23 Μαρτίου, 2023

Η Google παρουσιάζει νέες δυνατότητες για το λειτουργικό σύστημα Android και το Wear OS

Gadgetren – Στην εκδήλωση MWC 2023, η Google συμμετείχε στην εισαγωγή μιας ποικιλίας νέων λειτουργιών για το λειτουργικό σύστημα Android και το Wear OS.

Με επίσημη ανακοίνωσή του, Google αποκάλυψε ότι οι βελτιώσεις που έγιναν θα προσφέρουν καλύτερη εμπειρία για παραγωγικότητα, συνδεσιμότητα, προσβασιμότητα σε συνδέσεις μεταξύ άλλων συσκευών.

Ως εκ τούτου, σε αυτήν την ανακοίνωση, η Google παρουσιάζει επίσης νέες δυνατότητες σε Android και Wear OS που θα σχετίζονται επίσης με υποστηριζόμενες συσκευές.

Οι νέες δυνατότητες που έρχονται σύντομα για το λειτουργικό σύστημα Android και το Wear OS περιλαμβάνουν το γραφικό στοιχείο Google Keep, βελτιώσεις ήχου στο Google Meet και Fast Pairing, Emoji Kitchen, νέα κινούμενα σχέδια του Πορτοφολιού Google, το Google Chrome σε μεγέθυνση έως και 300% και το Wear OS 3+ .

Γραφικό στοιχείο Google Keep

Google-Keep-Widget

Σε συσκευές Android, οι χρήστες θα μπορούν να διαχειρίζονται γραφικά στοιχεία που σχετίζονται με σημειώσεις μέσω της Αρχικής οθόνης που είναι συνδεδεμένη στον λογαριασμό τους στο Gmail. Η Google αποκαλεί αυτήν τη νέα δυνατότητα που ονομάζεται Google Keep, η οποία είναι διαθέσιμη με ένα προσαρμοσμένο γραφικό στοιχείο.

Με το γραφικό στοιχείο Google Keep, οι χρήστες μπορούν να καρφιτσώσουν ή να καρφιτσώσουν σημειώσεις, λίστες υποχρεώσεων ή εργασίες, υπενθυμίσεις ή υπενθυμίσεις, να αλλάξουν το χρώμα φόντου και εικόνες για προσθήκη στις σημειώσεις. Η λειτουργία γραφικού στοιχείου Google Keep μπορεί επίσης να συνδεθεί με έξυπνα ρολόγια με Wear OS, όπου οι χρήστες μπορούν να προβάλλουν σημειώσεις στο γραφικό στοιχείο στην Αρχική οθόνη στην οθόνη του Wear OS.

Βελτιώσεις ήχου

Google-Pairing

Εκτός από το γραφικό στοιχείο Google Keep, οι συσκευές Android θα μπορούν πλέον να παρουσιάζουν μείωση θορύβου όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή Google Meet που είναι χρήσιμη κατά τη διάρκεια τηλεδιασκέψεων με βίντεο για συσκέψεις και μελέτη από το σπίτι.

Χάρη στη λειτουργία μείωσης θορύβου στο Google Meet σε συσκευές Android, οι χρήστες θα μπορούν να παράγουν ήχο καθαρά και καθαρά, παρόλο που το περιβάλλον είναι θορυβώδες από τους ήχους οχημάτων ή πλήθη ανθρώπων. Μια άλλη δυνατότητα που παρέχεται είναι η Γρήγορη σύζευξη που επιτρέπει στις συσκευές ήχου Bluetooth που χρησιμοποιούνται σε τηλέφωνα Android να συνδέονται με φορητούς υπολογιστές Chromebook.

Κουζίνα Emoji

Emoji-Κουζίνα

Δεν θα ήταν ολοκληρωμένο εάν η ενημέρωση δεν παρείχε νέες αλληλεπιδράσεις για τη χρήση emojis. Έτσι, η Google φέρνει επίσης ένα νέο emoji που ονομάζεται Emoji Kitchen το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συνδυάζουν ή να αναμιγνύουν emoji σε αυτοκόλλητα με το GBoard και να τα μοιράζονται με φίλους μέσω εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων.

Νέα κινούμενη εικόνα Πορτοφολιού Google

  Κινούμενα σχέδια-Πιγκουίνος

Στο σύστημα πληρωμών του Πορτοφολιού Google, υπάρχει επίσης μια ενημέρωση μέσω μιας συναρπαστικής κινούμενης εικόνας με τη μορφή ενός πιγκουίνου που τρώει ένα ψάρι, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν μια κινούμενη οθόνη όταν ολοκληρώσουν τις συναλλαγές χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα πληρωμών.

Ζουμ Chrome Έως 300%

Android-Page-Zoom-Google

Όταν σερφάρετε στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, η Google διευκολύνει τους χρήστες που θέλουν να μπορούν να διαβάζουν κείμενο σε πιο καθαρή μορφή, χάρη στα μεγέθη περιεχομένου που μπορούν να μεγεθυνθούν μόνοι τους. Όλο το περιεχόμενο στο Chrome, όπως εικόνες, κείμενο, βίντεο και άλλα μπορούν να μεγεθυνθούν έως και 300%.

Η δυνατότητα μεγέθυνσης έως και 300% μπορεί να δοκιμαστεί μέσω του μενού Ρυθμίσεις του Chrome και του μενού Προσβασιμότητας, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην τελική έκδοση τον Μάρτιο του 2023. Εν τω μεταξύ, στο Wear OS 3+ υπάρχει σχηματίζονται δύο νέοι τρόποι λειτουργίας λειτουργία διόρθωσης χρώματος και λειτουργία κλίμακας του γκρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *