23 Μαρτίου, 2023

Η MediaTek λανσάρει το Chipset Dimensity 7200, αυτά είναι τα πλεονεκτήματα

Gadgetren – Η MediaTek κυκλοφόρησε επίσημα το νεότερο chipset της που ονομάζεται Dimensity 7200. Αυτό το chipset περιλαμβάνεται στην οικογένεια της σειράς Dimensity 7000 που προσφέρει προηγμένες λειτουργίες για την υποστήριξη φορητών συσκευών 5G.

Τα πλεονεκτήματα που παρέχει το chipset Διάσταση 7200 φέρνει προηγμένες λειτουργίες απεικόνισης AI, βελτιστοποίηση παιχνιδιών, πρόσβαση στο δίκτυο 5G, εξοικονόμηση ενέργειας και πιο αποτελεσματική χρήση της ισχύος της μπαταρίας.

Όσον αφορά τις προδιαγραφές, το chipset περιέχει έναν οκταπύρηνο CPU κατασκευασμένο μέσω επεξεργασίας κατασκευής TMSC 4nm. Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο ενσωματωμένοι πυρήνες Arm Cortex-A715 και έξι πυρήνες Cortex-A510 και παρέχουν μέγιστη ταχύτητα έως και 2,8 GHz. Επιπλέον, υπάρχει μια μονάδα επεξεργασίας AI (APU) και GPU Arm Mali G610.

Η τεχνολογία MediaTek HyperEngine 5.0 είναι επίσης ενσωματωμένη για να υποστηρίζει την απόδοση σε παιχνίδια που παρουσιάζουν σκίαση μεταβλητού ρυθμού (VRS) βασισμένη σε AI για εξοικονόμηση ενέργειας για βελτιστοποίηση των πόρων CPU και GPU για καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Αυτό το chipset υποστηρίζει συχνότητα μνήμης έως και 6400 Mbps, τεχνολογία εσωτερικής αποθήκευσης UFS 3.1 και οθόνη Full HD+ με ρυθμό ανανέωσης έως και 144 Hz καθώς και οθόνη MediaTek MiraVision.

Όσον αφορά τη φωτογραφία, το chipset Dimensity 7200 χρησιμοποιεί τεχνολογία Imagiq 765 και 14-bit HDR-ISP και υποστηρίζει κάμερες ανάλυσης 200MP. Για εγγραφή βίντεο, αυτό το chipset είναι ικανό να παράγει αναλύσεις έως και 4K HDR.

Ακόμη και αυτό το chipset επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν εικόνες ταυτόχρονα από δύο κάμερες σε ανάλυση Full HD, ενώ παραμένουν εστιασμένοι με την τεχνολογία αυτόματης εστίασης όλων των pixel.

Mediatek Dimensity 7200

Για να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες μπορούν να φωτογραφίζουν αντικείμενα τη νύχτα ή σε χαμηλό φωτισμό καθαρά και καθαρά, το chipset Dimensity 7200 διαθέτει ενσωματωμένη τεχνολογία μείωσης θορύβου. Επιπλέον, η APU παρέχει επίσης μια λειτουργία AI-Camera για τη βελτίωση των πορτραίτων σε πραγματικό χρόνο.

Ένα άλλο υποστηρικτικό χαρακτηριστικό είναι ότι το δίκτυο 5G είναι διαθέσιμο χρησιμοποιώντας το τυπικό μόντεμ 3GPP Release-16 5G Sub-6GHz με ταχύτητες λήψης έως και 4,7 Gbps. Για αξιόπιστη κάλυψη οπουδήποτε, αυτό το chipset υποστηρίζει επίσης Dual SIM 5G με dual VoNR και 2CC Carrier Aggregation.

Αυτές οι δύο τεχνολογίες επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν δύο συνδέσεις 5G, διευκολύνοντας την πραγματοποίηση εργασιακών και προσωπικών κλήσεων από ένα κινητό τηλέφωνο. Έχουν επίσης παρασχεθεί συνδεσιμότητα όπως Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3.

Η MediaTek είπε ότι το chipset Dimensity 7200 θα υποστηρίζει συσκευές 5G που θα κυκλοφορήσουν στην παγκόσμια αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *