27 Μαρτίου, 2023

Μπορεί το Windows 11 Update να εξαλείψει δεδομένα στον υπολογιστή;

Gadgetren – Η ενημέρωση των Microsoft Windows 11 φέρνει μια ποικιλία από ενδιαφέροντα πράγματα, από μια πιο μοντέρνα εμφάνιση έως πολλές νέες δυνατότητες για την αύξηση της παραγωγικότητας των χρηστών.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που πολλοί από εμάς είμαστε περίεργοι. Σε σημείο να προσπαθεί αμέσως να εγκαταστήσει το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft σε φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή όταν μόλις κυκλοφόρησε.

Επιπλέον, τα Windows 11 είναι διαθέσιμα ως δωρεάν ενημέρωση για όσους από εμάς έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τα Windows 10. Αν και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν ελάχιστες απαιτήσεις για το σύστημα και το υλικό για να μπορέσει να το εγκαταστήσει.

Αν και φαίνεται αρκετά ελκυστικό, δυστυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι που διστάζουν να το εγκαταστήσουν. Ένα από αυτά προκαλείται από την ανησυχία ότι θα χάσετε σημαντικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε έναν υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή εάν το κάνετε.

Ωστόσο, είναι αλήθεια; Μπορεί η εγκατάσταση της ενημέρωσης των Windows 11 να αφαιρέσει τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή; Όσοι είστε περίεργοι μπορείτε να ακούσετε την απάντηση στην παρακάτω κριτική.

Μπορεί η εγκατάσταση των Windows 11 να ενημερώσει την απώλεια δεδομένων;

Η εγκατάσταση ενημερώσεων μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως μέσω του Windows Update, του Windows 11 Installation Assistant, του Installation Media ή του ISO. Η διαγραφή ή μη των δεδομένων στον υπολογιστή μετά την ενημέρωση εξαρτάται από τον τρόπο και τις επιλογές ρυθμίσεων που επιλέγουμε όταν την κάνουμε.

Εάν γίνει μέσω της δυνατότητας Windows Update που βρίσκεται στη σελίδα ρυθμίσεων υπολογιστή, η εγκατάσταση των Windows 11 γενικά δεν θα διαγράψει δεδομένα στον υπολογιστή. Αυτό ισχύει επίσης για τακτικές ενημερώσεις, όπως η νέα έκδοση 22H2.

Για όσους από εσάς δεν το γνωρίζετε, η ίδια η δυνατότητα του Windows Update βρίσκεται απευθείας στη σελίδα Ρυθμίσεις > Ενημέρωση & Ασφάλεια > Ενημερωμένη έκδοση για Windows. Θα πρέπει απλώς να χτυπήσουμε Ελεγχος για ενημερώσεις έπειτα Λήψη και εγκατάσταση εάν είναι διαθέσιμη η ενημέρωση των Windows 11.

Εν τω μεταξύ, αν γίνει με χρησιμοποιώντας Windows 11 Installation Assistant, Installation Media ή ISO, το εάν τα δεδομένα διαγράφονται ή όχι στον υπολογιστή εξαρτάται από την επιλογή εγκατάστασης που επιλέγουμε. Υπάρχουν τρεις επιλογές σε αυτήν την περίπτωση, δηλαδή Καθαρή εγκατάσταση, Διατήρηση μόνο δεδομένων ή Πλήρης αναβάθμιση.

  • Καθαρή εγκατάσταση θα διαγράψει όλα τα δεδομένα, τις ρυθμίσεις και τις εφαρμογές στον υπολογιστή
  • Διατήρηση μόνο δεδομένα θα διατηρήσει προσωπικά δεδομένα (συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων οδήγησης), αλλά θα διαγράψει τις υπάρχουσες εφαρμογές και ρυθμίσεις
  • Πλήρης αναβάθμιση θα μεταφέρει όλες τις ρυθμίσεις, τα δεδομένα και τις εφαρμογές από την προηγούμενη έκδοση στα Windows 11

Ακόμα κι αν τα δεδομένα διαγράφονται ή όχι ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιείται, είναι πάντα καλή ιδέα να δημιουργείτε πάντα αντίγραφα ασφαλείας πριν από την ενημέρωση των Windows 11. Αυτό συμβαίνει μόνο σε περίπτωση που συμβεί κάτι απροσδόκητο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *