23 Μαρτίου, 2023

Προσφέρει καλύτερες δυνατότητες κάμερας, η MediaTek κυκλοφορεί Chipset Dimensity 1080 με υποστήριξη 5G

Gadgetren – Η MediaTek φημολογείται ότι παρουσίασε το πιο πρόσφατο chipset που ονομάζεται Dimensity 1080. Αυτό το νέο chipset υποστηρίζει ήδη δίκτυα 5G και φέρνει αρκετές βελτιώσεις, ειδικά στις λειτουργίες της κάμερας που είναι καλύτερες από το Dimensity 920.

Το σχέδιο, ένα κινητό τηλέφωνο με chipset Διάσταση 1080 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά στα τέλη του 2022. Όσον αφορά τις προδιαγραφές, το chipset διαθέτει οκταπύρηνο ή οκταπύρηνο CPU.

Το chipset έχει επίσης περάσει από επεξεργασία κατασκευής 6nm, η οποία υποστηρίζεται ότι παρέχει μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Περιέχει επίσης δύο πυρήνες Arm Cortex-A78 με μέγιστη ταχύτητα 2,6 GHz. Η CPU συνδυάζεται επίσης με την Arm Mali-G68 GPU.

Η MediaTek λέει ότι το chipset παρέχει ταχύτερη απόδοση για παιχνίδια, ροή και περιήγηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες. Εν τω μεταξύ, για τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση, αυτό το νέο chipset παρέχει υποστήριξη για κύρια κάμερα 200MP και επεξεργαστή σήματος εικόνας Imagiq (ISP).

Επιπλέον, αυτό το chipset είναι επίσης ικανό να παράγει εγγραφή βίντεο ποιότητας HDR, το οποίο μπορεί να αναβαθμιστεί για επεξεργασία βίντεο με ανάλυση 4K. Αυτό επιτρέπει καλά αποτελέσματα λήψης για streamers σε διάφορες συνθήκες φωτισμού.

Για να μην ξεχνάμε, το chipset είναι επίσης εξοπλισμένο με HyperEngine 3.0 που βελτιστοποιεί την απόδοση και τη συνδεσιμότητα. Αυτή η δυνατότητα συμπληρώνεται επίσης από την ενσωματωμένη μονάδα επεξεργασίας AI 3.0 (APU 3.0) για πιο αποδοτική ισχύ.

Τα smartphone που υποστηρίζονται από το Dimensity 1080 θα παρέχουν ένα δίκτυο 5G κάτω των 6 GHz και θα έχουν συνδεσιμότητα Wi-Fi 6, η οποία είναι ταχύτερη από την προηγούμενη γενιά, ώστε να μπορείτε να τρέχετε παιχνίδια και να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο με απρόσκοπτη σύνδεση.

Ο CH Chen ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Ασύρματων Επικοινωνιών στη MediaTek είπε ότι το Dimensity 1080 προσφέρει μια πλήρη σειρά προηγμένων λειτουργιών που αμφισβητούν τις επιθυμίες του τι μπορεί να κάνει ένα smartphone 5G.

«Αυτό το νέο chipset έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει περαιτέρω τις διάφορες λειτουργίες που έκαναν τον προκάτοχό του σπουδαίο, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ισχύος επεξεργασίας, της ποιότητας της κάμερας και του βίντεο και του χρόνου για την αγορά για τους κατασκευαστές», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *