21 Μαρτίου, 2023

Η MediaTek επιστρέφει στο ηγετικό παγκόσμιο μερίδιο αγοράς chipset για κινητά

Gadgetren – Η MediaTek είναι και πάλι μπροστά από τους ανταγωνιστές της όπως η Apple και η Qualcomm στο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς chipset για κινητά, σύμφωνα με Η τελευταία έκθεση της Αντίστιξης.

Παρά το γεγονός ότι μπόρεσε να διατηρήσει τη θέση της, η MediaTek παρουσίασε στην πραγματικότητα μείωση του μεριδίου αγοράς από 40 τοις εκατό σε 35 τοις εκατό το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2021.

Από την άλλη πλευρά, το πρώτο τρίμηνο του 2023, η MediaTek είναι επίσης πιθανό να έχει μεγάλη συνεισφορά στην παράδοση σε επίπεδο premium χάρη στο chipset Dimensity 9200 που θα υπάρχει στα κινητά τηλέφωνα της σειράς Vivo X90 και στην τελευταία σειρά OPPO Find.

Εν τω μεταξύ, ο αντίπαλος της MediaTek, ο οποίος κατέχει ήδη την παγκόσμια αγορά chipset, συγκεκριμένα η Qualcomm, γνώρισε αύξηση μεριδίου αγοράς το τρίτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2022 από 27 τοις εκατό σε 31 τοις εκατό.

Η Qualcomm προβλέπεται ότι θα έχει την ευκαιρία να βιώσει μια αύξηση στις αποστολές για την premium κατηγορία κινητής τηλεφωνίας χάρη στη συνεργασία με τη Samsung στην παρουσίαση του πιο πρόσφατου κινητού τηλεφώνου Galaxy S23 που αναμένεται να είναι παρόν το πρώτο τρίμηνο του 2023.

  Counterpoint-Chipset-Global-Smartphone-

Στη συνέχεια, η Apple το τρίτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2022 παρουσίασε σταθερές αποστολές στην αγορά από 15% σε 16%. Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, είναι πιθανό η Apple να κερδίσει μεγάλο μερίδιο αγοράς το τέταρτο τρίμηνο του 2022 χάρη στο τσιπ A16 Bionic στο μοντέλο Pro της σειράς iPhone 14.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παγκόσμιες μακροοικονομικές συνθήκες και η εξασθένηση της αγοράς στην Κίνα δεν έχουν επηρεάσει τις αποστολές κινητών τηλεφώνων για τα μοντέλα της σειράς iPhone 14 Pro, έτσι ώστε στο μέλλον το μερίδιο αγοράς των chipset της Apple να αναμένεται να βελτιωθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *