1 Απριλίου, 2023

Η Samsung κυκλοφορεί λειτουργίες για την ασφάλεια των προσωπικών πληροφοριών κατά την επισκευή κινητών τηλεφώνων

Gadgetren – Η Samsung Electronics έφερε μια νέα δυνατότητα απορρήτου για ορισμένα τηλέφωνα της σειράς Galaxy που ονομάζεται Maintenance Mode. Με αυτήν τη λειτουργία, η πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες θα αποκλειστεί όταν η συσκευή Galaxy τους επισκευάζεται από άλλο άτομο ή τεχνικό.

Λίστα πληροφοριών που πρέπει να αποκλειστούν, όπως φωτογραφίες, μηνύματα και λίστες επαφών. Αυτό θα μειώσει το άγχος των χρηστών που μπορεί να μην έχουν χρόνο να διαγράψουν ή να εξασφαλίσουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

χαρακτηριστικό λειτουργία συντήρησης Είναι γνωστό ότι έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στις συσκευές της σειράς Galaxy S21 στη Νότια Κορέα τον Ιούλιο του 2022. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε στην Κίνα τον Σεπτέμβριο του 2022 και, στη συνέχεια, αυτή η δυνατότητα θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως σταδιακά τους επόμενους μήνες σε επιλεγμένα μοντέλα που εκτελούν το One UI 5.

Η διάθεση θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 με διευρυμένη διαθεσιμότητα σε περισσότερες συσκευές Galaxy. Για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα, οι χρήστες πρέπει να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία συντήρησης στο μενού «Φροντίδα μπαταρίας και συσκευής» στις «Ρυθμίσεις».

Μετά από αυτό, πρέπει να επανεκκινήσετε το κινητό σας. Στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεκκίνησης, όλες οι προσωπικές πληροφορίες χρήστη θα περιοριστούν, έτσι ώστε ο τεχνικός να μπορεί να χειριστεί τις βασικές λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται να έχει πρόσβαση στα προσωπικά του στοιχεία.

Επιπλέον, η λειτουργία Maintenance Mode που έχει ενεργοποιηθεί δεν θα είναι επίσης προσβάσιμη στον τεχνικό. Τα δεδομένα ή οι λογαριασμοί που δημιουργούνται κατά τη χρήση της Λειτουργίας συντήρησης θα διαγραφούν αυτόματα μόλις ο κάτοχος βγει από τη λειτουργία συντήρησης.

Συντήρηση-Λειτουργία-ενεργοποίηση

Οι τεχνικοί θα εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν λήψη εφαρμογών στο Galaxy Store, αλλά οι εφαρμογές θα διαγράφονται αυτόματα μαζί με τυχόν δεδομένα ή λογαριασμούς που δημιουργούνται μόλις ο κάτοχος βγει από τη λειτουργία συντήρησης.

Αυτή η νέα δυνατότητα απορρήτου είναι μέρος της υπηρεσίας ασφαλείας Knox της Samsung για συσκευές Galaxy. Το ίδιο το Samsung Knox είναι ένα σύστημα ασφαλείας στρατιωτικού επιπέδου με ενσωματωμένες προστασίες ασφαλείας υλικού και λογισμικού σε όλους τους τομείς της συσκευής.

Με το Samsung Knox, οι χρήστες της σειράς Galaxy θα προστατεύονται ανά πάσα στιγμή. Οι χρήστες μπορούν επίσης να διαχειρίζονται τα συστήματα ασφάλειας και απορρήτου στις συσκευές Galaxy τους, καθώς και να βλέπουν τι συμβαίνει στη συσκευή μέσω του Πίνακα ελέγχου ασφαλείας και απορρήτου και της Διαχείρισης αδειών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *