25 Μαρτίου, 2023

Η διαφορά μεταξύ Xiaomi 13 και Xiaomi 12 – Πιο ικανό για τα πάντα

Gadgetren – Η Xiaomi παρουσίασε επίσημα μια νέα γενιά για το κορυφαίο κινητό της τηλέφωνο. Με το όνομα Xiaomi 13, αυτή η συσκευή φέρνει μια σειρά από βελτιώσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Αυτό περιλαμβάνει σε σύγκριση με τη ναυαρχίδα της συσκευής Xiaomi 12. Αυτό το κινητό τηλέφωνο προσφέρει μια σειρά από βελτιώσεις, ξεκινώντας από έναν πιο ισχυρό διάδρομο κουζίνας έως μια κάμερα με πιο εξειδικευμένη τεχνολογία.

Για όσους από εσάς είστε περίεργοι για το Xiaomi 13, ακολουθεί μια εξήγηση για τις δυνατότητές του σε σύγκριση με το Xiaomi 12. Λάβετε όμως υπόψη ότι αυτό εξακολουθεί να βασίζεται στις τεχνικές προδιαγραφές που διαθέτει.

Σύγκριση Xiaomi 13 με Xiaomi 12

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το Xiaomi 13 φέρνει βελτιώσεις, μία από τις οποίες έγκειται στην πτυχή της απόδοσης. Το κινητό τηλέφωνο βασίζεται πλέον στο chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 ως κίνητρο της κουζίνας.

Αυτό το chipset είναι ο διάδοχος του Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 που χρησιμοποιείται από την Xiaomi 12. Εκτός από το ότι προσφέρει υψηλότερες συχνότητες, το Snapdragon 8 Gen 2 έχει επίσης νεότερη αρχιτεκτονική πυρήνα, νέα γενιά GPU, πιο έξυπνα συστήματα AI και πιο προηγμένη συνδεσιμότητα.

Η ίδια η Xiaomi ισχυρίζεται ότι το Snapdragon 8 Gen 1 φέρει βελτίωση έως και 37 τοις εκατό για τη συνολική CPU, 42 τοις εκατό για τη GPU και 60 τοις εκατό για το σύστημα AI. Έτσι, το Xiaomi 13 θα είναι πιο ικανό να χειρίζεται διάφορα είδη εργασιών.

Επιπλέον, τα μοντέλα με παραλλαγές μέσων εσωτερικής αποθήκευσης 256 GB και 512 GB χρησιμοποιούν επίσης τεχνολογία UFS 4.0. Έτσι, η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων μπορεί να είναι ταχύτερη από το Xiaomi 12, το οποίο εξακολουθεί να χρησιμοποιεί UFS 3.1.

Εκτός από βελτιώσεις στην πτυχή απόδοσης, το Snapdragon 8 Gen 2 προσφέρει επίσης πιο προηγμένη υποστήριξη σύνδεσης. Το Xiaomi 13 μαζί του μπορεί να φέρει την τεχνολογία Bluetooth 5.3 που είναι νεότερη από το Bluetooth 5.2 του Xiaomi 12.

Η Xiaomi επίσης συνεργάζεται η εταιρεία Leica η οποία φημίζεται για τη φωτογραφική της τεχνολογία στην ανάπτυξη του Xiaomi 13. Έτσι, αυτό το κινητό τηλέφωνο θεωρητικά θα έχει πιο αξιόπιστη υποστήριξη φακού κάμερας από το Xiaomi 12.

Επιπλέον, η διαμόρφωση του αισθητήρα που χρησιμοποιεί η Xiaomi είναι επίσης αρκετά διαφορετική σε αυτήν την περίπτωση. Το Xiaomi 13 διαθέτει αισθητήρα τηλεφακού 10 MP και ευρυγώνιο αισθητήρα 12 MP, ενώ το Xiaomi 12 βασίζεται σε τηλεμακρομετρικό 5MP και ευρυγώνιο 13 MP, αν και η ανάλυση του κύριου φακού είναι παρόμοια.

Αν και στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο διαφορετικός, ο τύπος της οθόνης που χρησιμοποιείται είναι επίσης ελαφρώς διαφορετικός. Το Xiaomi 13 χρησιμοποιεί πίνακα OLED ενώ το Xiaomi 12 βασίζεται στην AMOLED που υιοθετεί την τεχνολογία Active Matrix από την TFT LCD.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *