1 Απριλίου, 2023

Αυτές είναι συμβουλές για τη δημιουργία φωτογραφιών με αντανακλαστικά Becekgram από τον Κριό Lukman με το OPPO Reno8 Z 5G

Gadgetren – Στην εκδήλωση OPPO Reno8 Series 5G Photography Experience στην Τζακάρτα, η ομάδα Gadgetren είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνατότητες κάμερας του νεότερου κινητού τηλεφώνου της OPPO, του Reno8 Z 5G.

Στην εκδήλωση, η OPPO Indonesia παρουσίασε τον Aries Lukman ως OPPO Photographer Expert που έχει δημιουργήσει διάφορα φωτογραφικά έργα που έχουν απολαύσει πολλά άτομα.

Ο Κριός Lukman μοιράζεται τις συμβουλές και τα κόλπα του για να δημιουργήσει ένα αισθητικό έργο χρησιμοποιώντας το Reno8 Z 5G, δηλαδή μια φωτογραφία αντανάκλασης που παράγει μια φωτογραφία μιας αντανάκλασης του θέματος ή του αντικειμένου από πάνω από την αντανάκλαση της επιφάνειας του νερού. Αυτή η τάση της φωτογραφίας συνήθως ονομάζεται Becekgram.

OPPO Reno8 Z 5G - Aries Lukman

Kiri: Aries Lukman, OPPO Photographer Expert

Ο Κριός Λούκμαν είπε ότι το απόγευμα μεταξύ 16.00 και 17.00 WIB είναι οι Χρυσές Ώρες όπου το φως του ήλιου είναι επίσης καλό. Επιπλέον, διάφορες αντανακλάσεις φωτός από τα γύρω κτίρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ανακλαστήρας στη λήψη φωτογραφιών.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα που έδωσε ο Κριός Λούκμαν για να μπορέσετε να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες φωτογραφίες αντανακλάσεων Becekgram:

Λακκούβες ή αντικείμενα για αντανάκλαση

Το πιο σημαντικό πράγμα για να κάνετε μια φωτογραφία αντανάκλασης φυσικά είναι μια λακκούβα με νερό. Ο Κριός προτείνει να επιλέγετε λακκούβες στους δρόμους ή σε επιφάνειες που κυριαρχούν το μαύρο, ώστε η αντανάκλαση του θέματος ή του αντικειμένου να φαίνεται καθαρά και καλά.

Εάν η λακκούβα βρίσκεται σε καφέ έδαφος ή σε φωτεινή επιφάνεια, μερικές φορές η αντανάκλαση του θέματος ή του αντικειμένου δεν είναι ορατή. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει λακκούβα με νερό, ο Κριός παρέχει μια εναλλακτική λύση φέρνοντας έναν καθρέφτη ή ένα αντικείμενο που μπορεί να εμφανίζει αντανακλάσεις.

Θέρμανση και Τοποθέτηση

Πριν τραβήξετε φωτογραφίες σε λακκούβες, ο Κριός λέει ότι είναι καλύτερο να ζεσταθείτε πρώτα για να μην τσιμπήσουν τα πόδια σας. Συνήθως όταν τραβάμε φωτογραφίες του Becekgram, πρέπει να κάτσουμε οκλαδόν έτσι ώστε να είμαστε σε θέση χαμηλής γωνίας που είναι σχεδόν κοντά στην επιφάνεια της λακκούβας, έτσι ώστε η περιοχή ανάκλασης να είναι σχεδόν παρόμοια με το αρχικό θέμα ή αντικείμενο.

Καλύτερη γωνιακή εξερεύνηση

Αν και ο μέσος όρος για τη λήψη φωτογραφιών αντανακλάσεων σε λακκούβες είναι η χρήση χαμηλής γωνίας ή γωνίας από το κάτω μέρος προς την επιφάνεια, ο Κριός είπε ότι μπορούμε επίσης να εξερευνήσουμε άλλες γωνίες για να παράγουμε τις καλύτερες φωτογραφίες αντανακλάσεων. Με διαφορετική γωνία από τους περισσότερους ανθρώπους, μπορούμε επίσης να παράγουμε μοναδικές φωτογραφίες.

Περιστρέψτε το τηλέφωνο έως και 180 μοίρες

Ο Κριός προτείνει να περιστρέψετε το τηλέφωνο έως και 180 μοίρες, έτσι ώστε η κύρια κάμερα του κινητού να βρίσκεται πολύ κοντά στην επιφάνεια της λακκούβας. Αυτό μπορεί να κάνει τη φωτογραφία που προκύπτει να έχει ένα εφέ καθρέφτη που αντανακλά πλήρως το θέμα της φωτογραφίας.

Κλείδωμα του σημείου εστίασης του θέματος φωτογραφίας

Εάν κατευθύνετε απευθείας την κάμερα σε μια λακκούβα, η λειτουργία αυτόματης εστίασης της κάμερας κινητού τηλεφώνου θα δείχνει αυτόματα στο πλησιέστερο θέμα φωτογραφίας. Όταν πολλοί άνθρωποι περπατούν, η εστίαση θα μετατοπιστεί.

Για το λόγο αυτό, ο Κριός προτείνει να κλειδώσουμε χειροκίνητα το σημείο εστίασης στο επιθυμητό θέμα φωτογραφίας, ώστε τα αποτελέσματα της φωτογραφίας ανάκλασης να γίνουν καθαρά και βέλτιστα.

Σύνθεση συνόλου

Για να δημιουργήσουμε μια καλή φωτογραφία, φυσικά, πρέπει να προσαρμόσουμε τη σύνθεση σε αυτήν έτσι ώστε να είναι ελκυστική και άνετη για τα μάτια πολλών ανθρώπων. Ο Κριός συμβουλεύει να μην υπάρχουν πράγματα που αποσπούν την προσοχή, όπως αντικείμενα, δέντρα, πολύς κόσμος γύρω ή οχήματα.

Αφού νιώσετε ότι απουσιάζει το ενοχλητικό, τότε μπορούμε να στοχεύσουμε αμέσως το θέμα της φωτογραφίας που έχει συντεθεί με ένα προκαθορισμένο περιβάλλον, ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται καθαρό και ελκυστικό.

Εφαρμόζοντας τώρα τις παραπάνω συμβουλές, εδώ είναι τα αποτελέσματα των φωτογραφιών Becekgram που παράγονται χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο OPPO Reno8 Z 5G.

OPPO Reno8 Z 5G - Becekgram - 1

OPPO Reno8 Z 5G - Becekgram - 2

OPPO Reno8 Z 5G - Becekgram - 3

Επιπλέον, το ίδιο το OPPO Reno8 Z 5G διαθέτει υποστήριξη για τρεις πίσω κάμερες που αποτελούνται από κύρια κάμερα 64 MP (διάφραγμα f/1.7), μακροεντολή 2 MP (διάφραγμα f/2.4) και βάθος 2 MP (διάφραγμα f/2.4). . Σύμφωνα με πληροφορίες, η OPPO Indonesia θα κυκλοφορήσει σύντομα το OPPO Reno8 Z 5G στην Ινδονησία στο εγγύς μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *