25 Μαρτίου, 2023

Η Samsung Ινδονησίας εξάγει 8 εκατομμύρια smartphone στο εξωτερικό, η Ινδονησία πιστεύεται ότι είναι μια βάση παραγωγής smartphone

Gadgetren – Η Ινδονησία φημολογείται ότι αποτελεί βάση παραγωγής για έξυπνα τηλέφωνα που εξάγονται σε διάφορες χώρες στον κόσμο. Αυτό μεταφέρθηκε από τον Zulkifli Hasan ως Υπουργό Εμπορίου κατά την κυκλοφορία του εμπορευματοκιβωτίου εξαγωγής για smartphone που παρήχθη από την PT Samsung Electronic Indonesia (PT SEIN) στις 13 Οκτωβρίου 2022 στο North Cikarang Samsung Factory, Δυτική Ιάβα.

Στην εκδήλωση, ο Zulkifli Hasan μαζί με τον Πρέσβη της Νότιας Κορέας στην Ινδονησία, την Park Taesung και τον Simon Lee ως Πρόεδρο του PT SEIN Simon Lee και ο Didi Sumedi ως Γενικός Διευθυντής Εθνικής Ανάπτυξης Εξαγωγών, κυκλοφόρησαν δοχεία που περιείχαν μια σειρά από κινητά τηλέφωνα Samsung για εξαγωγή. στο εξωτερικο.

Η ίδια η Samsung από το 2018 είναι γνωστό ότι έχει καταφέρει να εξάγει 8 εκατομμύρια μονάδες έξυπνων τηλεφώνων σε διάφορες χώρες μέχρι το 3ο τρίμηνο του 2022. Επιπλέον, ο Zulkifli είπε ότι ο τομέας των ηλεκτρονικών είναι κορυφαίος τομέας που περιλαμβάνεται στην προτεραιότητα του Making Indonesia 4.0.

Το Making Indonesia 4.0 είναι ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για την προετοιμασία της Ινδονησίας για να αντιμετωπίσει την εποχή της ψηφιακής βιομηχανίας 4.0, η οποία επικεντρώνεται σε επτά βιομηχανικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων-ποτών, της κλωστοϋφαντουργίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των χημικών, των ηλεκτρονικών, των ιατρικών συσκευών και των φαρμακευτικών προϊόντων.

Όλοι αυτοί οι τομείς αντιπροσωπεύουν το 70 τοις εκατό του βιομηχανικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), το 65 τοις εκατό των βιομηχανικών εξαγωγών και το 60 τοις εκατό του βιομηχανικού εργατικού δυναμικού της Ινδονησίας. Επιπλέον, ο Zulkifli εξήγησε ότι ο τομέας των ηλεκτρονικών είναι το 4ο μεγαλύτερο εξαγωγικό στοιχείο στην εξαγωγική δομή της Ινδονησίας.

Την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Ιούλιο του 2022, η αξία των ηλεκτρονικών εξαγωγών της Ινδονησίας έφτασε τα 9,43 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η αξία αυτή αυξήθηκε κατά 18,9 τοις εκατό σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους που ανήλθε σε 7,93 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, το 2021, οι ηλεκτρονικές εξαγωγές της Ινδονησίας θα φτάσουν σε αξία 14,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ με θετική τάση πενταετίας (2017-2021) 6,54 τοις εκατό. Την ίδια χρονιά, η αξία των εξαγωγών των smartphone της Ινδονησίας έφτασε τα 305,8 εκατομμύρια δολάρια.

  Container-Release-Export-Smartphone-Samsung-Υπουργός Εμπορίου

Βλέποντας αυτό το επίτευγμα, ο Zulkifli εκτίμησε ότι επί του παρόντος οι επιδόσεις ηλεκτρονικών συναλλαγών της Ινδονησίας είναι αρκετά καλές, όπως αποδεικνύεται από την 34η θέση ως χώρα εξαγωγής ηλεκτρονικών ειδών με μερίδιο αγοράς 0,25%.

Ως εκ τούτου, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί το Making Indonesia 4.0, το οποίο η Zulkifli Indonesia ελπίζει ότι μπορεί να γίνει ένας από τους εξαγωγείς ηλεκτρονικών και έξυπνων τηλεφώνων με αυξανόμενο μερίδιο αγοράς.

«Η απελευθέρωση αυτής της εξαγωγής αναμένεται να είναι μια ώθηση για την ενθάρρυνση της επέκτασης της εξαγωγικής αγοράς για ινδονησιακά προϊόντα καθώς και κινητήρια δύναμη για την ινδονησιακή οικονομία στην περίοδο ανάκαμψης μετά την πανδημία», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *