1 Απριλίου, 2023

Μια βαθιά βουτιά στην τεχνολογία μπαταριών σε μια ηλεκτρική σκούπα Dyson, σχεδιασμένη να διαρκεί

Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ συχνά τις πιο πρόσφατες ηλεκτρικές σκούπες της Dyson, δηλαδή τις V12 Detect Slim και V15 Detect Absolute. Και οι δύο φέρουν ένα ασύρματο μοντέλο, γνωστό και ως χρησιμοποιούν μπαταρία εγκατεστημένη στη συσκευή για πηγή ενέργειας.

Ένα από τα πράγματα που με ενοχλεί είναι πόσο μπορεί να διαρκέσει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αυτής της συσκευής. Επιπλέον, η Dyson συνιστά η ηλεκτρική σκούπα να είναι πάντα συνδεδεμένη στον φορτιστή, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται πάντα όταν η μπαταρία είναι γεμάτη.

Αν μιλάμε για μπαταρίες smartphone, είναι γενικά γνωστό ότι δεν συνιστάται η συνεχής φόρτιση της μπαταρίας στο 100% έτσι γιατί θα επιταχύνει τη μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Για να λάβω μια απάντηση σχετικά με αυτό, ρώτησα απευθείας τον Χονγκ Γε Τσου ως επικεφαλής της παγκόσμιας μηχανικής στο Dyson. Είπε ότι η μπαταρία που χρησιμοποιεί η Dyson στην ηλεκτρική σκούπα της χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία ιόντων λιθίου σε συνδυασμό με το σύστημα διαχείρισης μπαταριών (BMS).

Dyson Hong Ye Chew

Συγγραφέας: Hong Ye Chew, Global Engineering Lead στο Dyson

Το BMS ρυθμίζει όλα τα πράγματα που σχετίζονται με την παροχή ισχύος στη συσκευή, όπως πόσο φορτίζεται η μπαταρία, είναι ασφαλές να φορτιστεί, παρακολουθεί τη θερμοκρασία και την ισχύ της μπαταρίας, για να ρυθμίζει τη διαδικασία φόρτισης.

Όταν η μπαταρία είναι συνδεδεμένη στο φορτιστή, το BMS μέσα στην ηλεκτρική σκούπα Dyson θα το ανιχνεύσει και θα ξέρει πότε να φορτίσει την μπαταρία και πότε να σταματήσει. εν συντομίααυτό καθιστά τις μπαταρίες Dyson ασφαλείς να συνδέονται πάντα με φορτιστή.

Η Chew προσθέτει ότι η Dyson δοκιμάζει τακτικά τα προϊόντα της. Η Dyson έχει ένα Κέντρο Ανάπτυξης της Μαλαισίας όπου κάνουν εκτεταμένες δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Οι συσκευές Dyson δοκιμάζονται επίσης σε ακραίες συνθήκες και περιλαμβάνονται στο χειρότερο σενάριο για να διασφαλιστεί ότι η συσκευή παραμένει ασφαλής και εκπληρώνει ό,τι έχει υποσχεθεί στους καταναλωτές της Dyson.

Ικανοποιημένος με την απάντηση του Chew, ρώτησα γιατί η Dyson φαινόταν να επικεντρώνεται σε ένα ασύρματο μοντέλο για την ηλεκτρική σκούπα τους. Ο Chew λέει ότι η Dyson έχει ακόμα ενσύρματες συσκευές, αλλά η εστίασή τους είναι πλέον στην ασύρματη.

Αυτό το ασύρματο μοντέλο επικεντρώνεται στην παροχή μεγάλης ευελιξίας και η Dyson έχει δημιουργήσει μια καλή πλατφόρμα στις ηλεκτρικές σκούπες Dyson V8, V10, μέχρι τώρα V15. Τόνισε επίσης ότι το μέλλον του Dyson βρίσκεται τώρα στον ασύρματο κόσμο.

Πριν από μερικά χρόνια η Dyson είχε αποφασίσει να μην χρησιμοποιεί πλέον καλώδια όταν κυκλοφόρησε την ηλεκτρική σκούπα Dyson V10. Η Dyson εκπαιδεύει επίσης τους χρήστες σχετικά με ανησυχίες σχετικά με τις ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες, όπως για την ισχύ αναρρόφησης και τη διάρκεια της αναρρόφησης. Από το Dyson V12 ειδικά το V15, είπε ότι ο Dyson κατάφερε να λύσει το πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *