21 Μαρτίου, 2023

Η Intel κυκλοφορεί επεξεργαστές 13ης γενιάς για φορητούς υπολογιστές με την υψηλότερη παραλλαγή Core i9-13980HX

Gadgetren – Μετά την ανακοίνωση της σειράς επεξεργαστών Intel 13ης γενιάς για υπολογιστές, η Intel κυκλοφορεί τώρα τον επεξεργαστή Intel 13ης γενιάς για φορητούς υπολογιστές που στοχεύουν το τμήμα της αγοράς gaming, τους δημιουργούς περιεχομένου, στην παραγωγικότητα.

Υπάρχουν δύο παραλλαγές της σειράς επεξεργαστών Intel Gen 13 που κυκλοφόρησε με τις υψηλότερες προδιαγραφές, δηλαδή τη σειρά HX και τη σειρά H. Η σειρά HX φέρει την υψηλότερη παραλλαγή επεξεργαστή Intel Core μέσω του Core i9-13980HX που έχει CPU που φτάνει τους 24 πυρήνες που αποτελείται από 8 πυρήνες απόδοσης και 16 αποδοτικούς πυρήνες με 32 νήματα.

Ενώ η σειρά H παρουσιάζει την υψηλότερη παραλλαγή επεξεργαστή Intel Core μέσω του Core i9-13900HK που έχει CPU που φτάνει τους 14 πυρήνες που αποτελείται από 6 πυρήνες απόδοσης και 8 αποδοτικούς πυρήνες με συνολικά 20 νήματα. Επιπλέον, η σειρά HX έχει μέγιστη απόδοση ταχύτητα πυρήνα έως 5,6 GHz και η σειρά H φτάνει τα 5,4 GHz.

Επιπλέον, οι επεξεργαστές Intel Gen 13 για φορητούς υπολογιστές γενικά έχουν κατασκευαστεί με υβριδική αρχιτεκτονική με δύο τσιπ που συνδέονται μεταξύ τους μέσω ενός διακριτού Platform Controller Hub που είναι σε θέση να βελτιστοποιήσει την απόδοση για μια ποικιλία βαρέων δραστηριοτήτων.

Επεξεργαστής-Intel-13th-Gen-HX-Series

Παρέχεται επίσης υποστήριξη για την πλατφόρμα Intel Evo στον επεξεργαστή Intel 13ης γενιάς, έτσι ώστε οι φορητοί υπολογιστές που τον χρησιμοποιούν να έχουν ταχύτερη συνδεσιμότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για υποστήριξη WiFi, χρησιμοποιεί ήδη την έκδοση 6/6E (Gig+), η οποία υποστηρίζεται ότι είναι 3 φορές ταχύτερη από την προηγούμενη γενιά.

Έπειτα είναι εξοπλισμένο και με Bluetooth 5.2 για ασύρματη σύνδεση του φορητού υπολογιστή με άλλες συσκευές που είναι 2 φορές ταχύτερο από το Bluetooth 4.2.4. Για να μην ξεχνάμε, ο επεξεργαστής Intel 13ης γενιάς υποστηρίζει επίσης τη θύρα Thunderbolt 4 για να βοηθήσει στη γρήγορη μεταφορά δεδομένων με μεγάλες χωρητικότητες.

Επεξεργαστής-Intel-13th-Gen-H-Series.

Εκτός από τις σειρές HX και H, η Intel παρουσιάζει επίσης τους επεξεργαστές της σειράς Intel P και U Gen 13. Η σειρά P είναι ένας λεπτός και ελαφρύς επεξεργαστής για φορητούς υπολογιστές που μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα του χρήστη. Αυτή η παραλλαγή επεξεργαστή έχει τον υψηλότερο πυρήνα Core i7-1370P με απόδοση πυρήνων 14 CPU που έχει ταχύτητα απόδοσης έως και 5,2 GHz.

Εν τω μεταξύ, η σειρά U προορίζεται για χρήστες φορητών υπολογιστών που θέλουν φορητότητα και φορητότητα συσκευών μέσω του Core i7-1365U για την υψηλότερη έκδοση Core. Το οποίο διαθέτει CPU 10 πυρήνων απόδοσης με μέγιστη ταχύτητα απόδοσης 5,2 GHz.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *