23 Μαρτίου, 2023

Προσεκτικός! Κυκλοφορία απάτης υπό το πρόσχημα των Υπηρεσιών Υγείας BPJS μέσω WhatsApp

Gadgetren – Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp έχει γίνει και πάλι εργαλείο για ανεύθυνους απατεώνες. Αυτή τη φορά η εξαπάτηση ήταν κερδοσκοπική Οργανισμός Κοινωνικής Ασφάλισης (BPJS).

Σύμφωνα με την έρευνα της ομάδας Gadgetren από ψηφιακά αποτυπώματα στο Διαδίκτυο, η απάτη για το κέρδος των υπηρεσιών BPJS είναι γνωστό ότι έχει ξεσπάσει από το 2010 2015. Εκείνη την εποχή, ορισμένα άτομα προέβησαν σε δόλιες ενέργειες μεταφέροντας το όνομα BPJS μέσω μηνυμάτων BBM, WhatsApp, Facebook σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, αυτή η υπόθεση απάτης εμφανίστηκε και όταν κάποιος ντύθηκε τακτοποιημένα με την ταυτότητα του συμβόλου BPJS Kesehatan ή JKN. Φυσικά, αδίστακτοι δελεάζουν στόχους με οικονομική βοήθεια και αυτό συνέβη ξανά το 2011 2019, 2021μέχρι τώρα το 2022.

Ένας παραλήπτης της απάτης συνομιλίας BPJS Kesehatan με προσφορά οικονομικής βοήθειας μέσω WhatsApp ανέβηκε μέσω του προσωπικού του επίσημου λογαριασμού Twitter με το όνομα Yoghi Andre και ο παραλήπτης ρώτησε αμέσως τον επίσημο λογαριασμό RI BPJS Kesehatan στο Twitter.

Σε ένα tweet @yoghi_am, ανέβασε μια φωτογραφία με τη μορφή στιγμιότυπου οθόνης ενός μηνύματος WhatsApp που περιείχε κείμενο από μια προσφορά οικονομικής βοήθειας υπό το πρόσχημα του BPJS Kesehatan. Στη συνέχεια, με βάση την πρωτοβουλία του, ο Yoghi συνέδεσε επίσης τον λογαριασμό @BPJSKesehatanRI και έγραψε ένα tweet για να επιβεβαιώσει αυτήν την αλήθεια.

«Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για απάτη, αλλά αν ο @BPJSKesehatanRI σιωπήσει, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν πολλά θύματα», έγραψε. Γιόγκι στο tweet του στις 12 Νοεμβρίου 2022. Την ίδια ημερομηνία, ο επίσημος λογαριασμός BPJS Health απάντησε στη συνέχεια στο tweet του Yoghi λέγοντας ότι οι πληροφορίες από την εικόνα του στιγμιότυπου οθόνης ήταν εσφαλμένες.

«Χαιρετίσματα φίλε. Αυτές οι πληροφορίες είναι εσφαλμένες, η BPJS Health δεν διαθέτει πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Προσέξτε την απάτη εκ μέρους των υπαλλήλων υγείας της BPJS που επικοινωνούν μαζί σας μέσω WhatsApp», έγραψε @BPJSKesehatan μέσω tweet.

Απάτη-WhatsApp-BPJS-Υγεία

Η ίδια η BPJS Kesehatan RI παρείχε στο παρελθόν εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με ενδείξεις απάτης μέσω μηνυμάτων WhatsApp ή άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εάν ως κάτοχοι κάρτας JKN ή έχουμε πρόσβαση στις υπηρεσίες BPJS και λαμβάνουμε μηνύματα που κυμαίνονται από απάτη, θα πρέπει να ρωτήσουμε την BPJS Kesehatan RI μέσω των επίσημων καναλιών της.

Ξεκινώντας από το κανάλι του κέντρου φροντίδας στο 165, τον αριθμό WhatsApp BPJS Kesehatan στο 0811 8 165 165 ή μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το BPJS Kesehatan RI μέσω των επίσημων μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο Twitter, Facebook, Instagram, TikTok στο κανάλι YouTube.

Το BPJS Kesehatan RI συμβουλεύει επίσης ότι εάν οι κάτοχοι καρτών BPJS Kesehatan λάβουν προσφορές υπό το πρόσχημα του BPJS Kesehatan που ζητούν ή παρέχουν κεφάλαια ή δώρα ως επιδόματα και παρόμοια, μπορούν να αναφέρουν απευθείας στον ιστότοπο. wbs.bpjs-kesehatan.go.id.

Εκτός από τη μετάβαση μέσω καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχουν συνδεθεί επίσημα από την ομάδα RI BPJS Health, μπορούμε επίσης να παρακολουθούμε προσφορές που είναι ευάλωτες σε απάτη μέσω καναλιών φάρσας όπως στο kominfo.go.id.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *