25 Μαρτίου, 2023

Αυτή είναι η τεχνολογία που κάνει την κάμερα 200MP εξελιγμένη στο Samsung Galaxy S23 Ultra

Gadgetren – Ως το υψηλότερο μοντέλο της σειράς Galaxy S23 που μόλις κυκλοφόρησε από τη Samsung, Galaxy S23 Ultra απλώστε τη γοητεία με μια μεγάλη κύρια κάμερα, δηλαδή 200MP. Αυτή η κάμερα δεν είναι μόνο ικανή να παράγει εικόνες υψηλής ανάλυσης, αλλά υποστηρίζεται και από προηγμένες λειτουργίες σε αυτήν.

Η Samsung χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα εικόνας ISOCELL HP2 με μέγεθος pixel 0,6 μm στο Galaxy S23 Ultra. Ο αισθητήρας εικόνας προσφέρει 200 ​​εκατομμύρια pixel σε οπτική μορφή 1/1,3″ και υποστηρίζει την τεχνολογία Tetra2pixel.

Το Tetra2pixel είναι μια τεχνολογία pixel-binning που συνδυάζει τα κοντινά pixel σε ένα μεγαλύτερο pixel για να συλλάβει περισσότερο φως, έτσι ώστε οι εικόνες να παραμένουν ευκρινείς και λεπτομερείς ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Για παράδειγμα, όταν υπάρχει υπερβολικό ηλιακό φως, ο αισθητήρας εικόνας θα χρησιμοποιήσει τη λειτουργία 0,6 μm 200 MP, ώστε να μην συλλαμβάνει πολύ φως για πιο καθαρές, λιγότερο εκτεθειμένες εικόνες.

Αντίθετα, εάν η κατάσταση φωτισμού γίνει πιο αμυδρό, ο αισθητήρας θα αλλάξει σε λειτουργία 1,2 μm 50 MP ή 2,4 μm 12,5 MP, έτσι ώστε οι φωτογραφίες και τα βίντεο να μπορούν να παρουσιάζουν φωτεινές εικόνες με λεπτομερή χρώματα και να παραμένουν ευκρινείς.

Όχι μόνο αυτό, ο αισθητήρας εικόνας ISOCELL HP2 είναι επίσης εξοπλισμένος με τεχνολογία Super QPD που μπορεί να προσφέρει δυνατότητες αυτόματης εστίασης, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στο ISOCELL HP2 να χρησιμοποιεί και τα 200 εκατομμύρια pixel για εστίαση.

Αυτό επιτρέπει στην αυτόματη εστίαση της κάμερας του Galaxy S23 Ultra να είναι ταχύτερη και πιο ακριβής με ελάχιστη καθυστέρηση κλείστρου ακόμα και όταν χρησιμοποιείται σε σκοτεινό δωμάτιο που φωτίζεται μόνο από ένα κερί.

  Samsung-Galaxy-S23-Ultra-5G-Nightography-1

Επιπλέον, ο αισθητήρας εικόνας ISOCELL HP2 είναι εξοπλισμένος με Dual Slope Gain (DSG) που επιτρέπει τη χρήση της λειτουργίας HDR σε ανάλυση 50MP. Αυτή η τεχνολογία DSG υποστηρίζεται επίσης από το Smart-ISO Pro, το οποίο είναι σε θέση να συνδυάζει υψηλό ISO και χαμηλό ISO σε μία ρύθμιση έκθεσης κατά τη λήψη σε μέρη με διαφορές φωτισμού σε αντίθεση.

Έτσι, η παρουσία του DSG στον αισθητήρα εικόνας ISOCELL HP2 στην κύρια κάμερα του Galaxy S23 Ultra είναι σε θέση να παράγει φωτογραφίες HDR που είναι πιο ζωντανές, λεπτομερείς και εμφανίζουν ελαφρώς θολές ή θολές εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, φωτεινότητας ή και στα δύο.

Εκτός από τη δυνατότητα δημιουργίας φωτογραφιών με την καλύτερη ανάλυση, αυτός ο αισθητήρας εικόνας μπορεί να εγγράψει σε ποιότητα 8K στα 30fps ή 4K στα 60fps με υποστήριξη HDR και μεγαλύτερη γωνία θέασης.

Επί του παρόντος, το πρόγραμμα προπαραγγελίας για τη σειρά Galaxy S23 έχει πραγματοποιηθεί στην Ινδονησία στον ιστότοπο Samsung.com/id, παρέχοντας πολλές ελκυστικές προσφορές. Κατά την περίοδο της προπαραγγελίας, οι αγοραστές μπορούν να αποκτήσουν το Galaxy S23 Ultra με τιμές που ξεκινούν από 19.999.000 IDR (12GB/256GB), το Galaxy S23+ με τιμές που ξεκινούν από 15.999.000 IDR (8GB/256GB) και το Galaxy S23 5G με τιμές που ξεκινούν από IDR 12.999.000 (8GB/128GB).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *