23 Μαρτίου, 2023

Είναι το IndiHome STB σε θέση να καταγράφει εκπομπές ψηφιακής τηλεόρασης;

Gadgetren – Αντί να αγοράσουμε μια νέα τηλεόραση, μπορούμε επίσης να ενσωματώσουμε ένα STB (Set Top Box) στην παλιά συσκευή ως εναλλακτική εάν θέλετε να μεταβείτε από την αναλογική μετάδοση σε ψηφιακή.

Το STB είναι μια συσκευή που διαθέτει ένα ειδικό εξάρτημα για την επεξεργασία τηλεοπτικών σημάτων από μια πηγή ώστε να μπορεί να μεταδοθεί. Διαφορετικό όμως από την τηλεόραση, συνήθως δεν είναι εξοπλισμένο με οθόνη αλλά ειδική θύρα πολυμέσων όπως HDMI ή RCA.

Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων παλαιότερων τηλεοράσεων, οθονών και προβολέων LCD. Εφόσον και οι τρεις υποστηρίζουν τη θύρα πολυμέσων που προσφέρει η STB, μπορούν να εμφανίζονται επεξεργασμένες τηλεοπτικές εκπομπές.

Η χρήση του STB μπορεί επίσης να είναι μια λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή της αναλογικής τηλεόρασης σε ψηφιακή. Αλλά φυσικά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα σωστά εργαλεία για να το κάνουμε με επιτυχία.

Όταν ψάχνουμε για ένα STB για τη μετατροπή της αναλογικής τηλεόρασης σε ψηφιακή, μπορεί να μπούμε στον πειρασμό να σκεφτούμε ένα υβριδικό κουτί από το IndiHome. Απλώς, αν η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να το κάνει;

Είναι το IndiHome STB σε θέση να καταγράφει εκπομπές ψηφιακής τηλεόρασης;

Η σύντομη απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι Δεν. Παρόλο που είναι και τα δύο STB, το υβριδικό κουτί που προσφέρει το IndiHome είναι διαφορετικός από αυτό που χρειάζεται για τη λήψη επίγειων ψηφιακών τηλεοπτικών σημάτων.

Στην Ινδονησία, οι ψηφιακές εκπομπές πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας το πρότυπο Ψηφιακή μετάδοση βίντεο-Δεύτερης γενιάς Επίγεια (DVB-T2). Χρειαζόμαστε λοιπόν μια συσκευή STB που να υποστηρίζει αυτή την τεχνολογία αν θέλουμε να μετατρέψουμε την αναλογική τηλεόραση σε ψηφιακή.

Ενώ το υβριδικό κουτί IndiHome είναι STB με Digital Video Broadcast-Internet Protocol Television (DVB-IPTV). Με απλά λόγια, θα χρειαστούμε ακόμα σύνδεση στο διαδίκτυο για να απολαμβάνουμε τηλεοπτικά κανάλια σε αυτό.

Παρόλο που έχει ξεκλειδωθεί, το υβριδικό κουτί IndiHome δεν θα υποστηρίζει ινδονησιακές ψηφιακές τηλεοπτικές εκπομπές. Εκτός και αν θέλουμε να προσθέσουμε μια ειδική συσκευή για στικ τηλεόρασης DVB-T2, η οποία στην πραγματικότητα μπορεί να κάνει πραγματικά περισσότερα έξοδα από την αγορά STB.

Προσωπικά δεν συνιστώ την αγορά ενός υβριδικού κουτιού IndiHome για τη μετατροπή της αναλογικής τηλεόρασης σε ψηφιακή. Αντί για αυτές τις συσκευές, μπορούμε να επιλέξουμε ένα ειδικό DVB-T2 STB που προτείνει η Kominfo. Επιπλέον, μπορεί να μπορείτε να το αποκτήσετε δωρεάν εάν πληροίτε τις απαιτήσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το υβριδικό κουτί IndiHome, θα πρέπει επίσης να εγγραφείτε στο διαδίκτυο από την υπηρεσία Telkom Indonesia. Έχουν μια διαδραστική υπηρεσία τηλεόρασης με ένα αρκετά πλήρες κανάλι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *