1 Απριλίου, 2023

Γνωρίστε το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου που προσφέρει η νέα γενιά iPhone

Gadgetren – Η Apple παρέχει στη σειρά iPhone 14 πολλές νέες δυνατότητες. Αυτό περιλαμβάνει το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ασφάλεια των χρηστών.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη νέα δυνατότητα, μπορούμε να λάβουμε βοήθεια αμέσως όταν συμβεί κάτι απροσδόκητο. SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου επειδή μας επιτρέπει να μπορούμε να στέλνουμε σήματα SOS ακόμα κι αν δεν είμαστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ή στο διαδίκτυο.

Αν και δυστυχώς θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο σε περιορισμένη βάση για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, αυτή η δυνατότητα είναι σίγουρα ακόμα ενδιαφέρουσα για εκμάθηση. Ποιος ξέρει, θα μπορεί να εισέλθει και στο έδαφος της Ινδονησίας στο μέλλον.

Γνωρίστε τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS μέσω δορυφορικού iPhone

Το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου είναι μια αναβάθμιση στα υπάρχοντα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Η διαφορά είναι ότι αυτή η υποστήριξη είναι ειδικά σχεδιασμένη έτσι ώστε η αποστολή μηνυμάτων και κλήσεων έκτακτης ανάγκης να εξακολουθούν να γίνονται ακόμα και αν δεν υπάρχει σήμα ή διαδίκτυο.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η νέα δυνατότητα χρησιμοποιεί δορυφορική βοήθεια για να λειτουργήσει. Έτσι μπορεί τεχνικά να δημιουργήσει μια περιοχή επικοινωνίας με ευρύτερη κάλυψη από έναν κυψελοειδές πομπό λόγω του ύψους του.

Η έννοια της επικοινωνίας από κινητό τηλέφωνο σε δορυφορική επικοινωνία δεν είναι στην πραγματικότητα κάτι νέο. Αρκετοί μεταφορείς στο εξωτερικό, όπως η T-Mobile, έχουν ήδη ανακοινώσει τέτοια υποστήριξη στο δίκτυό τους για να βοηθήσουν τους χρήστες.

Ωστόσο, η Apple ακολούθησε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Ανέπτυξαν ειδικά τα εξαρτήματα και το λογισμικό για την κεραία του νέου iPhone 14 για απευθείας σύνδεση με δορυφόρους στο διάστημα.

Η Apple από την άλλη έχει επίσης συνεργαστεί με Globalstarη οποία είναι μια εταιρεία που διαχειρίζεται έναν αστερισμό 48 δορυφόρων χαμηλής τροχιάς στο διάστημα για δορυφορικές τηλεφωνικές υπηρεσίες και επικοινωνίες δεδομένων χαμηλής ταχύτητας.

Η δυνατότητα έκτακτης ανάγκης SOS μέσω δορυφόρου δυστυχώς έχει περιορισμούς. Με πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ iPhone και δορυφόρου, αυτή η υποστήριξη συνοδεύεται από ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων, καθυστέρηση και ισχύ σήματος που είναι αρκετά χαμηλή.

Η χρήση του SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου, μπορεί να διαρκέσει πολύ. Σε ιδανικές συνθήκες όπου το τηλέφωνο μπορεί να είναι απευθείας στραμμένο προς τον ουρανό, ένα μήνυμα έκτακτης ανάγκης που διεκδικείται από την Apple θα σταλεί μόνο μετά από περισσότερα από 15 δευτερόλεπτα.

Στην πραγματικότητα, η Apple αποκαλύπτει εμφατικά ότι η αποστολή μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά αν βρισκόμαστε κάτω από τα δέντρα. Επίσης δεν μπορεί να παραδοθεί εάν βρισκόμαστε σε πυκνό φύλλωμα ή εμπόδια όπως μέσα σε κτίριο.

Συνειδητοποιώντας αυτό, η Apple ανέπτυξε επίσης έναν ειδικό αλγόριθμο συμπίεσης που μπορεί να συμπιέσει το μέγεθος ενός μηνύματος έκτακτης ανάγκης στο ένα τρίτο του αρχικού μεγέθους. Ετοίμασαν επίσης μια ειδική διεπαφή για να βρουν τη σωστή θέση ώστε το κινητό τηλέφωνο να μπορεί να βλέπει απευθείας τον δορυφόρο.

Επιπλέον, το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως. Το iPhone θα χρησιμοποιήσει αρχικά το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ή το διαδίκτυο για να στείλει μηνύματα έκτακτης ανάγκης. Το νέο θα αλλάξει σε αυτήν τη λειτουργία εάν καμία από τις δύο δεν είναι διαθέσιμη.

Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, αυτή η νέα λειτουργία ασφαλείας που κατασκευάστηκε από την Apple θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για περίπου δύο χρόνια. Μετά από αυτό, οι χρήστες ενδέχεται να κληθούν να εγγραφούν, αν και δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με την τιμολόγηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *