21 Μαρτίου, 2023

Εδώ είναι 10 νέες λειτουργίες Android 13 που πρέπει να γνωρίζετε

Το Gadget – Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα υπό την αιγίδα της Google που έχει χρησιμοποιηθεί από διάφορες κινητές συσκευές και IoT (Internet of Things) σε αυτόν τον κόσμο.

Κάθε χρόνο το Android θα εμφανίζεται με την πιο πρόσφατη έκδοση και Android 13 έχει επίσης λανσαριστεί με αύξηση σε πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Εκτός από την οθόνη διεπαφής που είναι πιο άνετη στη χρήση για πλοήγηση, το Android 13 έχει επίσης παρουσιάσει μια ποικιλία νέων χαρακτηριστικών που φυσικά διευκολύνουν τις καθημερινές δραστηριότητες των χρηστών του.

1. Ρύθμιση γλώσσας ανά εφαρμογή

Σε Android 12 ή προγενέστερη έκδοση, η εφαρμογή θα ακολουθήσει αμέσως και θα προσαρμοστεί στη γλώσσα που έχει οριστεί στο σύστημα. Αλλά στο Android 13, μπορείτε να ορίσετε τη γλώσσα για κάθε εφαρμογή ξεχωριστά.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε το WhatsApp να χρησιμοποιεί Αγγλικά, το YouTube να χρησιμοποιεί Ινδονησιακά, το πρόγραμμα περιήγησης να χρησιμοποιεί γερμανικά και άλλες εφαρμογές μπορούν να ρυθμιστούν σε διαφορετική γλώσσα.

2. Ελέγξτε το Smart Home από την οθόνη κλειδώματος

Στο Android 13, μπορείτε να εμφανίσετε το μενού ελέγχου όταν βρίσκεστε στην οθόνη κλειδώματος ή στην κλειδωμένη οθόνη. Με αυτόν τον τρόπο, φυσικά, μπορείτε να ελέγχετε γρήγορα τις συσκευές Smart Home που είναι συνδεδεμένες στην εφαρμογή Google Home.

Το Smart Home διευκολύνει τον έλεγχο των συσκευών από απόσταση, ειδικά όταν ξεχνάμε να απενεργοποιήσουμε κάτι. Από προεπιλογή, η λειτουργία ελέγχου Smart Home από την οθόνη κλειδώματος είναι απενεργοποιημένη.

Πρέπει επίσης να το ενεργοποιήσετε αργότερα Ρυθμίσεις στη συνέχεια επισκεφτείτε το μενού Κλειδαριά Οθόνη που είναι μέσα Απεικόνιση. Στη συνέχεια ενεργοποιήστε την επιλογή Εμφάνιση στοιχείων ελέγχου συσκευής.

3. Επιλογέας φωτογραφιών

Στο Android 13 υπάρχει μια αύξηση στο απόρρητο που παρουσιάζει ένα Photo Picker που σας επιτρέπει να εμφανίζετε ποιες φωτογραφίες ή βίντεο είναι προσβάσιμα από τη Συλλογή, τη Διαχείριση αρχείων και άλλες εφαρμογές.

Αυτή η δυνατότητα καθιστά το απόρρητο των φωτογραφιών ή των βίντεό σας πιο ασφαλές. Αυτό φυσικά καθιστά αδύνατη την πρόσβαση εφαρμογών ή ατόμων σε φωτογραφίες ή βίντεο που έχουν κλειδωθεί για να ανοίξουν.

4. Πιο βολικό Multitasking

Οι δραστηριότητες πολλαπλών εργασιών σε tablet που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android 13 είναι πλέον ακόμη πιο εύκολες, επειδή αργότερα στην οθόνη θα εμφανιστεί μια γραμμή εργασιών που περιέχει μια γεύση των εφαρμογών που είναι ανοιχτές αυτήν τη στιγμή.

Φυσικά αυτό θα σας διευκολύνει να έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε πρώτα το Πρόσφατο Μενού. Επιπλέον, από το εικονίδιο της εφαρμογής στη γραμμή εργασιών μπορεί να γίνει μεταφορά και απόθεση για να εμφανιστεί η εφαρμογή σε λειτουργία διαίρεσης οθόνης.

Η λειτουργία διαίρεσης οθόνης μπορεί επίσης να εκτελέσει δύο εφαρμογές ταυτόχρονα σε μία οθόνη. Για παράδειγμα, παρακολουθείτε βίντεο στο YouTube ενώ συνομιλείτε με φίλους στο WhatsApp.

5. Σάρωση κωδικού QR στις Γρήγορες ρυθμίσεις

Εάν συνήθως πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους ή να χρησιμοποιήσετε το Google Lens για να σαρώσετε τον κώδικα QR. Έτσι, στο Android 13 έχει παρουσιαστεί μια ενσωματωμένη δυνατότητα για τη σάρωση του κώδικα QR.

Χρειάζεται μόνο να σύρετε την οθόνη με ένα δάχτυλο για να εμφανιστούν οι Γρήγορες ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Σάρωση κωδικού QR για να εμφανιστεί η σελίδα σάρωσης.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στρέψετε την κάμερα του κινητού σας στον κωδικό QR για να ξεκινήσει η σάρωση. Τα δεδομένα που παρατίθενται στον Κώδικα QR θα εμφανίζονται επίσης στην οθόνη με τη μορφή συνδέσμων ιστότοπου, βιολογικών δεδομένων και άλλων.

6. Προεπισκόπηση του Πρόχειρου

Στο Android 13, θα λαμβάνετε μια τυπική οπτική επιβεβαίωση όταν το περιεχόμενο αντιγράφεται ή προστίθεται στο Πρόχειρο. Αυτή η επιβεβαίωση είναι σαν να ανακοινώνουμε ότι το περιεχόμενο έχει αντιγραφεί και επικολληθεί.

7. Λειτουργία ώρας ύπνου για Dark Mode

Η Λειτουργία ώρας ύπνου είναι μια λειτουργία Android που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μην αποσπά την προσοχή όταν κοιμάστε. Στο Android 13, μπορείτε να προγραμματίσετε την ενεργοποίηση της Dark Mode όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Bedtime Mode.

Αυτή η δυνατότητα είναι προσβάσιμη μέσω των ρυθμίσεων στο Ρυθμίσεις. Απλά πρέπει να επισκεφτείτε το μενού Απεικόνιση και επιλέξτε μια επιλογή Σκοτάδι Θέμα. Στη συνέχεια Πρόγραμμα, απλά ενεργοποιείς Ενεργοποιήστε την ώρα του ύπνου.

8. Αυτόματη εκκαθάριση του ιστορικού του προχείρου

Για να παρέχει περαιτέρω ασφάλεια στους χρήστες του, το Android 13 θα διαγράψει το ιστορικό ή το ιστορικό σημαντικών δεδομένων που έχουν αντιγραφεί, όπως βιογραφικά δεδομένα, email, κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και άλλα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Φυσικά αυτό μπορεί να αποτρέψει την ανεύθυνη πρόσβαση.

9. Ενσωματωμένο με Chromebook

Τώρα μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα στο Chromebook σας όταν το τηλέφωνό σας δεν είναι κοντά σας. Φυσικά, η ενσωμάτωση μεταξύ κινητών τηλεφώνων Android 13 και Chromebook είναι πολύ ενδιαφέρουσα, ειδικά όταν το κινητό τηλέφωνο φορτίζεται σε μια περιοχή που βρίσκεται μακριά από την περιοχή εργασίας.

10. Πινακίδες αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για ηλεκτρονικές πληρωμές

Όταν χρησιμοποιείτε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για να πραγματοποιείτε πληρωμές στο διαδίκτυο, τραπεζικές δραστηριότητες, ψηφιακές μεταφορές χρημάτων και άλλα, θα εμφανιστεί ένα μικρό πράσινο σημάδι επιλογής όπου βρίσκεται η κινούμενη εικόνα του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων όταν η συναλλαγή πιστοποιηθεί επιτυχώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *