όπου η εφαρμογή θα παρουσιάσει μια λίστα με πολλές τηλεοράσεις και μπορείτε να τις επιλέξετε αμέσως για γρήγορη σύνδεση. Μπορείτε να το κατεβάσετε απευθείας δωρεάν από Google Play Store.

Google Home

Google Home

Στα σημερινά κινητά τηλέφωνα Android, η εφαρμογή Google Home συνήθως εγκαθίσταται απευθείας. Αλλά αν όχι, τότε μπορείτε να το κατεβάσετε μόνοι σας από Google Play Store.

Η διαδικασία σύνδεσης μεταξύ ενός κινητού τηλεφώνου και μιας Smart TV που βασίζεται σε Android και dongle Chromecast μπορεί να γίνει απευθείας μέσω της εφαρμογής Google Home. Αλλά φυσικά οι συνδεδεμένες συσκευές πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο WiFi.

Όχι μόνο στην τηλεόραση, στην πραγματικότητα, μπορείτε επίσης να ελέγξετε πολλές συσκευές IoT (Internet of Things) Smart Home που κατασκευάζονται από την Google από το κινητό σας τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής Google Home.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *