1 Απριλίου, 2023

Η OPPO παρουσιάζει το MariSilicon Y Bluetooth Chip, προσφέρει ασύρματη τεχνολογία ήχου χωρίς απώλειες

Gadgetren – Στην ετήσια εκδήλωση τεχνολογίας OPPO INNO DAY 2022 που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, η OPPO παρουσίασε τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες της, μία από τις οποίες είναι το πρώτο της τσιπ Bluetooth Mari Silicon Y.

Η παρουσία του τσιπ Bluetooth MariSilicon Y θα συναγωνιστεί την τεχνολογία άλλων συσκευών ήχου στην αγορά. Αρκετοί κατασκευαστές chipset έχουν επίσης αρχίσει να αναπτύσσουν και να παράγουν τεχνολογία ήχου Bluetooth για να παρουσιάζουν ήχο που ακούγεται πραγματικός ή χωρίς απώλειες.

Η τεχνολογία ήχου Bluetooth αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε πρόσφατα για να παρέχει ακρόαση της ίδιας ποιότητας ήχου με τη χρήση μιας συσκευής ήχου μέσω ενσύρματης μετάδοσης. Όπως γνωρίζουμε, ο κατασκευαστής της Qualcomm κυκλοφόρησε μια σειρά τεχνολογιών ήχου Snapdragon Sound.

Τώρα η OPPO συμβάλλει επίσης στην καινοτομία της τεχνολογίας ήχου για να υποστηρίξει τις φορητές συσκευές και τις συσκευές ήχου της, ώστε να μπορούν να μεταδίδουν ήχο χωρίς εμπόδια με καθαρό ήχο. Το τσιπ Bluetooth MariSilicon Y είναι επίσης εξοπλισμένο με Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για να παρέχει καλύτερη και πιο καθηλωτική εμπειρία ήχου.

Μιλώντας για τα πλεονεκτήματά του, ο Jiang Bo ως Ανώτερος Διευθυντής της OPPO εξήγησε ότι το τσιπ Bluetooth MariSilicon Y έχει κατασκευαστεί μέσω της προηγμένης τεχνολογίας επεξεργασίας N6RF για ασύρματη συνδεσιμότητα. Αυτή η τεχνολογία συμβάλλει επίσης στην ενεργειακή απόδοση κατά 66%.

Οπλισμένο με AI, αυτό το τσιπ υποστηρίζεται επίσης από NPU που έχει υπολογιστική απόδοση 590 GOPS. Επιπλέον, αυτό το τσιπ Bluetooth προσφέρει απόδοση ταχύτητας εύρους ζώνης έως και 12 Mbps, η οποία υποστηρίζεται ότι είναι 50 τοις εκατό ταχύτερη από άλλα τσιπ Bluetooth στην αγορά.

  MariSilicon-Y-spek.

Αυτός ο κώδικας τσιπ ήχου Bleutooth χρησιμοποιεί URLC που έχει κατασκευαστεί επίσης από την OPPO. Για τη μετάδοση βίντεο, το τσιπ MariSilicon Y χρησιμοποιεί τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την OPPO που ονομάζεται Pro Bluetooth Pack και έχει ήχο υψηλής ανάλυσης χωρίς απώλειες μέσω Bluetooth που φτάνει τα 24-bit/192 kHz.

Αυτό το τσιπ Bluetooth είναι επίσης ικανό να παρέχει πραγματική ποιότητα όταν οι χρήστες είναι συνδεδεμένοι, ακόμη και ζωντανές μεταδόσεις. Όπως να ακούτε μουσική και podcast, να παρακολουθείτε ταινίες, να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις ή βιντεοκλήσεις και ίσως να κάνετε ζωντανές μεταδόσεις για podcast, YouTube, Instagram και σε άλλες υπηρεσίες.

Δεν έχει εξηγηθεί περαιτέρω σχετικά με το πότε αυτό το τσιπ Bluetooth θα συμπληρώσει κινητά τηλέφωνα και συσκευές ήχου OPPO. Ωστόσο, οι τεχνολογικές καινοτομίες που έχει παρουσιάσει η OPPO θα πρέπει να είναι αυτό που προσβλέπουμε στο μέλλον το 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *