21 Μαρτίου, 2023

Παρουσιάστηκε στην Ινδονησία ο επεξεργαστής AMD EPYC 4ης γενιάς για το κέντρο δεδομένων

Gadgetren – Αφού ανακοινώθηκε δημόσια παγκοσμίως στις 11 Νοεμβρίου 2022 Χθες, η AMD Indonesia παρουσίασε ξανά έναν επεξεργαστή κέντρου δεδομένων για τις ανάγκες της εταιρείας που ονομάζεται σειρά AMD EPYC 4ης γενιάς.

Ο πιο πρόσφατος επεξεργαστής για το κέντρο δεδομένων προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Ένας από αυτούς είναι ότι αυτός ο επεξεργαστής είναι σε θέση να παρέχει την υψηλότερη απόδοση καθώς και ενεργειακή απόδοση για την υποστήριξη διαφόρων εταιρικών εφαρμογών.

Χτισμένος στην αρχιτεκτονική Zen 4, ο επεξεργαστής περιέχει 96 πυρήνες για την υψηλότερη παραλλαγή του που έχει περάσει από την πρώτη επεξεργασία κατασκευής 5nm. Αυτή η σειρά επεξεργαστών χωρίζεται σε τρία μοντέλα, συγκεκριμένα για cloud και HPC, επιχειρήσεις, σε εταιρείες που μόλις ξεκινούν.

Οπλισμένη με αυτόν τον εγκέφαλο, η σειρά AMD EPYC 4ης γενιάς υποστηρίζεται ότι παρέχει την υψηλότερη υπολογιστική απόδοση τόσο από την προηγούμενη γενιά όσο και σε σύγκριση με άλλους ανταγωνιστές. Για παράδειγμα, η υψηλότερη παραλλαγή, η 9654, έχει TDP 360 W με βασικό ρολόι 2,4 GHz, ρολόι εκκίνησης 3,7 GHz.

Στην παγκόσμια αγορά, η υψηλότερη παραλλαγή του AMD EPYC Gen 4 9654 κοστίζει περίπου 11.805 $ ή το ισοδύναμο των 183 εκατομμυρίων Rp. Η υψηλότερη παραλλαγή προσφέρει 3 φορές ταχύτερη από την προηγούμενη γενιά, δηλαδή το EPYC Gen 3 7763.

Εν τω μεταξύ, η χαμηλότερη παραλλαγή κυκλοφορεί περίπου στα 2.730 $ ή το ισοδύναμο των 42 εκατομμυρίων Rp. μέσω του EPYC Gen 4 9354P που έχει 32 πυρήνες, 280 W TDP, ρολόι βάσης 3,25 GHz και ρολόι ενίσχυσης 3,8 GHz. Όταν το κέντρο δεδομένων λειτουργεί εικονικά, αυτός ο επεξεργαστής υποστηρίζεται από το σύστημα ασφαλείας AMD Infinity Guard το οποίο μπορεί να εκτελέσει κρυπτογράφηση έως και 2x.

Για να μην ξεχνάμε, παρέχει τεχνολογία μνήμης DDR5 και αποθήκευση PCIe Gen 5 και συνοδεύεται από επέκταση μνήμης CXL 1.1+ που επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν μνήμη εάν χρειάζονται μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης.

  Eric-Sugiono-Senior-Solutions-Arcitect-AMD-ASEAN-

Ακόμη και χρησιμοποιώντας αυτόν τον επεξεργαστή Gen 4 EPYC, οι εταιρείες μπορούν να κάνουν εξοικονόμηση κόστους. Σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, το EPYC Gen 4 9654 απαιτεί μόνο 5 διακομιστές με την ίδια 0,65 kWh που χρησιμοποιούνται από άλλο κέντρο δεδομένων της επωνυμίας Intel Xeon Platinum, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιεί 15 διακομιστές.

Ο Eric Sugiono ως Senior Solution Architect της AMD ASEAN είπε ότι όσο μικρότερος είναι ο επεξεργαστής, μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τεχνολογία όσον αφορά την απόδοση και την ενεργειακή απόδοση.

«Υπάρχουν πολλά οφέλη για τους πελάτες. Οι πάροχοι υπηρεσιών Cloud μπορούν να έχουν 2,4 υψηλότερη απόδοση, 2,5 υψηλότερο HPC και στον τομέα των επιχειρήσεων για τους επιχειρηματίες είναι σχεδόν 3 φορές», εξήγησε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *