25 Μαρτίου, 2023

Διαφορές μεταξύ Nokia C31 και Nokia C21 Plus – Αρκετά παρόμοια αδέρφια

Gadgetren – Η Nokia μόλις κυκλοφόρησε δύο ολοκαίνουργια κινητά τηλέφωνα. Με όνομα Nokia C31 και Nokia C21 Plus, παρουσιάστηκαν και οι δύο ως συσκευές εισόδου που πωλήθηκαν με ετικέτα 1 εκατομμυρίου Rp.

Με την πρώτη ματιά, τα Nokia C31 και Nokia C21 Plus μοιάζουν αρκετά. Αν και σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν μερικές αρκετά εμφανείς διαφορές ανάλογα με τη διαφορά τιμής των δύο κινητών τηλεφώνων.

Το πιο ακριβό Nokia C31 έρχεται ως υψηλότερο μοντέλο με καλύτερες προδιαγραφές. Εν τω μεταξύ, το Nokia C21 Plus μοιάζει με μια ελαφρύτερη έκδοση για να φιλοξενήσει όσους από εμάς έχουμε πιο περιορισμένα κεφάλαια.

Σύγκριση Nokia C31 έναντι Nokia C21 Plus

Και τα δύο αυτά κινητά τηλέφωνα βασίζονται σε chipsets Unisoc SC9863A (28nm) έως 1,6GHz. Ακόμα κι έτσι, οι δυνατότητες είναι πιθανό να είναι διαφορετικές επειδή το Nokia C31 διαθέτει περισσότερη υποστήριξη μνήμης.

Το Nokia C31 ολοκληρώνει το chipset του με 4GB RAM και 64GB εσωτερική αποθήκευση. Ενώ το Nokia C21 Plus με την ίδια σειρά περιέχει μόνο διαμορφώσεις μνήμης 3 GB και 32 GB.

Επιπλέον, τα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούνται από τα δύο κινητά τηλέφωνα είναι επίσης αρκετά διαφορετικά. Το Nokia C31 χρησιμοποιεί ήδη Android 12 ενώ το Nokia C21 Plus βασίζεται μόνο στο Android 11 Go Edition σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Nokia C21 Plus

Nokia C21 Plus

Για όσους από εσάς δεν ξέρετε, Android Go Edition είναι μια ελαφριά έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android. Η Google το σχεδίασε για να λειτουργεί απρόσκοπτα σε συσκευές χαμηλών προδιαγραφών, μειώνοντας μέρος της υποστήριξής του.

Όχι μόνο από την άποψη της απόδοσης, η διαφορά στην ικανότητα μεταξύ των δύο μπορεί να φανεί και στην υποστήριξη της κάμερας που χρησιμοποιείται. Το Nokia C31 σε αυτή την περίπτωση έχει πιο ολοκληρωμένο φακό με την προσθήκη αισθητήρα macro ανάλυσης 2MP.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι το Nokia C21 Plus αντικαθιστά την παρουσία αυτού του αισθητήρα macro με ένα φλας για την μπροστινή κάμερα. Κάνοντας το να έχει πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη από το Nokia C31 που έχει μόνο ένα στο πίσω μέρος.

Nokia C31

Nokia C31

Η εμπειρία χρήσης των δύο κινητών τηλεφώνων μπορεί επίσης να είναι πιο διαφορετική λόγω της μπαταρίας. Το πρόβλημα είναι ότι το Nokia C31 έχει χωρητικότητα 5.050 mAh, η οποία είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το Nokia C21 Plus, που είναι μόνο 4.000 mAh.

Επιπλέον, το Nokia C31 διαθέτει επίσης πιστοποίηση προστασίας IP52. Έτσι τεχνικά το κινητό θα έχει καλύτερη αντίσταση στο πιτσίλισμα του νερού, αν και δεν συνιστώ να το παίρνετε για κολύμπι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *