27 Μαρτίου, 2023

Η Sony παρουσιάζει το Project Leonardo Controller για να βοηθήσει τους χρήστες με ειδικές ανάγκες να παίξουν PS5

Gadgetren – Η Sony παρουσιάζει την πιο πρόσφατη τεχνολογία ειδικά για φίλους με ειδικές ανάγκες που τους αρέσει να παίζουν παιχνίδια PlayStation 5, δηλαδή το Project Leonardo. Αυτό το εργαλείο ελέγχου παιχνιδιών αναπτύχθηκε από τη Sony μαζί με οργανισμούς που διευκολύνουν τα άτομα με αναπηρία όπως το AbleGamers, το SpecialEffect και το Stack Up.

Η Sony είπε ότι μέσω του Project Leonardo ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν άλλα όρια για τους φίλους με αναπηρίες ώστε να μπορούν να βιώσουν τον ενθουσιασμό του παιχνιδιού στο PS5. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να παίζουν παιχνίδια στο PS5 πιο εύκολα, άνετα και για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να περιορίζονται από την αναπηρία τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, για άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν περιορισμένο έλεγχο κινητήρα, όπως δυσκολία να κρατήσουν το χειριστήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορούν να πατήσουν κουμπιά ή τις σκανδάλες με ακρίβεια και να τοποθετήσουν τους αντίχειρες και τα δάχτυλά τους με τον βέλτιστο τρόπο.

Σχετικά με το πότε μπορούν να απολαμβάνουν αυτό το εργαλείο χρήστες με ειδικές ανάγκες, η Sony δεν έχει παράσχει πιο λεπτομερείς πληροφορίες, επειδή εξακολουθεί να διεξάγει δοκιμές και προτάσεις από χρήστες με ειδικές ανάγκες που το δοκιμάζουν.

Project-Leonardo-for-PlayStation-5-4

Το Project Leonardo διαθέτει ένα ευέλικτο σχέδιο που μπορεί να τοποθετηθεί σε τραπέζι, άλλη επίπεδη επιφάνεια, για να τοποθετηθεί σε ειδικό τρίποδο, ώστε οι χρήστες να μπορούν να παίζουν παιχνίδια άνετα. Αυτό το εργαλείο μπορεί επίσης να αφαιρεθεί ανάλογα με τις ανάγκες και την ευκολία.

Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τη διάταξη ελέγχου συμπεριλαμβανομένης της απόστασης του αναλογικού μοχλού από το gamepad σύμφωνα με τις φυσικές τους ικανότητες. Επιπλέον, ο ελεγκτής παρέχει λογισμικό για κουμπιά προγραμματισμού, προφίλ χρήστη και πολλά άλλα.

Εκτός από το ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα, το Project Leonardo μπορεί επίσης να συνδυαστεί ασύρματα με άλλες συσκευές, όπως πρόσθετους ελεγκτές Project Leonardo ή DualSense. Εκτός αυτού, αυτό το εργαλείο παρέχει τέσσερις θύρες AUX 3,5 mm για σύνδεση με αξεσουάρ τρίτων κατασκευαστών.

Έτσι, η Morimoto ως Σχεδιαστής, η Sony Interactive Entertainment αποκάλυψε ότι το Project Leonardo είναι μέρος της οικογένειας προϊόντων PS5 και βασίζεται στην ίδια σχεδίαση του gamepad. Αυτοί και η ομάδα τους δοκίμασαν περισσότερα από δώδεκα σχέδια με ειδικούς στην προσβασιμότητα για να βρουν μια προσέγγιση που θα βοηθούσε να ξεπεραστούν βασικές προκλήσεις.

«Τελικά καταλήξαμε σε ένα ξεχωριστό σχέδιο ελεγκτή με ένα αριστερό και ένα δεξί ραβδί, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί hands-free και να διαθέτει μια πολύ ευέλικτη εναλλαγή κουμπιών και καλύμματα ραβδιών».

«Επειδή οι παίκτες μπορούν να προσαρμόσουν το Project Leonardo σύμφωνα με τις ανάγκες τους, δεν υπάρχει ένας σωστός παράγοντας φόρμας. Θέλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τις δικές τους διαμορφώσεις», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *