21 Μαρτίου, 2023

Διαφορές Redmi A1 και Redmi 9A – Και τα δύο επίπεδα εισόδου της Xiaomi αλλά αρκετά διαφορετικά

Gadgetren – Η Xiaomi διαθέτει πολλά μοντέλα κινητών τηλεφώνων που διατίθενται στην αγορά για την κατώτερη μεσαία τάξη. Αυτό περιλαμβάνει τα Redmi A1 και Redmi 9A, τα οποία κοστίζουν 1 εκατομμύριο IDR.

Η τιμή της συσκευής Redmi A1 είναι 1.149.000 Rp., ενώ το Redmi 9A κοστίζει 1.119.000 Rp. για την ίδια παραλλαγή μνήμης, δηλαδή ένα μοντέλο με 2GB RAM και 32GB εσωτερική αποθήκευση.

Και τα δύο είναι εξίσου άξια προσοχής αν ψάχνουμε για ένα κινητό τηλέφωνο σε προσιτή τιμή. Απλώς πρέπει πραγματικά να το εξετάσουμε προσεκτικά γιατί το Redmi A1 και το Redmi 9A είναι πολύ διαφορετικά.

Σύγκριση Redmi A1 και Redmi 9A

Εκτός από τη σχεδίαση του αμαξώματος, τα δύο κινητά τηλέφωνα έχουν αρκετή αντίθεση στο κίνητρο της κουζίνας. Το Redmi A1, το οποίο κυκλοφόρησε αργότερα, βασίζεται MediaTek Helio A22 ενώ το Redmi 9A χρησιμοποιεί MediaTek Helio G25.

Τα Helio A22 και Helio G25 έχουν σχεδιαστεί και τα δύο χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική ARM Cortex-A55 με ταχύτητες έως και 2,0 GHz και το PowerVR GE8320 με τεχνολογία 12 nm, που είναι και τα δύο chipset αρχικού επιπέδου.

Redmi A1

Redmi A1

Αλλά για καθημερινή χρήση, το Helio G25 φαίνεται πιο πολλά υποσχόμενο. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το chipset φέρει ήδη οκτώ πυρήνες, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι περισσότεροι από το Helio A22, το οποίο έχει μόνο τέσσερις.

Με αυτή τη διαφορά στον διάδρομο της κουζίνας, η εμπειρία χρήσης των δύο κινητών θα είναι σίγουρα διαφορετική. Τα Redmi A1 και Redmi 9A έχουν ακόμη και αρκετά διαφορετική υποστήριξη που περιλαμβάνει την κάμερα ως ένα από αυτά.

Σε αυτήν την περίπτωση, το Redmi A1 είναι εξοπλισμένο με σύστημα διπλής κύριας κάμερας με διαμόρφωση 8MP + φακό QVGA (0,08MP). Ενώ το Redmi 9A φέρει μόνο έναν αισθητήρα, αλλά έχει ανάλυση έως και 13 MP ή μεγαλύτερη.

Redmi 9A

Redmi 9A

Παρόλο που δεν είναι τόσο προφανές, τα δύο κινητά τηλέφωνα έχουν στην πραγματικότητα διαφορετικές διαστάσεις οθόνης. Το Redmi A1 κυκλοφορεί με πάνελ 6,52” ενώ το Redmi 9A έχει διαστάσεις 6,53” παντού και τα δύο υποστηρίζουν ανάλυση HD+ (1600 x 720 pixel).

Εκτός από τις πολλές διαφορές παραπάνω, άλλες πτυχές που προσφέρονται από τα δύο κινητά τηλέφωνα είναι σχετικά ισοδύναμες. Το Redmi A1 και το Redmi 9A, για παράδειγμα, διαθέτουν μπαταρία χωρητικότητας 5.000 mAh με τεχνολογία φόρτισης 10W, μπροστινή κάμερα 5MP, διεπαφή micro USB, Bluetooth 5.0, υποδοχή ήχου έως 3,5 mm.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *