23 Μαρτίου, 2023

Η Apple κυκλοφορεί τα τσιπ M2 Pro και M2 Max, πιο σκληρές επιδόσεις

Gadgetren – Ξεκινώντας το 2023, η Apple ανακοίνωσε τα δύο νεότερα SoC της (σύστημα σε τσιπ), δηλαδή το M2 Pro και το M2 Max. Αυτά τα δύο τσιπ συμπληρώνουν το προκάτοχό τους, το τυπικό M2, το οποίο έχει τροφοδοτήσει τους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro και iPad Pro το 2022.

Μέσω των τσιπ M2 Pro και M2 Max, η Apple παρέχει πιο ενημερωμένη τεχνολογία για την υποστήριξη των νέων φορητών υπολογιστών της, συμπεριλαμβανομένων των MacBook Pro και MacBook Pro μεγέθη 14″ και 16″ και του Mac Mini.

Αυτά τα δύο τσιπ φέρνουν βελτιώσεις τόσο όσον αφορά την απόδοση όσο και την απόδοση ισχύος. Κατά την εκτέλεση της εφαρμογής Photoshop για επεξεργασία φωτογραφιών, η Apple ισχυρίζεται ότι το τσιπ M2 Pro στον φορητό υπολογιστή MacBook Pro 16″ είναι 40 τοις εκατό ταχύτερο από το M1 Pro στο φορητό υπολογιστή MacBook Pro 16″.

Όσον αφορά την απόδοση πολλαπλών νημάτων, το τσιπ CPU του M2 Pro υποστηρίζεται ότι είναι 20 τοις εκατό ταχύτερο από το M1 Pro. Για την επεξεργασία γραφικών, η ταχύτητα είναι 30 τοις εκατό καλύτερη από το M1 Pro. Εν τω μεταξύ, το M2 Max έχει αύξηση ταχύτητας γραφικών κατά 30 τοις εκατό σε σύγκριση με το τσιπ M1 Max.

Σχεδιασμένο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία κατασκευής 5 nm δεύτερης γενιάς της Apple, το τσιπ M2 Pro είναι γνωστό ότι έχει αριθμό τρανζίστορ έως και 40 δισεκατομμύρια μονάδες. Τότε για το τσιπ M2 Max, είναι το πιο τρομερό τσιπ γιατί είναι εξοπλισμένο με τρανζίστορ που φτάνουν τα 67 δισεκατομμύρια μονάδες.

Apple-Mac-Pro-M2-Pro-dan-M2-Max-

Και οι δύο είναι επίσης εξοπλισμένοι με CPU συνολικής χωρητικότητας 12 πυρήνων, αλλά άλλες διαμορφώσεις χρησιμοποιούν διαφορετικές προδιαγραφές. Ειδικά για το τσιπ M2 Pro, έχει μια παραλλαγή CPU 10 πυρήνων. Οι δύο παραλλαγές CPU M2 Pro συνοδεύονται από GPU έως 19 πυρήνων και τεχνολογία RAM LPDDR5 που έχει χωρητικότητα έως 32 GB και εύρος ζώνης μνήμης έως 200 GB/s.

Εν τω μεταξύ, η CPU 12 πυρήνων στο τσιπ M2 Max συνδυάζεται με GPU έως 38 πυρήνων και τεχνολογία RAM LPDDR5 με χωρητικότητα έως 96 GB και εύρος ζώνης μνήμης έως 400 GB/s. Και οι δύο είναι επίσης εξοπλισμένοι με έναν νευρωνικό κινητήρα 16 πυρήνων που είναι ικανός να εκτελεί 15,8 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο, που είναι 40 τοις εκατό ταχύτερος από την προηγούμενη γενιά.

Όσον αφορά την υποστήριξη βίντεο, και τα δύο διαθέτουν δυνατότητα κωδικοποίησης/αποκωδικοποίησης που υποστηρίζει τη μορφή ProRes και μορφές βίντεο H.264 και HEVC με αναλύσεις 4K και 8K. Όχι μόνο αυτό, το τσιπ M2 Max έχει δύο μηχανές κωδικοποίησης βίντεο και δύο κινητήρες ProRes, ώστε να μπορεί να κάνει κωδικοποίηση βίντεο έως και 2 φορές πιο γρήγορα από το M2 Pro.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *