27 Μαρτίου, 2023

Ξεχωρίζοντας το κινητό τηλέφωνο POCO X5 5G, αυτά είναι τα εξαρτήματα σε αυτό

Gadgetren – Η POCO Indonesia πραγματοποίησε πρόσφατα μια εκδήλωση αποκοπής ή αποσυναρμολόγηση του κινητού τηλεφώνου POCO X5 5G για τα μέσα ενημέρωσης. Αυτό το ίδιο το κινητό κυκλοφόρησε χθες στα τέλη Φεβρουαρίου 2023 και έγινε η πρώτη συσκευή της POCO το 2023.

Καθοδηγούμενη από τον Jeksen ως Διευθυντή μάρκετινγκ προϊόντων της POCO Indonesia, η συσκευή POCO X5 5G αποσυναρμολογήθηκε αμέσως από την τεχνική υποστήριξη της POCO, Riszal Juniar Arifin.

Για να μπορέσει να αποσυναρμολογήσει μια φορητή συσκευή, στην προκειμένη περίπτωση το POCO X5 5G, ο Jeksen υπενθύμισε ότι έπρεπε να γίνει από έμπειρο άτομο και ο χρήστης δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό μόνος του γιατί αν δεν έχει γνώσεις για τη συσκευή, μπορεί να βλάψει τα εξαρτήματα όταν επανασυναρμολογηθούν.

Στη συνέχεια, ο Jeksen εξήγησε τα εξαρτήματα του POCO X5 5G που αποσυναρμολογήθηκαν για πρώτη φορά, στρώμα-στρώμα, όπως το πίσω τμήμα του αμαξώματος, το εσωτερικό πλαίσιο, τη μονάδα κάμερας στο εσωτερικό των εσώρουχων, όπως το chipset, ο γραφίτης, NFC, και πολλά άλλα.

Στην αρχή, το Riszal το άνοιξε πρώτα αφαιρώντας όλα τα μπουλόνια του πίσω τμήματος του POCO X5 5G. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το στοιχείο της μονάδας σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων και τον όγκο της συσκευής. Αφού απελευθερωθεί η πίσω διατομή, ανοίγει το εσωτερικό πλαίσιο, ώστε να μπορείτε να δείτε τα εξαρτήματα της πίσω κάμερας.

Η πίσω κάμερα POCO X5 5G χρησιμοποιεί διαμόρφωση τριών φακών με τη μορφή κύριου φακού 48MP με διάφραγμα f/1,8, ευρυγώνιου φακού 8MP με διάφραγμα f/2,2 και φακού macro 2MP με διάφραγμα του f/2,4. Στη συνέχεια η μπροστινή κάμερα έχει ανάλυση 13MP με διάφραγμα f/2.0.

  Teardown-POCO-X5-5G-Riszal-Tecnical-POCO-2

Γύρω από το εσωτερικό πλαίσιο υπάρχει επίσης ένα στοιχείο χαρακτηριστικών NFC για μεθόδους πληρωμής χωρίς μετρητά, όπως η συμπλήρωση ή ο έλεγχος ηλεκτρονικού χρήματος. Εκτός αυτού, κοντά στο NFC, διατίθεται επίσης ένα στοιχείο Αισθητήρας Φωτός Flash για να σας βοηθήσει με τον φωτισμό κατά τη λήψη εικόνων με την κάμερα.

Το επόμενο εξάρτημα που αφαίρεσε ο Riszal ήταν η υποδοχή ή τα καλώδια που συνδέουν την κύρια πλακέτα με την υποπλάκα και την κεραία δικτύου. Στη συνέχεια, πίσω από την αποσπώμενη κύρια πλακέτα υπάρχει ένα εξάρτημα IR Blaster το οποίο λειτουργεί ως τηλεχειριστήριο για ηλεκτρονικές συσκευές στο σπίτι.

Κοντά στην κεντρική πλακέτα μπορούμε επίσης να δούμε τα στοιχεία του chipset που χρησιμοποιούνται από το POCO X5 5G, δηλαδή το MediaTek Qualcomm Snapdragon 695 Octa-Core (6nm) 2,2 GHz που υποστηρίζει δίκτυα 5G. Κάτω από το chipset υπάρχει ένα εξάρτημα RAM LPDDR4X και αποθηκευτικός χώρος UFS 2.2 που μπορεί να εμφανίζεται σε σχήμα τετράγωνου ή μικρού κουτιού.

SD695-POCO-X5-5G

Η χωρητικότητα RAM του ίδιου του POCO X5 5G είναι εξοπλισμένη με δύο παραλλαγές, συγκεκριμένα 6 GB RAM + 128 GB ROM και 8 GB RAM + 256 GB ROM. Επιπλέον, παρέχεται επίσης μια δυνατότητα επέκτασης RAM 5 GB, έτσι ώστε το POCO X5 5G να έχει συνολική μνήμη RAM έως και 13 GB.

Για να προσθέσετε μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης για το εξάρτημα POCO X5 5G, είναι επίσης διαθέσιμος ένας δίσκος κάρτας SIM για MicroSD έως 1 TB και δίπλα του υπάρχει μια υποδοχή κάρτας SIM κινητής τηλεφωνίας.

Αφού αφαιρέθηκαν τα εξαρτήματα κοντά στην κύρια πλακέτα και τη δευτερεύουσα πλακέτα, η Riszal στη συνέχεια αποσυναρμολόγησε τα εξαρτήματα της μπαταρίας POCO X5 5G που είχαν χωρητικότητα 5.000 mAh. Η μπαταρία POCO X5 5G είναι εξοπλισμένη με φόρτιση 33W μέσω USB Type C.

Μπαταρία-POCO-X5-5G

Κοντά στην μπαταρία POCO X5 5G υπάρχει ένα στρώμα με τη μορφή Main FPC το οποίο μπορεί επίσης να αφαιρεθεί και επίσης ένα στρώμα κόλλας. Και τα δύο πρέπει να είναι αργά κατά την απελευθέρωσή του.

Στο αποσπώμενο εσωτερικό πλαίσιο, υπάρχει επίσης ένα εξάρτημα γραφίτη που λειτουργεί ως σύστημα ψύξης. Γύρω από τον γραφίτη υπάρχει επίσης υποστήριξη χώρου ψύξης που επιτρέπει τη διατήρηση της θερμοκρασίας δροσερή.

Σχετικά με την τιμή POCO X5 5G, επί του παρόντος λαμβάνει έκπτωση 100.000 Rp. έτσι ώστε η τιμή να είναι 3.399.000 Rp. για 6GB RAM και 3.899.000 Rp. για 8GB RAM. Υπάρχουν τρεις χρωματικές παραλλαγές από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν οι χρήστες, δηλαδή Μαύρο, Μπλε και Πράσινο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *