27 Μαρτίου, 2023

Παρέχοντας μια νέα γενιά ψηφιακών δεξιοτήτων, το Samsung Innovation Campus εισέρχεται στην τρίτη φάση

Gadgetren – Εκτός από την παρουσίαση μιας ποικιλίας προϊόντων τεχνολογίας, όπως κινητά τηλέφωνα και άλλες έξυπνες συσκευές, η Samsung Electronics διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα ανάπτυξης Internet of Things (IoT) στην πανεπιστημιούπολη, γνωστό ως Samsung Innovation Campus (SIC).

Φέτος, η SIC μπήκε στο Batch 3 2021/2022 που έχει εισέλθει στο τρίτο στάδιο, δηλαδή στο Bootcamp Ανάπτυξης Προϊόντων IoT. Στο τρίτο στάδιο, που διεξήχθη από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022, πέρασαν 100 μαθητές από το στάδιο 2 που χωρίστηκαν σε 25 ομάδες.

Οι 25 ομάδες αποτελούνταν από 6 Public Madrasah Aliyah με 8 ομάδες και 10 Επαγγελματικά Λύκεια με 17 ομάδες. Όλες οι ομάδες προέρχονται από διάφορα σχολεία σε διάφορες περιοχές της Ινδονησίας.

Εισερχόμενοι στο τρίτο στάδιο, οι μαθητές ενθαρρύνονται να έχουν την ικανότητα να γίνουν ικανοί προγραμματιστές IoT και είναι έτοιμοι να απορροφηθούν από τη βιομηχανία. Επιπλέον, σε αυτό το στάδιο οι μαθητές διδάχθηκαν διάφορα υλικά όπως Foundation & Hardware (IoT), Networking & Communication Basics (Raspberry Pi) και Software & Platforms (MongoDB, PyMongo, UBIDOTS).

Για παράδειγμα, η ομάδα SMK Muhammadiyah 7 Gondanglegi Malang έχει σχεδιάσει ένα έξυπνο ενυδρείο που ονομάζεται AQUAThings. Το έξυπνο ενυδρείο που κατασκευάστηκε από μαθητές του SMK έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τον έλεγχο των ενυδρείων διακοσμητικών ψαριών μέσω κινητών τηλεφώνων που έχουν κύρια χαρακτηριστικά, όπως επίπεδα PH νερού IoT, ψάρια τροφοδοσίας IoT και φωτισμό ενυδρείου IoT.

Στη συνέχεια υπάρχει μια ομάδα από το SMK Al Huda, Kediri City, East Java που έχει σχεδιάσει ένα έξυπνο γυαλί εξοπλισμένο με αισθητήρες υπερήχων, GPS, κάμερες και ηχεία. Τα γυαλιά της ομάδας SMK είναι σχεδιασμένα για φίλους με αναπηρία που είναι τυφλοί.

Με μοναδικό τρόπο, αυτά τα έξυπνα γυαλιά μπορούν να δίνουν εντολές σε τυφλούς ανθρώπους με βάση δεδομένα από αισθητήρες, έτσι ώστε οι φίλοι με αναπηρία να μετακινούνται ευκολότερα. «Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό το στάδιο, γιατί ποτέ δεν έχουμε διδαχθεί τέτοιο υλικό, επομένως είναι πολύ χρήσιμο», είπε.

Samsung-Innovation-Campus-2

Την ίδια ευκαιρία, η Ennita Pramono ως Επικεφαλής Εταιρικής Ιθαγένειας της Samsung Electronics Indonesia είπε ότι το SIC Batch 3 2021/2022 είναι σύμφωνο με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ικανοτήτων των εκπαιδευτικών στον τομέα των ΤΠΕ.

«Και εκτυπώστε τους Ινδονήσιους φοιτητές ως τη νέα γενιά που κατέχουν την ψηφιακή τεχνολογία, είναι σε θέση να παράγουν πραγματικές λύσεις σε διάφορα προβλήματα στην κοινότητά τους και είναι έτοιμοι να ανταγωνιστούν στον κλάδο. Ελπίζουμε ότι η εμπειρία και οι δεξιότητες που αποκτούν στο SIC θα είναι χρήσιμες για το μέλλον τους», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *