25 Μαρτίου, 2023

Εφαρμογή ελέγχου σήματος ψηφιακής τηλεόρασης για όσους από εμάς θέλουν να δουν την ισχύ και το εύρος της

[Ilustrasi Oleh Pixabay]

Gadgetren – Το σχέδιο της κυβέρνησης να απενεργοποιήσει τις αναλογικές τηλεοπτικές εκπομπές ή κοινώς αποκαλούμενο Αναλογικό Απενεργοποίηση (ASO) ξεκίνησε επίσημα, αν και δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο επειδή εξακολουθεί να εκτελείται σταδιακά.

Γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε ώστε αργότερα να μπορούμε να απολαμβάνουμε εκπομπές από τα αγαπημένα μας κανάλια. Ένα από αυτά είναι η αγορά ενός STB (Set Top Box) ή μιας τηλεόρασης που υποστηρίζει ψηφιακές εκπομπές.

Στην Ινδονησία, οι εκπομπές ψηφιακής τηλεόρασης θα πραγματοποιούνται με χρήση επίγειας μετάδοσης ή μετάδοσης μέσω σταθμών στην επιφάνεια της γης. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι DVB-T2 (Digital Video Broadcast-Second Generation Terrestrial).

Μην ξεχάσετε να ετοιμάσετε και την κεραία. Αν και δεν απαιτεί ειδικό μοντέλο ή διαφέρει από την αναλογική τηλεόραση, αυτή η πρόσθετη συσκευή είναι πολύ σημαντική γιατί είναι ο πρώτος φρουρός που θα προσπαθήσει να πάρει το σήμα από τον πομπό.

Για να ελέγξουμε τα ψηφιακά τηλεοπτικά σήματα, μπορούμε πλέον να το κάνουμε εύκολα. Η Kominfo έχει μια λύση με τη μορφή μιας εφαρμογής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνει αυτό και μπορούμε να την κατεβάσουμε δωρεάν.

Εφαρμογή ελέγχου σήματος ψηφιακής τηλεόρασης

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα είναι μια ειδική εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να ελέγχουν την κάλυψη των ψηφιακών τηλεοπτικών σημάτων σε μια περιοχή στην Ινδονησία. Δημοσιεύεται από την Bangunindo αλλά φέρει επίσημη ετικέτα από την Kominfo.

Αυτή η εφαρμογή παρέχει μια σειρά από λειτουργίες. Όχι μόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της κάλυψης της ψηφιακής τηλεόρασης, αλλά και για τη διαθεσιμότητα καναλιών σε μια τοποθεσία, την ισχύ του σήματος καθενός, για πληροφορίες σχετικά με τον πλησιέστερο πομπό.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή ελέγχου σήματος, μπορούμε επίσης να μάθουμε τη συχνότητα κάθε διαθέσιμου ψηφιακού τηλεοπτικού καναλιού. Έτσι, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για αναζήτηση όταν χρειάζεται να το ρυθμίσουμε χειροκίνητα.

Μπορούμε να κατεβάσουμε αυτήν την εφαρμογή μέσω Google Play Store για Android ή Apple Apps Store για iOS ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείται.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ελέγχου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος

  • Κατεβάστε την εφαρμογή ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος ανάλογα με τη συσκευή
  • Ανοίξτε την εφαρμογή μόλις εγκατασταθεί
  • Επιτρέψτε στην εφαρμογή να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Ξεκίνα αν είναι η πρώτη φορά
  • Συνήθως η εφαρμογή θα σαρώσει αμέσως την τοποθεσία μας
  • Διαφορετικά, πατήστε το κουμπί Πεδίο εφαρμογής να σαρώσει ξανά
  • πάτα το κουμπί Πομπός για να δείτε τα κανάλια που εκτείνονται στην τοποθεσία
  • Πατήστε ένα από τα κανάλια και κάντε κλικ Δείτε Λεπτομέρειες Mux εάν θέλετε να δείτε πληροφορίες σχετικά με την εμβέλεια και την ισχύ του σήματος
  • πάτα το κουμπί Εκθεσιακός χώρος για να δείτε μια λίστα καναλιών σε αυτήν την περιοχή

Αυτή η εφαρμογή μπορεί πράγματι να είναι πολύ χρήσιμη. Ωστόσο, μπορεί να λειτουργεί με μικρότερη ακρίβεια σε ορισμένες περιοχές, επειδή στην πραγματικότητα δεν σαρώνει απευθείας το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, αλλά το καθορίζει μόνο με βάση την απόσταση της τοποθεσίας από τον πομπό.

Όπως γνωρίζουμε, τα ψηφιακά τηλεοπτικά σήματα στην Ινδονησία απαιτούν έναν ειδικό επεξεργαστή DVB-T2. Σε γενικές γραμμές, τα κινητά τηλέφωνα δεν το έχουν ακόμα, επομένως είναι αδύνατο να σαρώσετε απλώς εκπομπές εκτός και αν προσθέσετε μια ειδική συσκευή.

Ως αποτέλεσμα, οι πληροφορίες σχετικά με την κάλυψη σήματος στην εφαρμογή ενδέχεται να διαφέρουν από αυτές μιας σάρωσης STB ή ψηφιακής τηλεόρασης. Αυτό είναι ένα από αυτά μπορεί να επηρεαστεί από τις γεωγραφικές συνθήκες μιας περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *