27 Μαρτίου, 2023

Η τιμή είναι συζητήσιμη, η υπηρεσία μεταφοράς στοDrive άλλαξε επίσημα νέο όνομα

Gadgetren – Αφού κυκλοφόρησε επίσημα το 2021, μια εταιρεία ιππασίας από τη Ρωσία, η οποία εδρεύει τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρεται ότι μετονομάστηκε από inDriver σε inDrive.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που έκαναν το inDrive να αλλάξει το όνομά του, από Independent Driver ή inDriver σε Inner Drive που συντομεύεται ως inDrive. Το rebranding inDrive για την εταιρεία σημαίνει δύναμη και ενθάρρυνση από μέσα, όπως αναφέρεται στην αποστολή της εταιρείας να αμφισβητήσει την αδικία.

Η αδικία εδώ είναι ότι το inDrive προσφέρει τιμές που μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες ή τις δυνατότητες των χρηστών του. Στην εφαρμογή inDrive, όταν ένας χρήστης παραγγέλνει υπηρεσία παραλαβής μοτοσικλετών και αυτοκινήτων, δίνεται στον χρήστη η εξουσία να υποβάλει προσφορές ή να αυξήσει τις τιμές.

Στην παρουσίασή του, ο Roman Ermoshin ως Διευθυντής της APAC inDrive είπε ότι ο πιο βασικός λόγος για την αλλαγή της επωνυμίας στο inDrive είναι ότι η εταιρεία θέλει να έρθει πιο κοντά στους καταναλωτές στην Ινδονησία, ειδικά σε αυτούς σε αστικές περιοχές όπου πολλοί πελάτες εξακολουθούν να βασίζονται στις διαδικτυακές υπηρεσίες μεταφοράς.

Επιπλέον, αυτό το rebranding αποτελεί επίσης ένα σκαλοπάτι για την inDrive για την ανάπτυξη των υπηρεσιών της στην Ινδονησία. Επί του παρόντος, το ίδιο το inDrive λειτουργεί σε 50 πόλεις σε όλη την Ινδονησία, ιδιαίτερα μεγάλες πόλεις της περιοχής, την Τζακάρτα και τα περίχωρά της και το Bodetabek. Ο αριθμός των υπαρχόντων οδηγών είναι 600.000, όπου κυριαρχούν τα μηχανάκια.

Στην εφαρμογή, εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμες υπηρεσίες μεταφοράς με μοτοσικλέτα, αυτοκίνητο, παραλαβή εμπορευμάτων και μεταξύ πόλεων με αυτοκίνητο. Στο μέλλον το inDrive θα παρέχει περισσότερες υπηρεσίες, όπως παράδοση φαγητού, ηλεκτρονικό εμπόριο και ανάπτυξη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή inDrive δωρεάν στο Apple App Store, στο Google Play Store, στο Huawei App Gallery.

Σύμφωνα με τον Roman, το κόμμα του δεν χρειάζεται να ανησυχεί για άλλους ανταγωνιστές επειδή το inDrive δεν επικεντρώθηκε στις στρατηγικές μάρκετινγκ στην αρχή. Για να πλησιάσει την αγορά, το inDrive προτιμά έναν μη συμβατικό τρόπο και δεν γίνεται από τους περισσότερους ανταγωνιστές.

  Directory-APAC-inDrive-Roman-Ermosin-1

Το inDrive έχει κολλήσει κάποιους απεργούς ή διαφημίσεις στα αυτοκίνητα δίνοντας ειδικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Σχετικά με την τιμή που είναι διαπραγματεύσιμη, για τον Roman δεν θα ζημιωθεί ο οδηγός λόγω της κατάστασης από την αύξηση των καυσίμων.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το inDrive έχει ανώτατο και κατώτερο όριο τιμής, αλλά από τη στιγμή που όλη η δύναμη είναι στα χέρια του επιβάτη. «Αν θέλετε να βιαστείτε, απλώς βάλτε μια υψηλή τιμή, τότε θα είναι γρήγορο. Όλα μπορούν να επιστραφούν στους επιβάτες και οι οδηγοί απλώς προσαρμόζονται. Και οι επιβάτες και οι οδηγοί είναι ίσοι για να αποφασίσουν την τιμή μαζί», είπε.

Περαιτέρω στο inDrive παίρνει μόνο 10 τοις εκατό κέρδος και οδηγός θα πάρει τα υπόλοιπα. Οι οδηγοί λαμβάνουν επίσης προνόμια BPJS, αλλά μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να καλύπτονται ή όχι.

Αν και οι πληρωμές inDrive εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μετρητά, ο Roman δεν αρνήθηκε ότι το inDrive θα ανοίξει ευκαιρίες για χρήση πληρωμών μέσω ηλεκτρονικού πορτοφολιού. Ωστόσο, όσον αφορά την ενσωμάτωση με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, ο Roman δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την ακριβή ώρα.

«Στην επιχείρηση, το inDrive συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο. Τώρα συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι καταφέραμε από αυτήν την επιχείρηση inDrive. Οι υπηρεσίες μας έχουν φτάσει σε πόλεις της Ινδονησίας επειδή δεν είναι πολύ δύσκολο να προσελκύσουμε νέους οδηγούς που είναι ήδη εξοικειωμένοι με την εφαρμογή ride-hailing», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *