21 Μαρτίου, 2023

Γιατί το iPhone μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο την κάρτα Smartfren; Αυτή είναι η Αιτία!

Gadgetren – Κανονικά, κάθε μοντέλο κινητού τηλεφώνου που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στην αγορά της Ινδονησίας θα είναι εξοπλισμένο με υποστήριξη για τη χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας από όλους τους τύπους παρόχων.

Ακόμα κι έτσι, μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να βρούμε ορισμένα μοντέλα συσκευών που υποστηρίζουν μόνο ορισμένους χειριστές. Για παράδειγμα, ένα iPhone που μπορεί να ρυθμιστεί μόνο χρησιμοποιώντας κάρτα SIM Smartfren.

Γνωστό και ως “Smartfren Only”, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους ένα iPhone μπορεί να είναι έτσι. Όσο για όσους από εσάς είστε περίεργοι, εδώ είναι μερικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να είναι η αιτία.

Γιατί το iPhone μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο μια κάρτα SIM Smartfren;

1. iPhone από το Smartfren Bundling Program

Ακριβώς όπως οι φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας γενικά, το Smartfren διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα πωλήσεων προϊόντων με σύστημα ομαδοποίησης συσκευών. Έτσι, οι πελάτες μπορούν να αποκτήσουν τα κινητά τηλέφωνα των ονείρων τους μαζί με ποσόστωση Διαδικτύου σε πιο προσιτό κόστος.

Αρκετά μοντέλα iPhone είναι επίσης μερικές από τις συσκευές με τις οποίες μπορούμε να αγοράσουμε Σύστημα συνδυασμού συσκευών Smartfren. Αν και η διαθεσιμότητα των κινητών τηλεφώνων μπορεί να αλλάζει κάθε χρόνο.

Δυστυχώς, οι συσκευές που αγοράζουμε μέσω του συστήματος bundling μπορούν γενικά να χρησιμοποιούν μόνο κάρτες SIM από τους αντίστοιχους παρόχους. Ομοίως, τα iPhone που λαμβάνουμε από το πρόγραμμα Smartfren μπορούν συνήθως να διαχειρίζονται μόνο με τους αριθμούς τους.

Τα κινητά τηλέφωνα όπως αυτό ονομάζονται συνήθως Factory Locked συσκευές. Πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι η τοποθεσία μας έχει αρκετή υποστήριξη από το σχετικό δίκτυο χειριστή προτού την αγοράσουμε.

2. Μη καταχωρημένο IMEI

Οι συσκευές που διατίθενται στην αγορά ανεπίσημα στην Ινδονησία μπορούν επίσης να αντιμετωπίσουν το ίδιο πράγμα. Πολλά μοντέλα iPhone που μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο μια κάρτα SIM Smartfren υποδεικνύονται επίσης συχνά λόγω αυτού του προβλήματος.

Η πολιτική αποκλεισμού μη καταχωρημένων IMEI θα κάνει γενικά τα κινητά τηλέφωνα να χάσουν την πρόσβαση σε όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ινδονησία. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούμε ακόμα να το χρησιμοποιήσουμε με ορισμένους χειριστές.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι το iPhone Smartfren Only αυτό συμβαίνει εξαιτίας αυτού πιθανότατα δεν θα διαρκέσει πολύ. Η πολιτική αποκλεισμού μη καταχωρημένων IMEI εξακολουθεί να έχει κενά, αλλά η κυβέρνηση και οι φορείς εκμετάλλευσης τελειοποιούν όλο και περισσότερο το σύστημά τους.

Επομένως, είναι πιθανό ένα iPhone που μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο το Smartfren επειδή το IMEI δεν είναι καταχωρημένο, να αποκλειστεί πραγματικά στο μέλλον. Έτσι ώστε το κινητό τηλέφωνο τελικά άλλαξε σε συσκευή WiFi Only.

3. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο eSIM

Ορισμένα από τα νεότερα iPhone, όπως το iPhone 13, για παράδειγμα, έχουν μια eSIM, η οποία είναι διαφορετική από μια φυσική κάρτα SIM. Ακόμη και η Apple έχει αρχίσει να κυκλοφορεί το iPhone 14 που έχει μόνο eSIM, παρόλο που αυτή τη στιγμή είναι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι, ένας από τους λόγους για τους οποίους το iPhone μπορούσε να είναι Smartfren πριν από λίγο καιρό ήταν λόγω της υποστήριξης eSIM. Πριν από λίγο καιρό, η Smartfren ήταν ο μόνος πάροχος κινητής τηλεφωνίας που προσέφερε υπηρεσίες eSIM, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα iPhone που διαθέτουν μόνο eSIM μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο το δίκτυο Smartfren.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες eSIM έχουν αρχίσει να εμφανίζονται από άλλους παρόχους. Η Indosat Hutchinson Ooredoo, για παράδειγμα, έχει αρχίσει να πουλάει eSIM από τα τέλη του 2022, την οποία μπορείτε να αποκτήσετε αν επισκεφτείτε το πλησιέστερο κατάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *