21 Μαρτίου, 2023

Πακέτα Biznet Vs IndiHome – Έχουν αρκετά διαφορετικά συστήματα και υπηρεσίες

[Ilustrasi Oleh Pixabay]

Gadgetren – Από μια σειρά υπαρχόντων προϊόντων, Biznet και IndiHome Και τα δύο μπορούν να είναι η σωστή επιλογή όταν χρειαζόμαστε οικιακή υπηρεσία Διαδικτύου για προσωπική ή επαγγελματική χρήση.

Το πρόβλημα είναι ότι οι δύο υπηρεσίες οικιακού διαδικτύου παρέχουν και οι δύο ένα δίκτυο υψηλής ταχύτητας που βασίζεται σε καλώδιο FO (οπτικής ίνας), το οποίο χωρίζεται σε πολλές επιλογές πακέτων που μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες σας.

Εκτός από αυτό, η Biznet και το IndiHome παρέχουν επίσης υπηρεσίες IPTV (τηλεόραση βασισμένη σε IP) με πολύ ολοκληρωμένα κανάλια που μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε διάφορα είδη τοπικών και διεθνών εκπομπών.

Ωστόσο, επειδή λειτουργούν υπό διαφορετικές εταιρείες, οι δύο υπηρεσίες έχουν επίσης αρκετά διαφορετικά συστήματα. Αυτό περιλαμβάνει τα είδη των πακέτων και τις τιμές τους.

Η επιλογή μιας από τις δύο υπηρεσίες είναι αρκετά εύκολη. Όσο για όσους από εσάς εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να το κάνετε, δείτε λεπτομέρειες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ Biznet και IndiHome που μπορείτε να λάβετε υπόψη.

Σύγκριση πακέτων Biznet εναντίον IndiHome

Όχι μόνο προσφέρουν ένα δίκτυο υψηλής ταχύτητας, αλλά και οι δύο υπηρεσίες φέρουν στην πραγματικότητα την έννοια του απεριόριστου διαδικτύου, γνωστό και ως απεριόριστο. Απλώς το σύστημα που χρησιμοποιείται σε αυτή την περίπτωση είναι αρκετά διαφορετικό.

Τα πακέτα Διαδικτύου από την Biznet προσφέρουν πραγματικά απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Εν τω μεταξύ, το IndiHome εφαρμόζει μια πολιτική δίκαιης χρήσης ή σύστημα FUP (Fairly Usage Policy) με διαφορετικούς όρους για κάθε προϊόν.

Για όσους από εσάς δεν ξέρετε, Όριο δίκαιης χρήσης είναι ένα σύστημα ελέγχου ώστε οι πελάτες να μην χρησιμοποιούν υπερβολικά την υπηρεσία. Ο στόχος είναι να διατηρηθεί το οικοσύστημα στις υπηρεσίες Διαδικτύου να λειτουργεί δίκαια για όλους.

Με την εφαρμογή του συστήματος Fair Usage Limit, το IndiHome θα προσαρμόσει την ταχύτητα διαδικτύου των πελατών αφού φτάσουν ένα συγκεκριμένο όριο ποσόστωσης. Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί θα γίνεται επαναφορά κάθε μήνα.

Εν τω μεταξύ, χωρίς την εφαρμογή αυτού του συστήματος, οι πελάτες της Biznet μπορούν να απολαμβάνουν απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο με σταθερή ταχύτητα από την αρχή έως το τέλος της περιόδου συνδρομής. Έτσι, μπορεί να είναι πιο δωρεάν η λήψη μεγάλων αρχείων για ροή.

Εκτός από το ότι σχετίζεται με το σύστημα Fair Usage Limit, οι ταχύτητες upload και download των δύο υπηρεσιών είναι επίσης αρκετά διαφορετικές. Το Biznet σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζει συμμετρική πρόσβαση ενώ το IndiHome όχι.

Η συμμετρική πρόσβαση που αναφέρεται είναι η μεταφόρτωση και η λήψη του Biznet είναι το ίδιο. Όταν επιλέγουμε ένα πακέτο που μας επιτρέπει να κατεβάζουμε αρχεία με πρόσβαση έως και 5 Mbps, θα έχουμε παρόμοια ταχύτητα όταν το χρησιμοποιούμε για να ανεβάσουμε κάτι.

Αυτό είναι διαφορετικό από την υπηρεσία Internet του IndiHome. Το πρόβλημα είναι ότι εφαρμόζουν διαφορετικές ταχύτητες για λήψεις και μεταφορτώσεις όπου τώρα η αναλογία έχει αυξηθεί στο 1:3 από το προηγούμενο 1:5.

Η διαφορά μεταξύ των δύο μπορεί επίσης να φανεί από τους τύπους των προσφερόμενων υπηρεσιών. Εάν χρειάζεστε ένα πακέτο internet με τηλεφωνική υπηρεσία, τότε το IndiHome μπορεί να είναι η απάντηση ενώ η Biznet δεν έχει ακόμη αυτήν την υποστήριξη.

Εκτός αυτού, το δίκτυο της Biznet είναι ακόμα σχετικά περιορισμένο. Ειδικά αν το συγκρίνουμε με το IndiHome, το οποίο πλέον έχει φτάσει σχεδόν σε διάφορες περιοχές της Ινδονησίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *