21 Μαρτίου, 2023

Αυτή είναι μια νέα δυνατότητα του iOS 16.2, που δεν φέρνει μόνο βελτιώσεις

Gadgetren – Όχι μόνο σταματά να επιδεικνύει το iOS 16 με όλες τις νέες δυνατότητες και την υποστήριξή του, αλλά η Apple συνεχίζει επίσης να αναπτύσσει το νέο λειτουργικό σύστημα με την πάροδο του χρόνου.

Πριν από λίγο καιρό, κυκλοφόρησαν ακόμη και την ενημέρωση iOS 16.2 ως μία από τις αποδείξεις. Μπορούμε να το κατεβάσουμε και επίσημα μέσω της σελίδας Ρυθμίσεις > Γενικός > Ενημερώσεις λογισμικού πατώντας ένα κουμπί Λήψη και εγκατάσταση.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι η ενημέρωση iOS 16.2 δεν φέρνει μόνο διορθώσεις και βελτιώσεις. Το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα προσφέρει επίσης μια σειρά από νέες δυνατότητες για την ολοκλήρωση της εμπειρίας χρήστη.

Νέες δυνατότητες του iOS 16.2

Εφαρμογή ελεύθερης μορφής

Ένα από τα συστήματα iOS 16.2 φέρνει νέα υποστήριξη που ονομάζεται Ελεύθερη μορφή. Αυτή η εφαρμογή, η οποία είναι επίσης διαθέσιμη μέσω iPad OS 16.2 και macOS 13, μας επιτρέπει να συνεργαζόμαστε σε έναν ψηφιακό πίνακα.

Αυτή η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από φοιτητές, φοιτητές και υπαλλήλους για να μοιραστούν διάφορα πράγματα όπως σκίτσα, σημειώσεις, αρχεία, συνδέσμους ιστού, έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο και ήχο.

Apple Music Sing

Εκτός από το Freeform, το iOS 16.2 προσφέρει επίσης υποστήριξη που ονομάζεται Apple Music Sing. Αυτή η εφαρμογή, στην οποία μπορεί να προσπελαστεί χρησιμοποιώντας iPhone, iPad και Apple TV, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καραόκε μαζί.

Το Apple Music Sing έχει πολύ ολοκληρωμένες δυνατότητες, όπως στίχους σε πραγματικό χρόνο, ρυθμιζόμενα φωνητικά, αλλαγή έντασης για τον αρχικό τραγουδιστή, επιλογές φωνητικών τραγουδιστών υπόβαθρο, για εμφάνιση ντουέτας για κομμάτια πολλών τραγουδιστών.

Προηγμένη προστασία δεδομένων

Παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό, Προηγμένη προστασία δεδομένων εφαρμόζεται επίσης στο iOS 16.2. Αυτή η υποστήριξη έχει σχεδιαστεί ειδικά για να επεκτείνει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε πρόσθετες κατηγορίες δεδομένων iCloud.

Με αυτήν την πρόσθετη υποστήριξη, η κρυπτογράφηση θα ισχύει πλέον και για τα αντίγραφα ασφαλείας iCloud, τα αντίγραφα ασφαλείας των Μηνυμάτων, το περιεχόμενο iCloud Drive, τις Σημειώσεις, τις Φωτογραφίες, τις Υπενθυμίσεις, τα Φωνητικά Σημειώματα, τους Σελιδοδείκτες Safari, τις Συντομεύσεις Siri και τα Πάσα Πορτοφολιού.

Νέα Αρχιτεκτονική εφαρμογών για το σπίτι

Όπως το macOS Ventura 13.1, το iOS 16.2 εισάγει μια νέα αρχιτεκτονική για εφαρμογές Home που προσφέρει ταχύτερη και πιο αξιόπιστη απόδοση. Απλώς πρέπει να το ζευγαρώσουμε και με το λογισμικό HomePod 16.2 για να το χρησιμοποιήσουμε.

Νέες ρυθμίσεις AirDrop

Μαζί με την κυκλοφορία του iOS 16.2, η Apple πρόσθεσε επίσης μια νέα ρύθμιση για το AirDrop. Οι ρυθμίσεις θα οριστούν πλέον σε Επαφή μόνο από προεπιλογή με την επιλογή για όλους να περιορίζεται μόνο σε 10 λεπτά.

Setelan πάντα στην οθόνη

Οι ρυθμίσεις για την οθόνη Always on Display είναι επίσης πιο ολοκληρωμένες με την ενημέρωση iOS 16.2. Τώρα υπάρχει μια επιλογή για να ορίσετε ταπετσαρία και ειδοποιήσεις στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω της σελίδας Ρυθμίσεις > Οθόνη & Φωτεινότητα > Πάντα σε οθόνη.

Γραφικό στοιχείο ύπνου και φαρμάκων για οθόνη κλειδώματος

Αφού αποκτήσετε καλύτερες επιλογές προσαρμογής, η οθόνη κλειδώματος στο σύστημα iOS 16.2 λαμβάνει επίσης δύο νέα γραφικά στοιχεία. Και τα δύο είναι Ύπνος, που χρησιμοποιείται για την προβολή των πιο πρόσφατων δεδομένων ύπνου του χρήστη, και Φάρμακα, που είναι μια υπενθύμιση του προγράμματος διαλογισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *