27 Μαρτίου, 2023

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του chipset Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy της σειράς Galaxy S23 και του κανονικού; Εδώ είναι η απάντηση

Gadgetren – Εκτός από τις πτυχές του σχεδιασμού της κάμερας και της τεχνολογίας, η ονομασία του chipset που χρησιμοποιείται από τη σειρά Samsung Galaxy S23 5G είναι ένα ενδιαφέρον σημείο, επειδή φέρει Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy.

Τότε τι το κάνει διαφορετικό από την τυπική έκδοση του chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2; Βασικά, το chipset Snapdragon 8 Gen 2 για το Galaxy είναι μια αναβάθμιση ή αναβάθμιση από το προηγούμενο Snapdragon 8 Gen 2, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2022.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy είναι ένα chipset που παρουσιάζεται ειδικά για τη σειρά Galaxy S23 σε συνεργασία μεταξύ της Qualcomm και της Samsung.

Η Qualcomm έδωσε επίσης μια σύντομη εξήγηση σχετικά με τη διαφορά μεταξύ του chipset Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy και του τυπικού chipset όπου το πιο σημαντικό έγκειται στην ταχύτητα ή την ταχύτητα του ρολογιού.

Το υπόλοιπο, το chipset για τη σειρά Galaxy S23 προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες ως βασικός εξοπλισμός με υποστήριξη για Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), FastConnect 7800 για Wi-Fi 7 και παρακολούθηση ακτίνων για βελτιστοποίηση των γραφικών του παιχνιδιού.

Επιπλέον, η Qualcomm κατασκευάζει ένα chipset για αυτήν τη σειρά Galaxy S23 με επεξεργαστή Kryo Cortex-X3 που έχει ταχύτητα έως και 3,36 GHz. Ενώ το τυπικό chipset Snapdragon 8 Gen 2 προσφέρει μόνο ταχύτητες που φτάνουν τα 3,2 GHz.

Εκτός από την απόδοση της CPU, υπάρχουν βελτιώσεις και στη GPU. Παρόλο που φέρει την ίδια GPU Adreno 740 με την τυπική έκδοση, η σειρά Galaxy S23 έχει ταχύτητα GPU 719 MHz, η οποία είναι υψηλότερη από την ταχύτητα 680 MHz στο τυπικό chipset.

Samsung-Galaxy-S23-Ultra-5G-Tetra-2-Pixel.

Αναφέρθηκε από ZDNET, η CPU στο chipset της σειράς Galaxy S23 προσφέρει αυξημένη απόδοση έως και 30 τοις εκατό. Στην αναφορά ZDNET, η Samsung αποκάλυψε επίσης ότι η GPU και η NPU στη σειρά Galaxy S23 έχουν βελτιστοποιηθεί κατά περισσότερο από 40 τοις εκατό για να εξισορροπηθεί η απόδοση και η απόδοση ισχύος.

Εκτός από τις ελαφρώς μεγαλύτερες ταχύτητες, το chipset Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy διαθέτει επίσης μια λειτουργία κάμερας, δηλαδή Cognitive ISP που μπορεί να εκτελέσει σημασιολογική τμηματοποίηση σε πραγματικό χρόνο για να βελτιώσει τα αποτελέσματα φωτογραφιών και βίντεο από τις κάμερες της σειράς Galaxy S23.

Έτσι, η κάμερα της σειράς Galaxy S23 θα μπορεί να ανιχνεύει γρήγορα θέματα, όπως όταν το θέμα φοράει γυαλιά και μπορεί να αφαιρεί αυτόματα την αντανάκλαση του φωτός στα γυαλιά, έτσι ώστε η εικόνα του θέματος να είναι ευχάριστη στο μάτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *