23 Μαρτίου, 2023

Διαφορές POCO M5 και POCO M5 – Εντελώς διαφορετικά αδέρφια

Gadgetren – Παρόλο που κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα και μάλιστα φέρουν σχεδόν το ίδιο όνομα, τα νέα κινητά τηλέφωνα POCO M5 και POCO M5s είναι στην πραγματικότητα πολύ διαφορετικές συσκευές.

Το POCO M5 έρχεται προσφέροντας ποιοτική απόδοση ως κύριο πλεονέκτημα. Ενώ το αδερφάκι του, το POCO M5s, παρουσιάζεται ως μια ευέλικτη συσκευή με προδιαγραφές που φαίνονται ομοιόμορφα κατανεμημένες.

Ακόμα κι έτσι, μπορεί να μπερδευτούμε λίγο όταν πρέπει να επιλέξουμε επειδή οι τιμές των δύο κινητών τηλεφώνων είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Γι’ αυτό πρέπει να δώσετε προσοχή στην ακόλουθη σύγκριση των POCO M5 και POCO M5 για να το κάνετε πιο εύκολο.

Σύγκριση POCO M5 έναντι POCO M5

Για όσους από εσάς δεν ξέρετε, τα δύο κινητά τηλέφωνα κοστίζουν 2 εκατομμύρια IDR. Το POCO M5 μπορεί να αγοραστεί με κεφάλαια αξίας 2.099.000 IDR ή 2.299.000 IDR ενώ το POCO M5s 2.299.000 IDR ή 2.599.000 IDR ανάλογα με την επιλεγμένη παραλλαγή.

Το chipset που προσφέρει το POCO M5 είναι ενδιαφέροντα πολύ ανώτερο, παρόλο που η τιμή του είναι πιο προσιτή. MediaTek Helio G99 αυτό που φέρει όχι μόνο φέρνει πιο ενημερωμένη τεχνολογία αλλά έχει και ισχυρότερη απόδοση.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το POCO M5s επέστρεψε στη χρήση του παλιού chipset MediaTek Helio G95. Παρόλο που συνήθως μπορεί να διεισδύσει μόνο σε περίπου 360 χιλιάδες βαθμολογίες AnTuTu έκδοσης 9, ενώ το Helio G99 μπορεί να φτάσει τις 380 χιλιάδες.

Στα χαρτιά, το POCO M5 μπορεί σίγουρα να λειτουργεί πιο ομαλά όταν χρησιμοποιείται. Επιπλέον, αυτό το κινητό τηλέφωνο είναι επίσης εξοπλισμένο με οθόνη 2048 x 1080 pixel μεγέθους 6,58 “η οποία μπορεί να εμφανίζει κινούμενα σχέδια έως και 90 Hz.

LITTLE M5 Vs LITTLE M5s - 1

LITTLE M5s

Προς εξέταση, το POCO M5s είναι εξοπλισμένο μόνο με οθόνη 2400 × 1080 pixel με διάσταση 6,43″ η οποία έχει μόνο τυπικό ρυθμό ανανέωσης έως και 60 Hz. Έτσι, η κίνηση για συγκεκριμένο περιεχόμενο θα είναι λιγότερο ομαλή.

Απλώς πρέπει να θυμάστε, το POCO M5s είναι εξοπλισμένο με υποστήριξη οθόνης Super AMOLED. Αυτός ο τύπος πάνελ μπορεί τεχνικά να παράγει καλύτερη αντίθεση και φωτεινότητα από το IPS, όπως αυτό που χρησιμοποιεί το POCO M5.

Η εμπειρία χρήσης των δύο κινητών τηλεφώνων μπορεί να είναι και αντίστροφη. Παρόλο που διαθέτει ένα ισχυρό chipset, το POCO M5 είναι δυστυχώς οπλισμένο μόνο με 4 GB μνήμης RAM, ενώ το POCO M5s έχει επίσης μια επιλογή 6 GB.

Η κάμερα POCO M5 είναι επίσης άσχημα χτυπημένη από τον αδερφό της. Όχι μόνο είναι εξοπλισμένο με πολύ υψηλότερη ανάλυση, γιατί το POCO M5s διαθέτει και πιο ολοκληρωμένο τύπο φακού, ώστε να μπορεί να χειριστεί περισσότερα σενάρια λήψης.

LITTLE M5 Vs LITTLE M5s - 2

ΜΙΚΡΟ Μ5

Το POCO M5 σε αυτήν την περίπτωση είναι εξοπλισμένο μόνο με κύρια κάμερα 50MP + μακροεντολή 2MP + βάθος 2MP και κάμερα selfie 5MP. Ενώ το POCO M5s προσφέρει διαμόρφωση 64MP + ευρεία γωνία 8MP + μακροεντολή 2MP + βάθος 2MP και selfie 13MP.

Το POCO M5s χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία 33W όταν το POCO M5 φέρει μόνο φόρτιση 18W. Με άλλα λόγια, μπορεί να φορτίσει πιο γρήγορα, ειδικά επειδή οι μπαταρίες των δύο κινητών τηλεφώνων έχουν την ίδια χωρητικότητα 5.000 mAh.

Δυστυχώς, το πακέτο πωλήσεων POCO M5s δεν περιλαμβάνει πρόσθετο προσαρμογέα, ο οποίος είναι ελαφρώς διαφορετικός από τα αδέρφια του. Επομένως, πρέπει να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα εάν δεν τα έχουμε ακόμα.

Εκτός από την τσουχτερή τιμή, επίσης δεν αγοράζουμε τον προσαρμογέα τυχαία. Φροντίστε να ελέγξετε ή να ρωτήσετε πριν το αγοράσετε, επειδή δεν υποστηρίζουν όλα τα προϊόντα τρίτων το πρωτόκολλο φόρτισης 33W της Xiaomi.

Τα χαρακτηριστικά που φέρνουν τα POCO M5 είναι επίσης πιο ολοκληρωμένα. Αυτό περιλαμβάνει την πιστοποίηση IP 53 που υποδεικνύει ότι η συσκευή έχει καλύτερη αντοχή σε πιτσιλίσματα νερού και σκόνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *