25 Μαρτίου, 2023

Γνωρίστε την ενημερωμένη έκδοση 22H2 των Windows 11 που φέρνει αρκετές νέες δυνατότητες

Gadgetren – Ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft μόλις κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση για το λειτουργικό του σύστημα, συγκεκριμένα τα Windows 11 έκδοση 22H2. Οι χρήστες στην Ινδονησία μπορούν επίσης να ξεκινήσουν τη λήψη του.

Αυτή η ενημέρωση είναι πολύ ιδιαίτερη επειδή η Microsoft φέρνει μερικές πολύ φρέσκες εξαιρετικές δυνατότητες. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά επικεντρώνονται περισσότερο στη βελτίωση της διεπαφής οθόνης, της παραγωγικότητας και της χρήσης σε tablet.

Όσοι από εσάς εξακολουθείτε να διστάζετε να ενημερώσετε την έκδοση 22H2 των Windows 11, μπορείτε να ακούσετε τις ακόλουθες κριτικές. Αυτό περιλαμβάνει τα διάφορα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που προσφέρει.

Τι είναι τα Windows 11 22H2;

Τα Windows 11 22H2 είναι η πρώτη σημαντική ενημέρωση του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft από την πρώτη του κυκλοφορία τον Οκτώβριο του 2021. Όπως και η βασική έκδοση, μπορούμε να το κατεβάσουμε δωρεάν σε διάφορες συσκευές που το υποστηρίζουν.

Όσοι από εσάς δεν γνωρίζετε, μπορείτε να λάβετε αυτήν την ενημέρωση απευθείας μέσω των ρυθμίσεων. Μπορείτε να το ελέγξετε στη σελίδα Ρυθμίσεις > Ενημερωμένη έκδοση για Windows. Πατήστε το κουμπί Ελεγχος για ενημερώσεις για να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα στη συνέχεια Λήψη και εγκατάσταση για εγκατάσταση.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι τα Windows 11 22H2 υπόσχονται ταχύτερη διαδικασία λήψης και εγκατάστασης. Η Microsoft ισχυρίζεται ότι αυτή η ενημέρωση κάνει το μέγεθος της ενημέρωσης έως και 450 MB μικρότερο από πριν, αν και το τελικό μέγεθος θα διαφέρει για κάθε συσκευή.

Εκτός από βελτιώσεις και διορθώσεις, αυτή η ενημέρωση των Windows 11 22H2 φέρνει επίσης πολλές νέες εξαιρετικές δυνατότητες. Αυτά περιλαμβάνουν το μενού Έναρξη και τη γραμμή εργασιών, την Εξερεύνηση αρχείων, τις διατάξεις Snap, την προσβασιμότητα, τις χειρονομίες, στη διεπαφή οθόνης.

Νέες δυνατότητες, υποστήριξη και βελτιώσεις Windows 11 έκδοση 22H2

Μενού έναρξης και γραμμή εργασιών

Μέσω της έκδοσης 22H2 των Windows 11, η Microsoft είναι μία από αυτές που επαναφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης για τη γραμμή εργασιών. Έτσι, μπορείτε να επικολλήσετε εφαρμογές εύκολα όπως όταν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows 7, 8 ή 10.

Η λειτουργία καρφιτσών και προτάσεων αποκτά επίσης μια νέα ρύθμιση εμφάνισης διάταξης. Μέσω της σελίδας Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Αρχήμπορείτε τώρα να επιλέξετε πόσα εικονίδια και προτάσεις εφαρμογών θέλετε να εμφανίζονται όταν ανοίγετε το μενού Έναρξη.

Εκτός από τη δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης στη γραμμή εργασιών, τα Windows 11 22H2 επαναφέρουν επίσης υποστήριξη για τη δημιουργία φακέλων στο μενού Έναρξη. Μπορείτε επίσης να ομαδοποιήσετε εικονίδια εφαρμογών και να τα τακτοποιήσετε ώστε να είναι πιο εύχρηστα.

Βελτιώθηκε επίσης η δυνατότητα της μηχανής αναζήτησης στο μενού Έναρξη. Τώρα μπορούμε να βρίσκουμε πιο γρήγορα αυτό που ψάχνουμε από αρχεία σε εφαρμογές με πιο ακριβή αποτελέσματα από ποτέ.

Η οθόνη Γρήγορων ρυθμίσεων λαμβάνει επίσης μια μικρή αναθεώρηση μέσω των Windows 11 έκδοση 22H2. Εξαιτίας αυτού, οι χρήστες είναι πλέον ένας από αυτούς που μπορεί να συνδέσει συσκευές απευθείας μέσω σύνδεσης Bluetooth χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει τη σελίδα ρυθμίσεων.

Εξερεύνηση αρχείων

Τα Windows 11 22H2 προσθέτουν επίσης τη δυνατότητα Αγαπημένα στην Εξερεύνηση αρχείων. Σε αντίθεση με την προηγούμενη Γρήγορη πρόσβαση, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για την ενσωμάτωση αρχείων που κυμαίνονται από έγγραφα, εικόνες, ήχο έως βίντεο στην Αρχική σελίδα.

Η Microsoft επαναφέρει επίσης την προβολή προεπισκόπησης φακέλων μέσω της ενημέρωσης συστήματος των Windows 11, έκδοση 22H2. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά στα περιεχόμενα του φακέλου ξανά σε μορφή προεπισκόπησης πριν τον ανοίξουμε.

Μαζί με αυτήν την ενημέρωση, η Microsoft έχει επίσης βελτιώσει την ενσωμάτωση του File Explorer με την υπηρεσία αποθήκευσης cloud του Microsoft OneDrive. Τώρα μπορούμε να δούμε κάποιες πρόσθετες πληροφορίες, όπως το διάστημα που απομένει στην κατάσταση.

Snap Layouts

Το λειτουργικό σύστημα Windows 11 έχει εισαγάγει από τότε μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Snap layouts. Μπορούμε να καρφιτσώσουμε πολλά παράθυρα εφαρμογών με μια συγκεκριμένη διάταξη χρησιμοποιώντας μια συντόμευση πλήκτρου Windows + Ζ στο πληκτρολόγιο.

Σε αυτήν την ενημέρωση, η Microsoft βελτίωσε επίσης τις δυνατότητές της με μια μικρή γραμμή που θα εμφανίζεται όταν σύρουμε το παράθυρο της εφαρμογής στην κορυφή. Μπορούμε πλέον πιο εύκολα να επιλέξουμε τη διάταξη που ταιριάζει στις ανάγκες μας.

Προσιτότητα

Μέσω της έκδοσης 22H2 των Windows 11, η Microsoft έχει προσθέσει πολλά σετ υποστήριξης για προσβασιμότητα, ώστε το λειτουργικό της σύστημα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους. Αυτά περιλαμβάνουν ζωντανούς υπότιτλους για ολόκληρο το σύστημα, έναν πιο φυσικό Αφηγητή και Φωνητική Πρόσβαση.

Χειρονομία

Τα Windows 11 22H2 προσθέτουν επίσης πολλά νέα σύνολα χειρονομιών για να διευκολύνουν τη λειτουργία. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για όσους εγκαθιστούν το λειτουργικό σύστημα της Microsoft σε ένα tablet.

Μερικές από τις νέες χειρονομίες περιλαμβάνουν:

  • Σύρετε πάνω και κάτω στη γραμμή εργασιών για να ανοίξετε και να κλείσετε το μενού Έναρξη
  • Σύρετε δεξιά και αριστερά για εναλλαγή από τη λίστα pin εφαρμογών σε ολόκληρο το πρόγραμμα ή αντίστροφα
  • Σύρετε πάνω και κάτω κοντά στο δίσκο συστήματος (κάτω δεξιά γωνία της οθόνης) για να ανοίξετε ή να κλείσετε τις Γρήγορες ρυθμίσεις

Διεπαφή οθόνης

Η διεπαφή χρήστη στα Windows 11 έκδοση 22H2 λαμβάνει επίσης ορισμένες αλλαγές. Ένα από αυτά μπορούμε να δούμε στο Taks Manager που ακολουθεί πλέον το θέμα του πιο πρόσφατου λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Επιπλέον, η ενημέρωση των Windows 11 έκδοση 22H2 μας επιτρέπει επίσης να τοποθετήσουμε μια εικόνα από το Windows Spotlight σε μια Ταπετσαρία επιφάνειας εργασίας. Μπορούμε να το ορίσουμε απευθείας μέσω της σελίδας Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Ιστορικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *