23 Μαρτίου, 2023

Η χρήση της κεραίας θα επηρεάσει την ψηφιακή τηλεόραση;

[Ilustrasi Oleh Pixabay]

Gadgetren – Η πολιτική απενεργοποίησης αναλογικών τηλεοπτικών εκπομπών ή αναλογικής απενεργοποίησης (ASO) που είχε προγραμματιστεί από το 2021, άρχισε επιτέλους να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση σε ορισμένες περιοχές.

Όσοι από εμάς ακόμα θέλουμε να παρακολουθούμε εκπομπές από διάφορα κανάλια πρέπει επίσης να προσαρμοστούμε. Δεδομένου ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την ψηφιακή και την αναλογική τηλεόραση είναι αρκετά διαφορετική, πρέπει επίσης να προετοιμάσουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Τα καλά νέα είναι ότι όσοι από εμάς έχουμε ήδη αναλογικές τηλεοράσεις δεν χρειάζεται να αγοράσουμε νέες συσκευές για να απολαμβάνουμε ψηφιακές εκπομπές. Μπορούμε να το ξεπεράσουμε προσθέτοντας ένα STB (Set Top Box) που υποστηρίζει την τεχνολογία DVB-T2.

Όσοι από εσάς εξακολουθείτε να έχετε σύγχυση σχετικά με την εύρεση του σωστού STB, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις συσκευές που προτείνει η Kominfo. Μπορείτε επίσης να κάνετε αίτηση εάν θέλετε να το αποκτήσετε δωρεάν.

Εκτός από την τηλεόραση ή το STB που υποστηρίζει ψηφιακή μετάδοση στην Ινδονησία, πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι η συσκευή μπορεί να λάβει το σήμα προσθέτοντας την κατάλληλη κεραία. Χρειαζόμαστε όμως συγκεκριμένο μοντέλο ή τύπο;

Επηρεάζει η κεραία την ψηφιακή τηλεόραση;

Για να συλλάβουν τα κύματα εκπομπής από τον πομπό, η τηλεόραση και το ψηφιακό STB εξακολουθούν να χρειάζονται μια κεραία. Αν και σε αυτήν την περίπτωση, ορισμένες συσκευές είναι ήδη εξοπλισμένες με εσωτερική έκδοση, οπότε φαίνεται σαν να μην χρειάζονται προσθήκες.

Η ψηφιακή τηλεόραση στην Ινδονησία μεταδίδεται επίσης με τα καλά νέα gelombang radio UHF (Υπερυψηλής συχνότητας) ίδιο με το αναλογικό. Όπου συγκεκριμένα, τα κανάλια εκπομπής κατανέμονται από συχνότητες 478MHz έως 694MHz.

Εφόσον υποστηρίζει αυτό το εύρος συχνοτήτων, οποιοδήποτε μοντέλο κεραίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη ψηφιακών εκπομπών. Δεν χρειάζεται να το αγοράσουμε ξανά αν το έχουμε ήδη και να το χρησιμοποιήσουμε για να παρακολουθήσουμε αναλογική τηλεόραση.

Απλώς, η δυνατότητα λήψης του σήματος μπορεί πράγματι να είναι διαφορετική για κάθε κεραία, ανάλογα με το σχεδιασμό, κέρδος ισχύος, υλικά, στην τοποθέτηση. Μπορούμε επίσης να το εξετάσουμε ανάλογα με τα κεφάλαια που έχουμε ή την τοποθεσία που ζούμε.

Προσωπικά εξακολουθώ να προτείνω τη χρήση εξωτερικής κεραίας, παρόλο που τόσο οι τηλεοράσεις όσο και τα STB είναι εξοπλισμένα με εσωτερικές συσκευές για τη λήψη περισσότερων καναλιών. Ακόμα κι αν χρειαστεί, πρέπει να προσθέσουμε Boosters για να αυξήσουμε τις δυνατότητές του.

Αφού συνδέσετε την κεραία στο STB ή στην ψηφιακή σας τηλεόραση, μην ξεχάσετε να σαρώσετε ξανά, ώστε να μπορείτε να λάβετε περισσότερα κανάλια. Κάθε μοντέλο συσκευής έχει διαφορετικές ρυθμίσεις για αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *