23 Μαρτίου, 2023

Πιο κοντά στο αεροδρόμιο και το λιμάνι, λειτουργεί επίσημα το Νέο Εργοστάσιο της OPPO

Gadgetren – Αφού έκανε κάποιες προσεκτικές προετοιμασίες, η OPPO ενεργοποίησε επιτέλους επίσημα το νέο της εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή Periuk, Tangerang, Banten.

Αυτό το νέο εργοστάσιο λειτούργησε επίσημα από τον Αύγουστο του 2022 χθες και ξεκίνησε να παράγει ένα από τα προϊόντα που έχουν πωληθεί στην Ινδονησία, δηλαδή το OPPO A77. Επιπλέον, αυτό το νέο εργοστάσιο αντικαθιστά το παλιό εργοστάσιο που βρίσκεται όχι μακριά από το νέο εργοστάσιο.

Το προηγούμενο παλιό εργοστάσιο διέφερε μόνο στη διοικητική του περιοχή, η οποία βρισκόταν στο χωριό Pabuaran Tumpeng, στην περιοχή Karawaci. Η ομάδα Gadgetren είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί το νέο εργοστάσιο της OPPO Manufacturing Indonesia στο Periuk, Tangerang.

Κατά την επίσκεψή του στο νέο του εργοστάσιο, ο Aryo Meidianto, PR Manager της OPPO Indonesia, αποκάλυψε ότι το νέο εργοστάσιο της OPPO έχει πλέον έκταση σχεδόν 10 εκταρίων μεγαλύτερη από το παλιό εργοστάσιο και τα δωμάτια είναι σχεδιασμένα με διεθνή πρότυπα.

Εξετάζοντας το παλιό εργοστάσιο OPPO, ο Aryo πρόσθεσε ότι υπήρχαν κάποιες ελλείψεις. Ένα από αυτά είναι η απόσταση από την Αποθήκη έως τον χώρο της γραμμής παραγωγής περαιτέρω, έτσι ώστε να χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τη διανομή εξαρτημάτων εκτός από το ότι το κτίριο έχει ήδη τελειώσει, με αποτέλεσμα η OPPO να μην μπορεί να σχεδιάσει το δωμάτιο σύμφωνα με τις επιθυμίες της OPPO.

Σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η OPPO επέλεξε ένα νέο εργοστάσιο στο Periuk, Banten, ο Jefry Firman De Haan ως Διευθυντής Επιχειρηματικής Απόδοσης του OPPO Indonesia Factory είπε ότι επειδή ήταν κοντά στο αεροδρόμιο Soekarno Hatta και το λιμάνι Tanjung Priuk, η διαδικασία εισαγωγής ήταν ευκολότερη και η παράδοση περισσότερων υλικών στο εργοστάσιο OPPO θα μπορούσε να είναι εγκαίρως, σε σύγκριση με άλλες περιοχές.

OPPO-Ινδονησία-Εργοστάσιο-Επίσκεψη-9

«Αυτή η περιοχή είναι επίσης πιο αποδοτική στο χρόνο και το κόστος από την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Κεντρική Ιάβα. Επιπλέον, είναι ευκολότερο να βρεις ανθρώπινο δυναμικό μηχανικών επειδή βρίσκεται κοντά σε πολλά γνωστά πανεπιστήμια, τα Tangerang, Jakarta, Bandung και Bogor που μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία προϊόντων παγκόσμιας ποιότητας», είπε ο Jefry.

Όσον αφορά τους εργαζομένους στο νέο εργοστάσιο της OPPO, η Aryo είπε ότι το προσωπικό παραγωγής στο εργοστάσιο παρουσίαζε διακυμάνσεις ανάλογα με την εποχή. Σε αυτή την περίπτωση, αν μπαίνει στην εποχή του Eid ή της Πρωτοχρονιάς και το χρειάζεται το εργοστάσιο, θα προσλάβει. Επί του παρόντος, το νέο εργοστάσιο έχει περίπου χιλιάδες εργαζόμενους στην παραγωγή, επειδή ο αριθμός εξαρτάται από τη ζήτηση για συσκευές OPPO.

Εν τω μεταξύ, για ειδικούς τεχνικούς, διευθυντές προϊόντων ή παρόμοια, είναι μόνιμοι υπάλληλοι που έχουν αφαιρεθεί από το παλιό εργοστάσιο, οπότε η OPPO δεν επαναστρατολογεί. Ως πρόσθετες πληροφορίες, σε αυτό το νέο εργοστάσιο OPPO, η OPPO εφαρμόζει επίσης διάφορα είδη δοκιμών σε όλα τα προϊόντα της.

OPPO-Ινδονησία-Εργοστάσιο-Επίσκεψη-10

Οι δοκιμές έχουν φτάσει σε 30 τύπους δοκιμών ποιοτικού ελέγχου που σχετίζονται με διάφορες δραστηριότητες των καταναλωτών κατά τη χρήση φορητών συσκευών. Όχι μόνο σε κινητά τηλέφωνα, σε αυτό το νέο εργοστάσιο OPPO, πραγματοποιούνται δοκιμές και σε αξεσουάρ, όπως καλώδια κινητών τηλεφώνων, δίνοντας ένα φορτίο για να δείτε τη δύναμή του και διασφαλίζοντας ότι το καλώδιο τροφοδοσίας δεν σπάει εύκολα.

Ένα από τα κινητά τηλέφωνα που παράγονται, το OPPO A77s, έχει επίσης περάσει από μια διαδικασία δοκιμής που ονομάζεται OPPO Enduring Quality, η οποία αποτελείται από έξι βασικές δοκιμές που κυμαίνονται από δοκιμή πτώσης από ύψος, δοκιμή πτώσης, αντοχή στο νερό, ακτινοβολία, κλιματική αλλαγή και δοκιμή ποιότητας σήματος.

Επιπλέον, το OPPO A77s έχει επίσης περάσει από δοκιμή πίεσης στο κουμπί λειτουργίας έως και 500.000 φορές, δοκιμή πίεσης στο κουμπί ήχου για 150.000 φορές, δοκιμή plug-in στην υποδοχή ήχου 3,5 mm 10.000 φορές και δοκιμή plug-in στη θύρα USB 20.000 φορές.

OPPO-Ινδονησία-Εργοστάσιο-Επίσκεψη-6.

Για να μην ξεχνάμε, η διαδικασία κατασκευής κινητών τηλεφώνων OPPO A77s παρακολουθείται επίσης στενά στο νέο εργοστάσιο της OPPO Indonesia. Η OPPO διασφαλίζει επίσης ότι τα εξαρτήματα έχουν επιλεγεί και έχουν περάσει τη δοκιμή επιθεώρησης που θα εισέλθει στο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.

Για να διατηρηθεί η ποιότητα μέχρι να φτάσει στα χέρια του χρήστη, στο νέο εργοστάσιο OPPO εάν υπάρχουν προβλήματα στη γραμμή παραγωγής, η διαδικασία παραγωγής σε αυτήν τη γραμμή θα σταματήσει αυτόματα. Στη συνέχεια, το OPPO θα δοκιμάσει ξανά όλες τις μονάδες που παράγονται. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να παρουσιάζεται, το OPPO θα επαναλάβει τη διαδικασία παραγωγής στην προβληματική γραμμή.

OPPO-Ινδονησία-Εργοστάσιο-Επίσκεψη-2

Επιπλέον, τα OPPO A77 στο νέο εργοστάσιο της OPPO παράγονται χρησιμοποιώντας το OPS (OPPO Production System) το οποίο υιοθετεί το Lean Manufacturing System το οποίο έχει επίσης εφαρμοστεί από διάφορα μεγάλα εργοστάσια πωλητών στον κόσμο.

Με αυτό το σύστημα, η παραγωγή του OPPO A77 θα είναι πιο αποτελεσματική από άποψη χρόνου και ποιότητας. Διαδικασία παραγωγής OPPO A77s έχει επίσης εκσυγχρονιστεί με τη χρήση ψηφιοποίησης μεγάλων δεδομένων που σχετίζεται με την παρακολούθηση εκροών που πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο, τόσο σε μηχανήματα παραγωγής όσο και σε ποιότητα προϊόντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *