1 Απριλίου, 2023

Γιατί εμφανίζονται λίγα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια; Εδώ είναι ο λόγος

Gadgetren – Από τις 2 Νοεμβρίου 2022, έχει διακοπεί η αναλογική τηλεοπτική εκπομπή σε αρκετές περιοχές της Ινδονησίας. Με αυτόν τον τρόπο, αυτές οι περιοχές πρέπει να χρησιμοποιηθούν Ψηφιακές τηλεοπτικές εκπομπές.

Για όσους από εσάς εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε Αναλογική τηλεόραση, τότε σας αρέσει ή όχι, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα STB (Set Top Box) για να μπορείτε να απολαύσετε εκπομπές ψηφιακής τηλεόρασης. Για την ιστορία, η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει μόνο 5,6 εκατομμύρια μονάδες STB για τους λιγότερο τυχερούς.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα πιστοποιημένο STB Υπουργείο Επικοινωνιών και Πληροφορικής (Kemenkominfo) που έχουν πωληθεί διαδικτυακά και εκτός σύνδεσης στη χώρα. Ωστόσο, παρόλο που έχετε χρησιμοποιήσει το STB, ίσως εξακολουθείτε να αναρωτιέστε γιατί εμφανίζονται μερικά ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια στην οθόνη της τηλεόρασης.

1. Τοποθεσίες εκτός της κάλυψης των σημάτων εκπομπής ψηφιακής τηλεόρασης

Πρέπει να γνωρίζετε ότι επί του παρόντος η μετάβαση των αναλογικών τηλεοπτικών εκπομπών στην ψηφιακή τηλεόραση πραγματοποιείται σταδιακά, ξεκινώντας από το Jabodetabek (Τζακάρτα, Bogor, Depok, Tangerang, Bekasi) σε άλλες περιοχές.

Μπορεί η περιοχή στην οποία ζείτε να υπερβαίνει το εύρος των σημάτων εκπομπής ψηφιακής τηλεόρασης, με αποτέλεσμα να συλλαμβάνονται μόνο μερικά κανάλια, παρόλο που έχετε χρησιμοποιήσει το STB.

2. Υπουργείο Επικοινωνιών και Πληροφορικής Μη Πιστοποιημένο ΣΤΒ

Μην παρασυρθείτε από STB που είναι πολύ φθηνά γιατί αν δεν είναι πιστοποιημένα από το Υπουργείο Επικοινωνιών και Ενημέρωσης, συνήθως δεν μπορούν να πιάσουν πολλά σήματα καναλιών Ψηφιακής τηλεόρασης.

Θα μπορούσατε να πείτε ότι τα STB που είναι πιστοποιημένα από το Υπουργείο Επικοινωνιών και Πληροφοριών έχουν δοκιμαστεί για τυπικές δυνατότητες και εμβέλεια στη λήψη ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών στην Ινδονησία. Ίσως μπορείτε να δείτε προτάσεις STB που βασίζονται σε προηγούμενα άρθρα του Gadgetren.

3. Κακή ποιότητα κεραίας

Παρόλο που έχετε STB, στην πραγματικότητα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια κεραία για να τραβήξετε ψηφιακή τηλεόραση. Συνήθως η ποιότητα της κεραίας δεν είναι αρκετά καλή για να πιάσει σήματα ψηφιακού τηλεοπτικού καναλιού.

Ειδικά όταν χρησιμοποιείτε εσωτερική κεραία, φυσικά η ποσότητα της ικανότητας λήψης δεν είναι η βέλτιστη. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική κεραία που έχει τη δυνατότητα να καταγράφει καλύτερες συχνότητες από την εσωτερική κεραία. Θα πρέπει όμως να αποσυνδέετε την κεραία και την τηλεόραση όταν βρέχει για να μην σας χτυπήσει κεραυνός.

4. Κατεύθυνση Κεραία Less Pass

Εκτός από την ποιότητα, πρέπει επίσης να προσέχετε την κατεύθυνση και τη θέση της κεραίας που είναι εγκατεστημένη, επειδή αυτό μπορεί επίσης να επηρεάσει το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα που καταγράφεται. Όσο υψηλότερος είναι ο τόπος εγκατάστασης, η κεραία θα μπορεί να συλλαμβάνει τη συχνότητα του σήματος της ψηφιακής τηλεόρασης πιο έντονα.

Εκτός από ψηλά, πρέπει να προσαρμόσετε τη θέση της κεραίας προς την καλύτερη κατεύθυνση για να έχετε τη βέλτιστη ισχύ του σήματος του καναλιού. Ίσως μπορείτε να ακολουθήσετε τη θέση της κεραίας που έχει εγκαταστήσει ο γείτονάς σας ως αρχικό πείραμα, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε πολλά ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια.

5. Εκ νέου σάρωση εκπομπών ψηφιακής τηλεόρασης μέσω STB

Μερικές φορές, όταν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά το STB, θα έχετε μόνο μερικά ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια, επειδή μπορεί να προκληθεί από παράγοντες που κυμαίνονται από σφάλματα στο σύστημα ή εσφαλμένες ρυθμίσεις κεραίας. Το ίδιο και με τηλεοπτικούς σταθμούς που μπορεί να μην ήταν διαθέσιμοι στην περιοχή σας πριν.

Έτσι, μπορείτε να σαρώσετε ξανά το STB, ώστε να μπορείτε να λάβετε περισσότερα κανάλια ψηφιακής τηλεόρασης και να βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη λίστα καναλιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *