27 Μαρτίου, 2023

Αυτές είναι οι 4 πιο πρόσφατες λειτουργίες ασφάλειας και απορρήτου στις συσκευές Samsung Galaxy

Gadgetren – Μέσω της τελευταίας ενημέρωσης λογισμικού της, η Samsung παρείχε αρκετές βελτιώσεις για το λειτουργικό σύστημα σε συσκευές Galaxy, μία από τις οποίες βρίσκεται στην ενότητα Ασφάλεια και Απόρρητο γεγονός που διευκολύνει τους χρήστες να διαχειρίζονται την ασφάλεια των δεδομένων.

Σε αυτήν την ενημέρωση ασφάλειας και απορρήτου, η Samsung συνδυάζει ταυτόχρονα τη διαχείριση ασφάλειας και την προστασία προσωπικών πληροφοριών. Οι χρήστες Galaxy που έχουν κάνει την πιο πρόσφατη αναβάθμιση λογισμικού για τη συσκευή τους Galaxy θα εμφανιστούν με ένα μενού πρόσβασης σχετικά με την κατάσταση ασφάλειας των δεδομένων απορρήτου τόσο στη χρήση δεδομένων στη συσκευή όσο και μέσω εγκατεστημένων εφαρμογών.

Με αυτόν τον τρόπο η διαχείριση της ασφάλειας των δεδομένων απορρήτου στις συσκευές Galaxy γίνεται πιο αυστηρή, επειδή κάθε χρήση δεδομένων ή εφαρμογής έχει δικαιώματα, ώστε οι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις χρήσης ώστε να είναι πιο διαφανείς.

Συνοπτικά, η διαχείριση της ασφάλειας δεδομένων σε αυτήν την ενημέρωση γίνεται μόνο μέσω του κουμπιού ρυθμίσεων στη συσκευή Galaxy και επιλέγοντας το μενού Ασφάλεια και Απόρρητο. Στη συνέχεια, επιλέξτε το μενού Απόρρητο. Υπάρχει ένα μενού για να δείτε όλη τη χρήση δεδομένων της συσκευής, συμπεριλαμβανομένων της τοποθεσίας, των κλήσεων, των επαφών, των SMS, της κάμερας, του ημερολογίου, του μικροφώνου και των αρχείων και των πολυμέσων.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν διαχείριση ασφάλειας δεδομένων με βάση την εφαρμογή όπου μπορούν πλέον να διαχειρίζονται απευθείας τη χρήση δεδομένων που επιτρέπεται ή όχι.

Οι ενημερώσεις που παρέχονται για την ασφάλεια και το απόρρητο στο Galaxy περιλαμβάνουν τέσσερις άδειες, συμπεριλαμβανομένου ενός διαχειριστή αδειών διαφημίσεων, άμεσου ελέγχου για άδειες κάμερας και μικροφώνου, άδειες τοποθεσίας για ορισμένες εφαρμογές και άδειες δεδομένων για εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

Με βάση την παρακολούθηση της ομάδας Gadgetren για τη συσκευή Galaxy A72, η ενημέρωση λογισμικού έχει εγκατασταθεί στη συσκευή από τις 19 Δεκεμβρίου 2022 μέσω της έκδοσης A725FXXU4CVJB με το επίπεδο Ενημερωμένης έκδοσης κώδικα ασφαλείας την 1η Νοεμβρίου 2022. Σύμφωνα με την ενημέρωση λογισμικού, αυτή η ενημέρωση φέρνει επίσης το λειτουργικό σύστημα στο One UI 5 Android 13.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι οι μεμονωμένες τοποθεσίες αυτών των διαχειριστών αδειών απορρήτου πιθανότατα θα διαφέρουν ανάλογα με τη συσκευή Galaxy. Σχετικά με τη χρήση καθενός από τα τέσσερα τελευταία δικαιώματα από αυτήν την ενημέρωση, μπορούμε να δούμε μέσα από την παρακάτω παρουσίαση.

Διαφήμιση Δικαιώματα

  Izin-iklan-Samsung-Security-and-privacy-1

Ο διαχειριστής αδειών διαφήμισης στο μενού Ασφάλεια και Απόρρητο στη συσκευή Galaxy A72 είναι διαθέσιμος σε ένα ειδικό μενού που εισέρχεται στις Άλλες ρυθμίσεις απορρήτου. Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το μενού Διαφημίσεις και, στη συνέχεια, να πατήσει το κουμπί Διαγραφή αναγνωριστικού διαφήμισης.

Καταργώντας την άδεια υπηρεσίας διαφημίσεων, οι χρήστες μπορούν να αποφύγουν ανεπιθύμητες διαφημίσεις ή συστάσεις όταν ψωνίζουν ή χρησιμοποιούν τις αγαπημένες τους εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ωστόσο, εάν θέλετε να λαμβάνετε ξανά προτάσεις προϊόντων από εφαρμογές αγορών, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν διαφημίσεις ανά πάσα στιγμή στις ίδιες ρυθμίσεις, πατώντας το κουμπί Λήψη νέου αναγνωριστικού διαφήμισης.

Δικαιώματα μικροφώνου και κάμερας

Άδειες Samsung-μικρόφωνο-και-κάμερα

Σε συσκευές Galaxy γενικά, τα άμεσα στοιχεία ελέγχου για τα δικαιώματα μικροφώνου και κάμερας μέσω αυτής της ενημέρωσης υπάρχουν ανεξάρτητα στο μενού Ασφάλεια και Απόρρητο μαζί με στοιχεία ελέγχου άδειας πρόσβασης σε κείμενο, φωτογραφίες ή δεδομένα που αντιγράφουν οι χρήστες. Τα δικαιώματα μικροφώνου και κάμερας ισχύουν επίσης για την παραχώρηση πρόσβασης στη χρήση του μικροφώνου και της κάμερας σε εγκατεστημένες εφαρμογές.

Άδεια τοποθεσίας

Samsung-τοποθεσία-άδειες

Εν τω μεταξύ, τα δικαιώματα τοποθεσίας στο μενού Ασφάλεια και Απόρρητο μπορούν επίσης να διαχειρίζονται απευθείας είτε μέσω χρήσης δεδομένων είτε από την εφαρμογή. Οι χρήστες πρέπει μόνο να επιλέξουν ποια εφαρμογή δεν θέλουν να διαβάζουν τα δεδομένα τοποθεσίας στην εφαρμογή.

Για εφαρμογές μεταφοράς, για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να ορίσουν δικαιώματα χρήσης δεδομένων όταν τα χρησιμοποιούν ή να παρέχουν πληροφορίες άδειας πρώτα κατά την είσοδο στην εφαρμογή. Αυτό προορίζεται για να μην παρακολουθείται η ακριβής τοποθεσία του χρήστη και να δίνει άδεια μόνο για παρακολούθηση κατά προσέγγιση τοποθεσίας.

Εκτός από αυτό, για να κλείσουν την πρόσβαση σε όλη τη χρήση δεδομένων τοποθεσίας σε εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα, οι χρήστες μπορούν επίσης να εισέλθουν στο μενού Άλλες ρυθμίσεις απορρήτου και, στη συνέχεια, στο Ιστορικό τοποθεσίας Google και να επιλέξουν το email που συνδέεται με την τοποθεσία. Στη συνέχεια, επιλέξτε Απενεργοποίηση και πατήστε το κουμπί Παύση.

Με αυτόν τον τρόπο θα διακοπεί κάθε χρήση των δεδομένων τοποθεσίας στη συσκευή. Εάν θέλετε να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση, είναι συνήθως μέσω άδειας με τη μορφή ερωτήσεων από τη χρήση της εφαρμογής.

Δικαιώματα δεδομένων για εφαρμογές αδράνειας

Συνήθως σε μια συσκευή Galaxy, υπάρχουν εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για την προστασία του απορρήτου των χρηστών από τη χρήση δεδομένων, η ενημέρωση ασφάλειας και απορρήτου θα καταργήσει την άδεια δεδομένων από την εφαρμογή.

Έτσι ώστε οι εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται και η πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα από όσα χρειάζονται μπορούν να αποτραπούν με αυτό το βήμα. Εάν ο χρήστης θέλει να επαναφέρει τα δικαιώματα, μπορεί να τα διαχειριστεί ξανά μέσω του μενού Ασφάλεια και Απόρρητο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *