27 Μαρτίου, 2023

Γιατί τα κινητά ζεσταίνονται τόσο συχνά; Εδώ είναι μερικές αιτίες!

Gadgetren – Η εμπειρία χρήσης κινητού τηλεφώνου, από το σερφάρισμα στο διαδίκτυο μέχρι τα παιχνίδια, μπορεί φυσικά να αποδειχθεί λιγότερο ευχάριστη όταν η θερμοκρασία της συσκευής αυξάνεται δραστικά από την αρχική της κατάσταση.

Εκτός από άβολο κράτημα επειδή κάνει πολύ ζέστη, η αύξηση της θερμοκρασίας, ειδικά γενικά, συχνά συνοδεύεται από μείωση της απόδοσης. Τα κινητά τηλέφωνα μπορούν επίσης να καθυστερήσουν ή ακόμα και να επαναφορτωθούν αυτόματα.

Για να παραμείνουμε άνετοι, γι’ αυτό πρέπει να μάθουμε λίγο για τους διάφορους παράγοντες που μπορούν να κάνουν τις θερμοκρασίες των κινητών τηλεφώνων να είναι συχνά ζεστές ως προσδοκία. Εδώ είναι μια μικρή περίληψη σχετικά με αυτό.

Γιατί τα κινητά τηλέφωνα είναι συχνά ζεστά;

1. SoC που δουλεύει πολύ σκληρά

Η αύξηση της θερμοκρασίας στα κινητά τηλέφωνα γενικά επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το SoC (System on Chip) που περιλαμβάνει την CPU (Central Processing Unit), την GPU (Graphics Processing Unit), τη NPU (Neural Processing Unit) ως εγκέφαλο.

Το πρόβλημα SoC θα παράγει επίσης θερμότητα ως ένα από τα αποτελέσματα κατά την εργασία. Αν και σε αυτή την περίπτωση, η αύξηση της θερμοκρασίας θα εξαρτηθεί πραγματικά από τον φόρτο εργασίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όσο πιο βαριά είναι η απόδοση που απαιτείται, τόσο πιο δραστική θα αυξηθεί η θερμοκρασία.

Η αναπαραγωγή παιχνιδιών, η παρακολούθηση βίντεο, η υπερβολική ρύθμιση, η εκτέλεση μεγάλου αριθμού εφαρμογών μπορεί να είναι μερικά από τα ερεθίσματα που κάνουν το SoC να πρέπει να εργαστεί σκληρότερα. Όταν κάνετε πολλά πράγματα, γι’ αυτό το κινητό τηλέφωνο μπορεί να ζεσταθεί γρήγορα.

2. Χρησιμοποιείται για πολύ καιρό

Λάβετε υπόψη ότι το SoC θα συνεχίσει πραγματικά να παράγει θερμότητα ανεξάρτητα από την εργασία που εκτελείται. Επομένως, όταν ένα κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιείται για πολύ καιρό, ακόμη και μια αύξηση της θερμοκρασίας που δεν έγινε αισθητή στην αρχή μπορεί τελικά να επηρεάσει τη χρήση.

Για να μην αναφέρουμε ότι οι κατασκευαστές που το ανέπτυξαν είναι ακόμα μεγάλοι και τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν καλό σύστημα ψύξης. Οι συσκευές μπορούν να είναι πιο γρήγορες στην παραγωγή θερμότητας.

3. Ασταθής σύνδεση κινητής τηλεφωνίας

Το να βρίσκεστε σε μια περιοχή με ασταθές σήμα μπορεί επίσης να προκαλέσει συχνή θέρμανση ενός κινητού τηλεφώνου ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείται εντατικά. Το μόντεμ στη συσκευή πρέπει να δουλεύει επιπλέον για να βρει ένα σήμα ώστε να μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο.

Σε περιοχές όπου το σήμα είναι δύσκολο, το μόντεμ της συσκευής πρέπει να συνδέεται επανειλημμένα μέχρι να συνδεθεί σωστά στον αντίστοιχο χειριστή. Αυτό όχι μόνο θα κάνει το κινητό τηλέφωνο να ζεσταίνεται συχνά αλλά θα σπαταλήσει και την μπαταρία.

4. Υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος

Είναι αναμφισβήτητο ότι ορισμένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εξαρτημάτων κινητών τηλεφώνων είναι αγωγοί θερμότητας. Αυτό περιλαμβάνει γυαλί, αλουμίνιο και κεραμικά που χρησιμοποιούνται στο σώμα.

Με αυτά τα διάφορα υλικά, τα κινητά τηλέφωνα θα αισθάνονται συχνά ζεστά μετά από μια αύξηση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Ακόμη και οι αλλαγές μπορεί να είναι πιο γρήγορες εάν η συσκευή χρησιμοποιείται ή απλά αποθηκεύεται σε μέρος εκτεθειμένο στον ήλιο.

Επομένως, η χρήση κινητού τηλεφώνου σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά σε άμεσο ηλιακό φως, θα κάνει τη θερμοκρασία του κινητού να θερμαίνεται πολύ πιο γρήγορα.

5. Ακατάλληλη πλήρωση

Η διαδικασία φόρτισης μπορεί επίσης να κάνει ένα κινητό τηλέφωνο ζεστό. Αυτό είναι αρκετά λογικό αλλά δεν πρέπει να είναι υπερβολικό. Αν η θερμοκρασία αλλάξει σημαντικά τότε πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί.

Εκτός από τα αξεσουάρ που δεν είναι τυπικά ή κατεστραμμένα, η υπερβολική θερμότητα κατά τη διαδικασία φόρτισης μπορεί επίσης να προκληθεί από διαφορές στο ρεύμα από το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται από το κινητό τηλέφωνο και τον φορτιστή. Η ασταθής ηλεκτρική ενέργεια μπορεί επίσης να είναι μια αιτία.

6. Σφάλματα συστήματος ή εφαρμογής

Εντομο πράγματι ένα μέρος που δεν μπορεί να διαχωριστεί από την ανάπτυξη εφαρμογών και συστημάτων. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά αποτελέσματα, ένα από τα οποία είναι ότι ένα κινητό τηλέφωνο συχνά ζεσταίνεται γρήγορα.

Σε αυτήν την περίπτωση, ένα σφάλμα από την ανάπτυξη εφαρμογής ή συστήματος θα μπορούσε να αναγκάσει τη συσκευή να εργαστεί σκληρά. Φυσικά, αυτό θα κάνει έμμεσα το SoC να παράγει υπερβολική θερμότητα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η θερμοκρασία του κινητού τηλεφώνου.

7. Κακόβουλο λογισμικό

Εκτός από σφάλματα ανάπτυξης εφαρμογών και συστημάτων, κακόβουλο λογισμικό το οποίο συνήθως ονομάζεται κακόβουλο λογισμικό μπορεί επίσης να είναι ο λόγος που το SoC λειτουργεί πιο σκληρά. Ως αποτέλεσμα, τα κινητά τηλέφωνα ζεσταίνονται εύκολα ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιούνται.

Το κακόβουλο λογισμικό θα σχεδιαστεί γενικά σύμφωνα με τους στόχους του προγραμματιστή. Όπου ένα από αυτά μπορεί ακόμη και να γίνει για να αναγκάσει το SoC να δουλέψει σκληρά, ώστε η απόδοση της συσκευής να μειωθεί και εν αγνοία του να κάνει το κινητό να ζεσταίνεται συχνά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *