Gadgetren – Το WhatsApp έχει ήδη διάφορα είδη υποστήριξης για να διευκολύνει τους χρήστες. Ακόμα κι έτσι, δεν σταματούν να αναπτύσσουν νέες δυνατότητες για να το συμπληρώσουν.
Όπως πριν από λίγο καιρό, η υπηρεσία σύντομων μηνυμάτων της Meta παρουσίασε στην εφαρμογή της μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Κοινότητα. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η υποστήριξη μπορεί να δοκιμαστεί και από χρήστες στην Ινδονησία.
Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η νέα δυνατότητα που είναι διαθέσιμη ως ειδική καρτέλα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να διαχειρίζονται πιο εύκολα διάφορα είδη ομαδικών συνομιλιών από την κοινότητά τους.
Με την πρώτη ματιά, αυτή η δυνατότητα μοιάζει αρκετά με τις Ομάδες WhatsApp που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, αν κοιτάξετε τη λειτουργικότητά της. Επιπλέον, και οι δύο επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέονται με ομάδες από την κοινότητα.
Ακόμα κι έτσι, μην με παρεξηγείτε. Οι Κοινότητες και οι ομάδες WhatsApp έχουν στην πραγματικότητα ελαφρώς διαφορετικό σχεδιασμό. Όσοι από εσάς δεν ξέρετε μπορείτε να ακούσετε τη διαφορά μεταξύ των δύο στην παρακάτω εξήγηση.
Η διαφορά μεταξύ των ομάδων WhatsApp και των Κοινοτήτων
Η διαφορά μεταξύ Ομάδων και Κοινοτήτων έχει στην πραγματικότητα αποκαλυφθεί από το ίδιο το WhatsApp μέσω tweet στην πλατφόρμα Twitter. Συμπεριλαμβανομένου ενός από αυτά που βρέθηκαν στην πτυχή της χρήσης του.
Η ομάδα WhatsApp σε αυτήν την περίπτωση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όσους χρειάζονται μόνο ένα μέρος για να φιλοξενήσουν ομαδικές συνομιλίες. Μπορούμε για παράδειγμα να το χρησιμοποιήσουμε για να συνδέσουμε μέλη της οικογένειας ή κύκλο φίλων.
Εν τω μεταξύ, εάν χρειάζεστε περισσότερα από ένα μέρη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Κοινότητα WhatsApp. Αυτή η υποστήριξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση έως και 50 σχετικών ομαδικών συνομιλιών σε ένα κοντέινερ.
Η κοινότητα WhatsApp, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια κοινότητα που έχει πολλές μικρές ομάδες σε αυτήν. Για παράδειγμα, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να διαχειριστούμε συνομιλίες από ένα Σχολείο που αποτελείται από πολλές τάξεις ή μια εταιρεία με τις υποδιαιρέσεις της.
Εκτός αυτού, η Κοινότητα διαθέτει επίσης μια δυνατότητα Ομάδας Ανακοινώσεων που θα σχηματιστεί αυτόματα όταν τη δημιουργήσουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την υποστήριξη για να δημοσιεύσουμε σημαντικές πληροφορίες σε όλα τα μέλη.
Με απλά λόγια, η Κοινότητα μοιάζει περισσότερο με το Discord ή το Slack καθώς μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε πολλά κανάλια συνομιλίας από μια κοινότητα. Απλώς, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το οικοσύστημα WhatsApp που περιλαμβάνει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.