27 Μαρτίου, 2023

Πιο ασφαλές με το ColorOS 12 και 13, αυτές είναι οι λειτουργίες απορρήτου και ασφάλειας που φέρνει το OPPO

Gadgetren – Μέσω των λειτουργικών συστημάτων ColorOS 12 και ColorOS 13, το OPPO παρέχει ένα σύστημα ασφάλειας και απορρήτου για τους χρήστες του, το οποίο περιλαμβάνει Ιστορικό απορρήτου προχείρου, Αυτόματη εικονοστοιχεία, κοντινό WiFi, Προστασία πληρωμών, Προσωπικό χρηματοκιβώτιο, καθώς και την εφαρμογή προτύπων απορρήτου και ασφάλειας .

Επιπλέον, η λειτουργία Ιστορικό Προχείρου Privacy επιτρέπει στο σύστημα ColorOS να διαγράφει αυτόματα το ιστορικό του προχείρου μετά από λίγο για να αποτρέψει τη διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών που προκαλείται από κακόβουλο λογισμικό.

Ενώ το Auto Pixelation είναι εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να αναγνωρίσει και να θολώσει έξυπνα φωτογραφίες προφίλ και ονόματα σε στιγμιότυπα οθόνης συνομιλίας εύκολα με ένα πάτημα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι το Nearby Wi-Fi που επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν Wi-Fi χωρίς να ανησυχούν ότι άλλα άτομα μπορούν να δουν τις πληροφορίες και την τοποθεσία τους όταν συνδέονται στο διαδίκτυο.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η λειτουργία Προστασία πληρωμών λειτουργεί για τη διατήρηση της ασφάλειας των χρηστών κατά την πραγματοποίηση συναλλαγών και πληρωμών στο διαδίκτυο σε διάφορους ιστότοπους ή τη χρήση ψηφιακών πορτοφολιών σε διάφορες εφαρμογές.

OPPO ColorOS 13

Με την υποστήριξη του Ασφαλούς Πληκτρολογίου, κάθε συναλλαγή χρήστη μπορεί να προστατεύεται από την εγγραφή εισόδου από keyloggers ή κακόβουλο λογισμικό. Όταν ένας χρήστης ανοίγει μια οικονομική εφαρμογή ή ένα ψηφιακό πορτοφόλι, η Προστασία πληρωμών θα ενεργοποιηθεί αυτόματα, σημειωμένη με το εικονίδιο του γράμματος S στη γραμμή κατάστασης ως ένδειξη ότι η εφαρμογή έχει προστατευθεί.

Το επόμενο χαρακτηριστικό είναι ότι το Personal Vault είναι κρυπτογραφημένο με το Advanced Encryption Standard (AES) για να παρέχει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας. Χάρη σε αυτή τη δυνατότητα, οι χρήστες μπορούν να αποκρύψουν έγγραφα ή ευαίσθητες πληροφορίες στη σελίδα Private Safe, στην οποία είναι δυνατή η πρόσβαση μόνο με προστασία μέσω του κωδικού πρόσβασης, του μοτίβου, του PIN ή του δακτυλικού αποτυπώματος που έχει δημιουργήσει ο χρήστης.

Αυτό θα βοηθήσει τους χρήστες εάν θέλουν να αποκρύψουν φωτογραφίες, βίντεο ή έγγραφα που είναι ιδιωτικά, ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτά από άλλους, επειδή δεν μπορούν να προβληθούν απευθείας μέσω της εφαρμογής Φωτογραφίες ή της Διαχείρισης αρχείων.

Τέλος, χρησιμοποιώντας πρότυπα απορρήτου και ασφάλειας όπως τα ePrivacy, TRUSTe, ISO27701 και ISO27001, το ColorOS 12 και ColorOS 13 ισχυρίστηκε ότι είναι σε θέση να παρέχει τη βέλτιστη προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας που μπορούν να εμπιστευτούν οι χρήστες.

Ο Aryo Meidianto A ως Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της OPPO Indonesia είπε ότι εκτός από την κυκλοφορία μιας ενημέρωσης ασφαλείας για το λειτουργικό σύστημα ColorOS, η OPPO συνεργάστηκε επίσης στενά με προγραμματιστές chipset για κοινή έρευνα και ανάπτυξη για την επιδιόρθωση διαφόρων τρυπών ασφαλείας.

«Παρά το γεγονός ότι έχει αναπτύξει διάφορες λειτουργίες ασφάλειας δεδομένων, η OPPO εξακολουθεί να σας προτρέπει να παραμείνετε προσεκτικοί στη χρήση των δεδομένων στο διαδίκτυο, τόσο με διάφορες προσβάσεις στο λειτουργικό σύστημα όσο και σε διαδικτυακές πληρωμές. Το OPPO υπενθυμίζει επίσης στους καταναλωτές να μην τροποποιούν το λειτουργικό σύστημα διεισδύοντας στο σύστημα ασφαλείας, όπως το rooting που οδηγεί σε πολλά ανοίγματα και καθιστά τις συσκευές smartphone πιο ευάλωτες», εξήγησε ο Aryo.

Για πρόσθετες πληροφορίες, οι συσκευές OPPO που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα ColorOS 12 είναι η σειρά OPPO Reno8. Εν τω μεταξύ, το ColorOS 13 Beta που βασίζεται στο Android 13 με ενημερώσεις ασφάλειας και απορρήτου μπορείτε να το απολαύσετε στο OPPO Find X5 Pro.

Στο μέλλον, το OPPO Reno8 Pro 5G θα λάβει επίσης την έκδοση ColorOS 13 Beta τον Σεπτέμβριο του 2022. Στη συνέχεια, το OPPO Reno8 5G θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο του 2022 και θα κλείσει από το OPPO Reno8 Z 5G και το OPPO Reno8 τον Δεκέμβριο του 2022. Μέχρι το 2023, το OPPO θα συνεχίσει να παρέχουν αυξημένη ασφάλεια συσκευών μέσω του ColorOS 13 σε περισσότερες από 20 συσκευές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *