1 Απριλίου, 2023

Η κάμερα 200MP στο Samsung Galaxy S23 Ultra αποδεικνύεται ότι έχει 5 νέα πλεονεκτήματα

Gadgetren – Μέσω του Galaxy S23 Ultra, η Samsung κάνει μια νέα ανακάλυψη στον τομέα της φωτογραφίας και της βίντεο, παρουσιάζοντας μια κύρια κάμερα υψηλής ανάλυσης.

Το smartphone, το οποίο καταλαμβάνει την υψηλότερη κάστα από τη σειρά Galaxy, χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα ευρείας γωνίας που ονομάζεται Samsung ISOCELL HP2. Με τη δυνατότητα λήψης εικόνων έως 200 MP, μπορούμε επίσης να βασιστούμε στο Galaxy S23 Ultra για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο σε κάθε είδους συνθήκες.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι το ISOCELL HP2 δεν βασίζεται μόνο στην υψηλή ανάλυση για να χαλάσει τους ανεμιστήρες. Ο κορυφαίος αισθητήρας κάμερας που κατασκευάζεται από τη Samsung προσφέρει επίσης μια μυριάδα υποστήριξης και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να ενισχύσει τις δυνατότητές της.

1. Συσκευασμένο σε Μικρό Μέγεθος

Το ISOCELL HP2 είναι ένας αισθητήρας που περιέχει 200 ​​εκατομμύρια pixel μεγέθους 0,6 μικρομέτρων με οπτική μορφή 1/1,3”, ένα μέγεθος που χρησιμοποιείται συνήθως για τη συσκευασία κάμερες 108MP στα περισσότερα smartphone.

Χρησιμοποιώντας το ISOCELL HP2, μπορούμε ακόμα να αποκτήσουμε ένα smartphone με τη δυνατότητα λήψης εικόνων υψηλής ανάλυσης χωρίς να χρειάζεται να μας ενοχλεί η μεγαλύτερη προεξοχή της κάμερας στο πίσω μέρος του σώματος.

Ακόμη και η Samsung μπορεί να ενσωματώσει αρκετούς υποστηρικτικούς αισθητήρες στο Galaxy S23 Ultra, έτσι ώστε η κάμερα να είναι πιο αξιόπιστη για διάφορες ανάγκες. Αυτά περιλαμβάνουν 12MP Ultra Wide-Angle, 10MP Telephoto (3X Zoom) και 10MP Periscope (10X Zoom).

2. Υποστηρίζεται από την τεχνολογία Tetra Pixel

Κατά την ανάπτυξη του ISOCELL HP2, η Samsung χρησιμοποίησε επίσης τη δική της προηγμένη τεχνολογία pixel-binning που ονομάζεται Tetra pixel. Ο αισθητήρας μπορεί να φιλοξενήσει διάφορα επίπεδα φωτισμού για να παράγει πιο καθαρές και φωτεινότερες εικόνες.

Τα τετρα pixel επιτρέπουν στο ISOCELL HP2 να προσομοιώνει διαφορετικά μεγέθη ανάλογα με τις συνθήκες φωτός. Έτσι, η κάμερα μπορεί να παράγει φωτογραφίες και βίντεο με καθαρή και ευκρινή ποιότητα.

Κάμερα 200MP Samsung Galaxy S23 Ultra - Tetra2pixel

Ο αισθητήρας ISOCELL HP2 θα χρησιμοποιεί βασικά λειτουργία 200MP σε συνθήκες φωτεινότητας. Αλλά αν ο φωτισμός είναι αρκετά χαμηλός, θα προσομοιώσει ένα μέγεθος 1,2 μικρομέτρων (50MP) ή 2,4 μικρομέτρων (12,5MP) που είναι αποτέλεσμα συνδυασμού 4 ή 16 pixel κοντά μεταξύ τους για να συλλάβει περισσότερο φως.

Η χρήση της τεχνολογίας Tetra pixel επιτρέπει επίσης πιο ευκρινή λήψη βίντεο υψηλής ανάλυσης. Για βίντεο 8K που έχουν μεγάλη ανάλυση, ο αισθητήρας ISOCELL HP2 θα μεταβεί επίσης σε λειτουργία 1,2 μικρομέτρων (50MP), ώστε να καταγράφει περισσότερες σκηνές ελαχιστοποιώντας την ποιοτική περικοπή.

3. Υποστήριξη Super QPD

Για να βελτιώσει τις δυνατότητες λήψης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η Samsung όπλισε το ISOCELL HP2 με Super QPD. Αυτή η τεχνολογία αυτόματης εστίασης επιτρέπει στον αισθητήρα της κάμερας να συλλαμβάνει σωστά και γρήγορα την εστίαση ακόμα και σε χαμηλό φως.

Το Super QPD θα κάνει όλα τα pixel σε έναν αισθητήρα κάμερας ως παράγοντα εστίασης. Αν και σε αυτήν την περίπτωση, τέσσερα γειτονικά εικονοστοιχεία θα ομαδοποιηθούν αργότερα έτσι ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν τις αλλαγές μοτίβων γρήγορα και με ακρίβεια.

Κάμερα 200MP Samsung Galaxy S23 Ultra - Nightography

4. Φέρτε την τεχνολογία Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG).

Η νέα τεχνολογία Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG) εξοπλίζει επίσης το ISOCELL HP2. Ο αισθητήρας της κάμερας είναι επομένως σε θέση να μειώσει σημαντικά τις ξεθωριασμένες εικόνες όταν λαμβάνονται σε πολύ φωτεινά περιβάλλοντα.

Το Dual Vertical Transfer Gate είναι μια τεχνολογία που μπορεί να αυξήσει τη χωρητικότητα και την αποτελεσματικότητα της μεταφοράς σήματος σε κάθε pixel. Με αυτόν τον τρόπο, ο αισθητήρας της κάμερας μπορεί να μειώσει το πρόβλημα της υπερέκθεσης αυξάνοντας παράλληλα την αναπαραγωγή χρωμάτων, ειδικά σε συνθήκες έντονου φωτισμού.

5. Εξοπλισμένο με Smart-ISO Pro (iDCG) και Dual Slope Gain (DSG)

Στο ISOCELL HP2, η Samsung έχει επίσης ενσωματώσει την τεχνολογία Smart-ISO Pro (iDCG) και Dual Slope Gain (DSG). Και οι δύο επιτρέπουν στον αισθητήρα κάμερας Samsung να παράγει πιο πολύχρωμες φωτογραφίες και βίντεο.

Για όσους από εσάς δεν ξέρετε, το Smart-ISO Pro (iDCG) είναι μια τεχνολογία που συνδυάζει διαφορετικά επίπεδα ενδείξεων ISO από μία μόνο έκθεση, έτσι ώστε ο αισθητήρας της κάμερας να μπορεί να τραβήξει εικόνες 12,5 MP ή βίντεο 4K στα 60 fps σε ακόμα υψηλότερη δυναμικό εύρος, αλλιώς γνωστό ως HDR (High Dynamic Range).

Εν τω μεταξύ, το Dual Slope Gain (DSG) είναι η νέα τεχνολογία της Samsung που επιτρέπει στην κάμερα να λαμβάνει εικόνες υψηλής ανάλυσης HDR. Στο Galaxy S23 Ultra, ο αισθητήρας ISOCELL HP2 μπορεί να παράγει εικόνες έως και 50MP χάρη σε αυτήν την υποστήριξη, παρόλο που οι περισσότεροι αισθητήρες είναι μόνο έως 12,5MP.

Το Galaxy S23 Ultra, το οποίο είναι εξοπλισμένο με κάμερα 200MP με αισθητήρα ISOCELL HP2, είναι τώρα ενδιαφέρον ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στην Ινδονησία. Για την παραλλαγή της χαμηλότερης μνήμης, μπορούμε να ζητήσουμε το χέρι της με ένα ταμείο 19.999.000 IDR.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *