1 Απριλίου, 2023

Η ASUS παρουσιάζει τους νέους φορητούς υπολογιστές της σειράς ROG Strix SCAR και Strix G στην CES 2023

Gadgetren – Στην CES 2023, η ASUS έφερε ανανέωση για το νεότερο φορητό υπολογιστή παιχνιδιών της μέσω των σειρών ROG Strix SCAR και Strix G που περιλαμβάνουν τα Strix SCAR 16, 17 και 18 καθώς και τα Strix G16, G17 και G18.

Όπως γνωρίζουμε, η ASUS παρουσιάζει σειρές προϊόντων φορητών υπολογιστών gaming μέσω της επωνυμίας ROG για διαφορετικά τμήματα της αγοράς, όπως οι σειρές ROG Strix SCAR και G, ROG Flow και ROG Zephyrus. Οι σειρές προϊόντων ROG Strix SCAR και G είναι φορητοί υπολογιστές gaming που απευθύνονται σε λάτρεις των βαρέων ανταγωνιστικών παιχνιδιών, ειδικά στους αθλητές των esport.

Μέσω αυτής της ενημέρωσης, το ASUS ROG παρέχει επίσης πιο εξελιγμένες βελτιώσεις χαρακτηριστικών στα ROG Strix SCAR και G, ξεκινώντας από τη σχεδίαση, την CPU και την GPU, τον πίνακα οθόνης, μέχρι το σύστημα ψύξης. Όσον αφορά τις επιδόσεις, αυτή τη φορά η ASUS εξόπλισε τις παραλλαγές των μοντέλων ROG Strix SCAR και G με δύο από τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές, συγκεκριμένα τη σειρά HX 13ης γενιάς της Intel και τον AMD Ryzen 9 Zen 4.

Οι ROG Strix SCAR 16 και 18 καθώς και οι ROG Strix G16 και G18 τροφοδοτούνται από επεξεργαστές Intel 13ης γενιάς έως Core i9-13980HX. Εν τω μεταξύ, τα ROG Strix SCAR 17 και G17 βασίζονται σε επεξεργαστή AMD Ryzen 9 Zen 4. Όλες αυτές οι παραλλαγές επεξεργαστών συνδυάζονται με GPU από τη σειρά NVIDIA GeForce RTX 40.

Τα ROG Strix SCAR 16, 17 και 18 συνοδεύονται από GPU έως GeForce RTX 4090. Εν τω μεταξύ, τα ROG Strix G16 και G18 χρησιμοποιούν GPU έως και GeForce RTX 4080 και το Strix G17 βασίζεται σε GPU έως GeForce RTX 4070.

Όλα τα μοντέλα φορητών υπολογιστών της σειράς ROG Strix SCAR και Strix G υποστηρίζονται επίσης από το MUX Switch, ένα ειδικό τσιπ που μπορεί να αλλάξει τη διαδρομή επεξεργασίας δεδομένων της οθόνης στην οθόνη απευθείας στη δεδομένη GPU GeForce RTX. Αυτό το ειδικό τσιπ συνδυάζεται με το NVIDIA Advanced Optimus που μπορεί να βελτιστοποιήσει έξυπνα τους ρυθμούς καρέ και να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Επιπλέον, διατίθεται επίσης το σύστημα ψύξης Tri-Fan που κατασκευάζεται από την ASUS ROG, το οποίο είναι το πρώτο που εμφανίζεται στο ROG Flow X16 το 2022. Αυτό το σύστημα ψύξης διαθέτει μεγαλύτερη ψύκτρα που επιτρέπει τη διάχυση θερμότητας έως και 92,23 τοις εκατό καλύτερα από το μοντέλο 2022.

ASUS-ROG-Strix-SCAR-16-18

Όχι μόνο αυτό, σε αυτό το σύστημα ψύξης υπάρχει Conductonaut Extreme υγρό μέταλλο με 7 σωλήνες θερμότητας που επιτρέπει υψηλότερο TGP από τον προκάτοχό του. Για πληροφορίες, τα TGP ROG Strix SCAR 16 και 18 και Strix G16 και G18 φτάνουν τα 175 W με Dynamic Boost.

Όσον αφορά τη μνήμη, η τελευταία σειρά ROG Strix χρησιμοποιεί DDR5 χωρητικότητας έως 64 GB και αποθήκευσης PCle 4.0 SSD έως 2 TB. Όλες οι σειρές ROG Strix έχουν χωρητικότητα μπαταρίας έως 90 Whr και έχουν συνδεσιμότητα WiFi 6E. Υπάρχει επίσης μια θύρα Thunderbolt 4.0 για τη σειρά ROG Strix που χρησιμοποιεί Intel Gen 13.

ASUS-ROG-Strix-G18-Volt-Green

Επιπλέον, όσον αφορά την οθόνη για οθόνες 16″ και 18″, κάθε μοντέλο ROG Strix SCAR και Strix G διαθέτει πίνακα Nebula HDR. Το Nebula Panel είναι η χαρακτηριστική ονομασία της ASUS για τους φορητούς υπολογιστές ROG της, οι οποίοι στους φορητούς υπολογιστές για δημιουργούς περιεχομένου ονομάζονται συνήθως OLED.

Αυτό το πάνελ Nebula είναι επίσης εξοπλισμένο με τεχνολογία Mini LED, η οποία περιέχει 1.024 ζώνες μείωσης φωτισμού για να παρουσιάζει ποιότητα εικόνας με ευκρινή και καθαρά αποτελέσματα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του πάνελ είναι ότι μπορεί να εμφανίσει ανάλυση Quad HD και υποστηρίζει υψηλό ρυθμό ανανέωσης 240 Hz με χρόνο απόκρισης 3 ms ή λιγότερο, επίπεδο φωτεινότητας 1.100 nits και χρωματική γκάμα 100% DCI-P3.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *