27 Μαρτίου, 2023

Αυτή είναι η λειτουργία και η χρήση των δυνατοτήτων κοινότητας στο WhatsApp για όσους από εσάς έχετε μπερδευτεί

Gadgetren – Το WhatsApp έφερε μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Κοινότητα. Μπορείτε ήδη να απολαύσετε αυτήν τη δυνατότητα στην Ινδονησία μέσω ενημερώσεων που είναι διαθέσιμες τόσο στο Google Play Store όσο και στο Apple App Store.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η δυνατότητα Κοινότητας παρουσιάζεται για χρήστες που έχουν κοινότητα, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν ομαλά μόνο μέσω της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp.

Σε σύγκριση με τη δυνατότητα Ομάδας που ήταν παλαιότερα διαθέσιμη, η δυνατότητα Κοινότητας προορίζεται ειδικά για χρήστες που ενεργούν ως διαχειριστές σε μια συγκεκριμένη ομάδα.

Λειτουργίες κοινότητας WhatsApp

Επομένως, όσοι από εσάς δεν είστε διαχειριστές δεν μπορείτε να προσθέσετε ομάδες σε μία Κοινότητα. Τώρα η λειτουργία Κοινότητα βρίσκεται σε μια καρτέλα με ένα εικονίδιο τριών ατόμων που υποδεικνύει μια ομάδα. Η ίδια η τοποθεσία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην καρτέλα συνομιλίας ή συνομιλίας.

Τόσο οι διαχειριστές ομάδων όσο και οι τακτικοί χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν νέες Κοινότητες. Όσον αφορά αυτό το χαρακτηριστικό της Κοινότητας, τα κόμματα WhatsApp εξήγησε ότι η Κοινότητα επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται και να συνδυάζουν σχετικές ομάδες κάτω από μια ομπρέλα.

Εκτός από την προσθήκη ομάδων στην καρτέλα Κοινότητα, οι διαχειριστές της κοινότητας μπορούν επίσης να επικοινωνούν σημαντικές ενημερώσεις στα μέλη δημοσιεύοντας ανακοινώσεις στην Κοινότητα που έχει δημιουργηθεί και μπορεί να περιέχει περισσότερες από μία ομάδες. Έτσι, οι κοινότητες που μπορεί να έχουν δύο ή περισσότερες ομάδες μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένες και να ενημερώνονται για σημαντικές πληροφορίες.

Για παράδειγμα, ο διαχειριστής δημιουργεί μια κοινότητα δημοτικού σχολείου τα περιεχόμενα της οποίας προέρχονται από διάφορες ομάδες, όπως ομάδες πρώτης τάξης, ομάδες δεύτερης τάξης κ.λπ. Αργότερα, αρκεί ο διαχειριστής να ενημερώνει σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τις σχολικές δραστηριότητες γενικά στην καρτέλα Κοινότητα και όχι σε κάθε ομάδα τάξης.

Με αυτόν τον τρόπο η εργασία του διαχειριστή γίνεται ευκολότερη και πιο αποτελεσματική κατά τη μετάδοση πληροφοριών. Οι διαχειριστές μπορούν επίσης να προσθέσουν έως και 50 ομάδες που περιέχουν έως 5.000 μέλη στην ανακοίνωση της Κοινότητας. Εν τω μεταξύ, όλες οι ομάδες μπορούν να συμπεριληφθούν στην καρτέλα Κοινότητα.

Λάβετε όμως υπόψη ότι στην καρτέλα Κοινότητα που έχει δημιουργηθεί, μόνο οι διαχειριστές μπορούν να στέλνουν ανακοινώσεις. Εν τω μεταξύ, τα μέλη της Ομάδας δεν μπορούν να σχολιάσουν την Κοινότητα που έχει δημιουργηθεί. Τα μέλη μπορούν να σχολιάσουν μόνο την αρχική ομάδα.

Όπως και οι ομάδες, κάθε μέλος της ομάδας που είναι συνδεδεμένο στην καρτέλα Κοινότητα μπορεί επίσης να δει τον αριθμό των συμμετεχόντων στην Κοινότητα και να διαχειριστεί τις ειδοποιήσεις για ανακοινώσεις. Ακόμη και τα μέλη της ομάδας μπορούν να φύγουν με τον ίδιο τρόπο που φεύγουν από την ομάδα. Αλλά για να αποχωρήσετε από την ομάδα, πρέπει να φύγετε χειροκίνητα μέσω του εικονιδίου με τις τρεις κουκκίδες στις πληροφορίες της ομάδας.

Όσον αφορά τη δική του ασφάλεια, η WhatsApp είπε ότι οι κλήσεις και τα προσωπικά μηνύματα στην Κοινότητα είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο, έτσι ώστε κανείς, συμπεριλαμβανομένου του WhatsApp, να μην μπορεί να τα διαβάσει ή να τα ακούσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *