27 Μαρτίου, 2023

Διαφορά μεταξύ Samsung S23 Ultra έναντι iPhone 14 Pro Max \| Gadgetren

Gadgetren – Στα χαρτιά, τόσο το Samsung Galaxy S23 Ultra όσο και το iPhone 14 Pro Max μπορούν να είναι εναλλακτικές επιλογές εάν χρειαζόμαστε ένα πολύ ενημερωμένο κινητό τηλέφωνο σήμερα.

Τα Galaxy S23 Ultra και iPhone 14 Pro Max είναι και τα δύο εξοπλισμένα με πολύ υψηλές προδιαγραφές τόσο από πλευράς υλικού όσο και λογισμικού. Τα χαρακτηριστικά που φέρουν είναι επίσης πολύ ολοκληρωμένα, όπου ορισμένα είναι ανώτερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα τους.

Ακόμα κι έτσι, τα δύο κινητά τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας εξακολουθούν να είναι εντελώς διαφορετικές συσκευές. Όχι μόνο από το οικοσύστημα λογισμικού που χρησιμοποιείται όπου το Galaxy S23 Ultra χρησιμοποιεί Android ενώ το iPhone 14 Pro Max χρησιμοποιεί iOS, αλλά και σε πολλές άλλες πτυχές.

Samsung Galaxy S23 Ultra εναντίον iPhone 14 Pro Max

Ο διάδρομος της κουζίνας που χρησιμοποιούν τα δύο κινητά τηλέφωνα είναι ένας από αυτούς. Για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε, το Galaxy S23 Ultra σε αυτήν την περίπτωση βασίζεται στο chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy ενώ το iPhone 14 Pro Max χρησιμοποιεί Apple A16 Bionic.

Τα δύο chipset είναι εξίσου κατάλληλα για τη σημερινή χρήση. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ακόμη και για να χειριστούμε διάφορα είδη εργασιών, από ελαφριά έως βαριά όμως.

Τα μέρη της οθόνης των δύο κινητών τηλεφώνων χρησιμοποιούν επίσης διαφορετική τεχνολογία. Ενώ το iPhone 14 Pro Max βασίζεται σε ένα πάνελ που ονομάζεται Super Retina XDR OLED, το Galaxy S23 Ultra χρησιμοποιεί ξανά Dynamic AMOLED 2X.

Οθόνη Apple-iPhone-14-Pro-and-iPhone-14-Pro-Max

Τεχνικά, και τα δύο υποστηρίζουν τεχνολογία LPTO, η οποία μπορεί να χειριστεί προσαρμοστικά τις αλλαγές στους ρυθμούς ανανέωσης από 1 έως 120 Hz. Απλώς η Samsung και η Apple ενσωματώνουν διαφορετικά μεγέθη.

Η οθόνη Galaxy S23 Ultra σε αυτή την περίπτωση έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις. Το κινητό έχει διαστάσεις 6,8” με ανάλυση 3088 x 1440 pixel ενώ το iPhone είναι μόνο 6,7” με υποστήριξη 2796 x 1290 pixel.

Αντίθετα, η οθόνη του iPhone 14 Pro Max έχει υψηλότερο επίπεδο φωτεινότητας. Το Super Retina XDR OLED του είναι ικανό να παράγει έως και 2.000 nits εάν το Dynamic AMOLED 2X στο Galaxy S23 Ultra είναι μόνο έως 1.750 nits.

Η προστασία που χρησιμοποιείται για την επίστρωση της οθόνης είναι επίσης πολύ διαφορετική. Το πρόβλημα είναι ότι η Apple χρησιμοποιεί ένα στρώμα από γυαλί Ceramic Shield, ενώ η Samsung βασίζεται στο Corning Gorilla Glass Victus 2, το οποίο παρεμπιπτόντως χρησιμοποιείται επίσης για το πίσω μέρος του σώματος.

Samsung-Galaxy-S23-Ultra-5G-200-MP.

Από την πλευρά της κάμερας, το Galaxy S23 Ultra σημειώνεται επίσης ότι έχει υψηλότερο αισθητήρα. Αυτό το κινητό τηλέφωνο είναι εξοπλισμένο με έναν κύριο φακό που μπορεί να παράγει εικόνες έως και 200MP ενώ το iPhone 14 Pro Max είναι μόνο έως 48MP.

Επομένως, οι δυνατότητες λήψης των δύο κινητών τηλεφώνων θα είναι αρκετά διαφορετικές. Επιπλέον, η Samsung χρησιμοποιεί ήδη την τεχνολογία αυτόματης εστίασης Super QPD που χρησιμοποιεί τέσσερα pixel ενώ η Apple εξακολουθεί να είναι Dual PDAF.

Επιπλέον, οι πρόσθετοι φακοί που χρησιμοποιούνται από τα δύο κινητά τηλέφωνα δεν είναι επίσης ίδιοι. Το Galaxy S23 Ultra βασίζεται σε τηλεφακό 10MP και τηλεφακό περισκόπιο 10MP ενώ το iPhone 14 Pro Max χρησιμοποιεί τηλεφακό 12MP με Σαρωτής TOF 3D LiDAR ως υποκατάστατο, παρόλο που και οι δύο χρησιμοποιούν αισθητήρα ευρείας γωνίας και selfies 12MP.

Η Samsung έχει επίσης ενσωματώσει μια μπαταρία 5.000 mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης PD3.0 έως 45W, ασύρματη 15W και ασύρματη αντίστροφη φόρτιση 4,5W. Εν τω μεταξύ, το iPhone 14 Pro Max, το οποίο έχει χωρητικότητα 4.323 mAh, χρησιμοποιεί PD2.0, ασύρματη 15W και ασύρματη αντίστροφη φόρτιση 7,5W.

Ο υπερηχητικός αισθητήρας σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι ενσωματωμένος με την οθόνη και το στυλό S του Galaxy S23 Ultra είναι επίσης ένας περαιτέρω διαφοροποιητής. Το iPhone 14 Pro Max αντικαθιστά αυτή τη λειτουργία με αναγνωριστικό προσώπου χωρίς ενσωματωμένη υποστήριξη στυλό γραφίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *