Gadgetren – Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp φαίνεται να είναι το μέρος που παρέχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία στους απατεώνες να πάρουν αυτό που θέλουν από τα θύματα, όπως χρήματα και άλλες σημαντικές πληροφορίες.
Αυτή τη φορά, η εφαρμογή WhatsApp επιστρέφει ξανά ως μέσο για υποθέσεις απάτης που έχουν συζητηθεί ευρέως πρόσφατα στον κυβερνοχώρο. Χρησιμοποιώντας το όνομα της Εθνικής Αστυνομίας της Ινδονησίας (Polri), οι δράστες της απάτης προσπάθησαν να εισέλθουν μέσω μηνυμάτων WhatsApp, φέρνοντας στα θύματα ηλεκτρονικές εισπράξεις πληρωμών εισιτηρίων.
Στο μήνυμα WhatsApp που έφερε το όνομα της Αστυνομίας, ο δράστης ζήτησε από το θύμα να πληρώσει ένα πρόστιμο από το εισιτήριο που έπρεπε να μεταφερθεί σε συγκεκριμένο λογαριασμό. Αυτή η απάτη μέσω διαδικτυακής πληρωμής εισιτηρίων μέσω συνομιλίας WhatsApp για λογαριασμό της Εθνικής Αστυνομίας έχει επίσης επιβεβαιωθεί από την Αστυνομία Trenggalek της Ανατολικής Ιάβας.
Μέσω του επίσημου λογαριασμού Twitter, του λογαριασμού Trenggalek Police @1trenggalek είπε ότι η συνομιλία WhatsApp ήταν ένας δόλιος τρόπος ηλεκτρονικής πληρωμής εισιτηρίων από την αστυνομία. Στην ανάρτηση του λογαριασμού, η αστυνομία του Trenggalek ζήτησε από το κοινό να είναι σε εγρήγορση και προσοχή όταν λαμβάνει μηνύματα WhatsApp από άγνωστους αριθμούς χρησιμοποιώντας το όνομα της αστυνομίας και ζητά πρόστιμο για εισιτήριο.
Από το απόσπασμα της εικόνας που περιλαμβάνεται στην ανάρτηση, ο αριθμός WhatsApp που έστειλε το δόλιο μήνυμα δεν ήταν όντως επίσημος αριθμός, γνωστός και ως αριθμός παρόχου κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείται συνήθως από το ευρύ κοινό και όχι από τις υπηρεσίες.
Για να επιβεβαιωθεί το μήνυμα WhatsApp ως λειτουργία απάτης. Επιπλέον, ο εικονικός αριθμός λογαριασμού που αναγράφεται στο μήνυμα προέρχεται από την Permata Bank και την CIMB που έχουν εγγραφεί μέσω της εφαρμογής M-Bayar.
Η αστυνομία του Trenggalek ανέφερε επίσης ότι οι διαδικτυακές πληρωμές εισιτηρίων συνήθως δεν χρεώνονται μέσω μηνυμάτων WhatsApp, αλλά μέσω μηνυμάτων SMS, συμπεριλαμβανομένου ενός κωδικού πληρωμής που αποστέλλεται από ένα σύστημα που εκτελείται εδώ και καιρό από το Εθνικό Σώμα Τροχαίας της Αστυνομίας.
Επιπλέον, οι διαδικτυακές πληρωμές εισιτηρίων επίσης δεν περιλαμβάνουν ποτέ κωδικό πληρωμής στο WhatsApp. Ομοίως, οι πληρωμές πρέπει επίσης να γίνονται χρησιμοποιώντας τον Εικονικό Λογαριασμό Τράπεζας BRI που είναι ένα ειδικό κανάλι πληρωμής προστίμων.
Επομένως, εάν το κοινό βρει μια συνομιλία που περιέχει μια ηλεκτρονική χρέωση πληρωμής εισιτηρίου σε ένα μήνυμα WhatsApp, είναι ψέμα και δεν είναι αλήθεια. Αυτή η διαδικτυακή συνομιλία πληρωμής εισιτηρίων WhatsApp επιβεβαιώθηκε επίσης από Υπουργείο Πληροφορικής και Πληροφορικής RI ότι είναι όντως τρόπος απάτης.
Επομένως, οι άνθρωποι πρέπει να είναι προσεκτικοί εάν λαμβάνουν παρόμοια μηνύματα και εάν θέλουν να κάνουν ερωτήσεις, μπορούν να κάνουν ερωτήσεις στο NTMC Στη συνέχεια στην Αστυνομία μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1-500-669 ή μέσω του επίσημου λογαριασμού Twitter και την επίσημη ιστοσελίδα.