23 Μαρτίου, 2023

Καλύτερη απόδοση παιχνιδιού, η MediaTek κυκλοφορεί Chipset Dimensity 8200

Gadgetren – Μετά την παρουσίαση του chipset Dimensity 1080 τον Οκτώβριο του 2022, τώρα η MediaTek επιστρέφει με το νεότερο chipset της που υποστηρίζει δίκτυα 5G, δηλαδή το Dimensity 8200.

Από τις γραπτές πληροφορίες στον ιστότοπο MediaTek, αυτό το νέο chipset έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει premium κινητά τηλέφωνα, επειδή προσφέρει καλύτερη απόδοση της συσκευής ειδικά για παιχνίδια, συνδεσιμότητα, οθόνες και απεικόνιση. Τεχνικά αυτό το νέο chipset κατασκευάζεται μέσω επεξεργασίας κατασκευής 4nm.

Το Dimensity 8200 διαθέτει CPU οκτώ πυρήνων που έχει μέγιστη ταχύτητα 3,1 GHz. Το chipset υποστηρίζεται επίσης από την GPU Mali-G610 MC6, η οποία υποστηρίζεται ότι παρέχει καλύτερη απόδοση γραφικών σε διάφορες εφαρμογές. Αυτό το chipset είναι ειδικά εξοπλισμένο με MediaTek HyperEngine 6.0 για να βοηθήσει στην απόδοση των εφαρμογών παιχνιδιών στη συσκευή.

Χάρη στην τεχνολογία HyperEngine 6.0, η MediaTek είπε ότι οι παίκτες θα απολαμβάνουν μια ομαλή εμπειρία όταν παίζουν παιχνίδια χωρίς διακοπές σύνδεσης ή σπασμένες εικόνες λόγω δικτυακών ή γραφικών περιορισμών.

Ακόμη και αυτό το chipset παρέχει επίσης μια λειτουργία Intelligent Display Sync 2.0 που μπορεί να προσαρμοστεί σε συγκεκριμένους ρυθμούς καρέ παιχνιδιού για να παρέχει ομαλές και ρευστές εικόνες. Όσον αφορά την τεχνολογία RAM και αποθήκευσης, το Dimensity 8200 χρησιμοποιεί LPDDR5 και UFS 3.1.

Στον τομέα της φωτογραφίας, το chipset Dimensity 8200 χρησιμοποιεί την τεχνολογία ISP 785 ISP για να επιτρέπει στις συσκευές που χρησιμοποιούν αυτό το chipset να παράγουν φωτογραφίες με ανάλυση έως 320MP και βίντεο ποιότητας 4K στα 60 fps εξοπλισμένες με HDR10+.

Επιπλέον, αυτό το chipset υποστηρίζεται από έναν αισθητήρα μείωσης θορύβου AI, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει την κάμερα να παράγει τις καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο ακόμα και τη νύχτα ή σε δωμάτιο με κακό φωτισμό.

Εν τω μεταξύ, η υποστήριξη οθόνης μπορεί να προσφέρει ανάλυση WQHD + με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και ανάλυση Full HD + με ρυθμό ανανέωσης 180 Hz. Για την απρόσκοπτη μετάδοση ήχου για περιεχόμενο ροής μουσικής ή βίντεο, αυτό το chipset παρέχει ήχο Bluetooth LE και Dual-Link True Wireless Stereo Audio.

Μην ξεχνάμε ότι αυτό το νέο chipset διαθέτει επίσης διπλή συνδεσιμότητα 5G και αυτό το μόντεμ chipset χρησιμοποιεί sub-6GHz το οποίο υποστηρίζεται από την τελευταία τεχνολογία 3GPP Release-16 και 3CC για ενίσχυση της απόδοσης.

Υπάρχει επίσης μια σύνδεση Wi-Fi 6E τριών ζωνών με κεραίες 2×2 για γρήγορη και ισχυρή ασύρματη συνδεσιμότητα. Οι συσκευές με το chipset Dimensity 8200 θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν παγκοσμίως τον Δεκέμβριο του 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *