23 Μαρτίου, 2023

Αυτές είναι 6 βελτιώσεις στο Samsung Galaxy S23 Ultra από την προηγούμενη γενιά

Gadgetren – Το Samsung Galaxy S23 Ultra είναι το πιο ενημερωμένο smartphone που παρουσίασε σήμερα η Samsung για να συνεχίσει την επιτυχία της προηγούμενης γενιάς.

Φυσικά, η Samsung παρέχει βελτιώσεις τόσο σε εξαρτήματα όσο και σε χαρακτηριστικά στο Galaxy S23 Ultra, κάτι που το κάνει ακόμα πιο μαγευτικό.

Αν σκοπεύετε να κάνετε αναβάθμιση από το Galaxy S22 Ultra, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο; Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Κάμερα προηγμένης τεχνολογίας

Η φωτογραφία είναι ένα τμήμα που έχει προχωρήσει αρκετά σε αυτήν την τελευταία γενιά smartphone της Samsung. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Galaxy S23 Ultra υποστηρίζει έναν ευρυγώνιο κύριο φακό 200MP που είναι ικανός να παράγει πολύ υψηλή ανάλυση εικόνας. Σχεδόν διπλάσια αύξηση από το Galaxy S22 Ultra, το οποίο διαθέτει μόνο κάμερα 108MP.

Σε συνδυασμό με τον αισθητήρα ISOCELL HP2, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με τεχνολογία Super QPD, το Galaxy S23 Ultra μπορεί να κάνει μέγιστη χρήση 200 εκατομμυρίων pixel για εστίαση. Ως αποτέλεσμα, η κάμερα έχει πολύ γρήγορη αυτόματη εστίαση και ελάχιστη καθυστέρηση κλείστρου κατά τη λήψη φωτογραφιών σε όλες τις συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου ενός σκοτεινού δωματίου.

Επιπλέον, η τεχνολογία Tetra pixel εγγυάται ελάχιστες εικόνες θορύβου, ώστε οι λεπτομέρειες των αντικειμένων να εξακολουθούν να φαίνονται καθαρές και ευκρινείς. Εκτός από αυτό, η Samsung έχει επίσης ενσωματώσει άλλες νέες δυνατότητες μέσω του Expert RAW, όπως το Astrophoto για τη λήψη φωτογραφιών με αστέρια στον νυχτερινό ουρανό στο Multi Exposure για δημιουργικότητα με επαγγελματικές τεχνικές φωτογραφίας.

Εν τω μεταξύ, οι άλλες συνοδευτικές κάμερες εξακολουθούν να είναι σχεδόν οι ίδιες για τα δύο smartphone, συμπεριλαμβανομένου ενός φακού Ultra Wide-angle 12MP, τηλεφακού 10MP (3X Zoom) και 10MP Periscope (10X Zoom), ώστε να μπορείτε να βασιστείτε σε όλα τα σενάρια φωτογραφίας.

Φακός κάμερας Samsung Galaxy S23 Ultra

Πιο ευκίνητος διάδρομος κουζίνας

Από χρόνο σε χρόνο, οι βελτιώσεις στην πλευρά των επιδόσεων ενός smartphone είναι κάτι που συμβαίνει πάντα. Ομοίως, το Galaxy S23 Ultra, το οποίο τώρα βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 για το Galaxy ως εγκέφαλό του.

Αλλά κάτι είναι λίγο διαφορετικό από το συνηθισμένο, επειδή το chipset έχει μια ετικέτα για το Galaxy ως το τέλος. Αυτό υποδηλώνει ότι ο Snapdragon 8 Gen 2 που βρίσκεται στο Galaxy S23 Ultra έχει βελτιστοποιηθεί περαιτέρω ειδικά για να προσφέρει ακόμα πιο γρήγορη απόδοση.

Για να μην ξεχνάμε, το Galaxy S23 Ultra είναι επίσης εξοπλισμένο με μια νεότερη λύση μνήμης με τη μορφή μνήμης RAM LPDDR5X που είναι πιο αποδοτική στην κατανάλωση ενέργειας και αποθήκευσης UFS 4.0 που διαβάζει έως και 4200 Mbps πιο γρήγορα για να διασφαλίσει ότι το σύστημα έχει υψηλό ποσοστό απόκρισης.

Εν τω μεταξύ, το Galaxy S22 Ultra, όπως και η προηγούμενη γενιά, βασίστηκε στο Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, το οποίο ήταν το πιο πρόσφατο chipset όταν παρουσιάστηκε. Στη συνέχεια συνοδεύεται από RAM LPDDR5 και UFS 3.1 για να αντισταθμίσει την απόδοσή του.

Μπορεί να εξοικονομήσει περισσότερα δεδομένα

Το Galaxy S22 Ultra υποστηρίζει RAM έως 12 GB ως παραλλαγή για να διαλέξετε. Αλλά τώρα η Samsung παρέχει 12 GB μνήμης RAM για όλες τις παραλλαγές του Galaxy S23 Ultra για να διασφαλίσει ότι η απόδοση που θα έχετε θα είναι ισοδύναμη ανεξάρτητα από την παραλλαγή που θα επιλέξετε.

Επιπλέον, το Galaxy S23 Ultra είναι και πάλι διαθέσιμο με εσωτερική χωρητικότητα αποθήκευσης έως και 1 TB. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποθηκεύσετε περισσότερες αναμνήσεις που τραβήξατε χρησιμοποιώντας την κάμερα Galaxy S23 Ultra, να εγκαταστήσετε όλες τις αγαπημένες σας εφαρμογές και να αποθηκεύσετε διάφορα αρχεία πολυμέσων χωρίς να ανησυχείτε μήπως εξαντληθεί ο χώρος.

Ελαφρώς διαφορετικό από αυτό, το Galaxy S22 Ultra στην υψηλότερη έκδοση προσφέρει μόνο εσωτερική χωρητικότητα αποθήκευσης έως και 512 GB, που είναι το ήμισυ της υψηλότερης παραλλαγής του Galaxy S23 Ultra.

Samsung Galaxy S23 Ultra Game Mobile

Βελτιωμένη ανθεκτικότητα οθόνης

Με την πρώτη ματιά, τόσο το Galaxy S23 Ultra όσο και το Galaxy S22 Ultra διαθέτουν παρόμοια οθόνη με πάνελ Dynamic AMOLED 2X 6,8 ιντσών που έχει δυνατότητα προσαρμοστικού ρυθμού ανανέωσης μεταξύ 1Hz και 120Hz ανάλογα με το περιεχόμενο που εμφανίζεται.

Ωστόσο, η οθόνη του Galaxy S23 Ultra είναι η πρώτη που καλύπτεται με Corning Gorilla Glass Victus 2 ως προστατευτικό. Χάρη στη νέα σύνθεση γυαλιού, η οθόνη θα είναι πιο ανθεκτική στις κρούσεις από σκληρές επιφάνειες που σίγουρα θα επηρεάσουν τον κύκλο χρήσης του smartphone που είναι μεγαλύτερος.

Προηγμένη ασύρματη αγωγιμότητα

Το Galaxy S23 Ultra θα μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα τις μελλοντικές ανάγκες, επειδή είναι εξοπλισμένο με ασύρματες μονάδες με τη μορφή WiFi 7 και Bluetooth 5.3 για να διασφαλίζεται ότι η συνδεσιμότητα είναι πάντα σταθερή.

Φυσικά, με την παρουσία του WiFi 7, αυτό το smartphone τελευταίας γενιάς της Samsung μπορεί να λάβει και ένα ακόμα πιο γρήγορο δίκτυο στο διαδίκτυο, ώστε η διαδικασία λήψης και αποστολής να είναι πιο σύντομη εφόσον το υποστηρίζει το ευρυζωνικό δίκτυο.

Εν τω μεταξύ, το Galaxy S22 Ultra παρέχει WiFi 6E και Bluetooth 5.2 τα οποία είναι αρκετά εξελιγμένα, αλλά εξακολουθούν να είναι μια γενιά κάτω από αυτό σε σύγκριση με τις ασύρματες μονάδες στο Galaxy S23 Ultra.

Samsung-Galaxy-S23-Ultra-5G-Warna

Σχεδιασμός φιλικός προς το περιβάλλον και διάφορα χρώματα

Όσον αφορά τη σχεδίαση, αν το δεις από έξω, δεν έχουν αλλάξει πολλά μεταξύ των Galaxy S23 Ultra και Galaxy S22 Ultra. Και οι δύο εξακολουθούν να παρουσιάζουν το εμβληματικό χρώμα Phantom Black.

Απλώς το Galaxy S23 Ultra προσφέρει ακόμη πιο ποικίλες χρωματικές παραλλαγές, όπως το Lavender, το Green και το Cream, καθώς και τα αποκλειστικά χρώματα Lime, Sky Blue, Graphite και Red, τα οποία είναι διαθέσιμα μόνο στο Samsung.com. Το ίδιο το Galaxy S22 Ultra παρέχει μια επιλογή από χρώματα Phantom White, Green και Burgundy.

Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το σώμα του Galaxy S23 Ultra έχει επανασχεδιαστεί με γνώμονα τη διατήρηση της γης. Τώρα η Samsung παράγει το σώμα του Galaxy S23 Ultra χρησιμοποιώντας πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που χωρίζονται σε 80% ανακυκλωμένα υλικά PET, 20% ανακυκλωμένο θαλάσσιο πλαστικό και 22% ανακυκλωμένο γυαλί.

Έτσι, αυτές είναι μερικές από τις βελτιώσεις που έχει προσφέρει η Samsung στο Galaxy S23 Ultra, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο ασυναγώνιστο στην κατηγορία των ναυαρχίδων smartphone. Εκτός από όλα αυτά, φυσικά το Samsung Galaxy S23 Ultra θα λάβει επίσης μεγαλύτερη ενημέρωση από το Galaxy S22 Ultra επειδή ήδη τρέχει Android 13 από προεπιλογή μέσω OneUI 5.1.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *