27 Μαρτίου, 2023

Σειρές νέων λειτουργιών MIUI 14 που πρέπει να περιμένουμε

Gadgetren – Μαζί με την κυκλοφορία της σειράς συσκευών Xiaomi 13 πριν από λίγο καιρό, υπάρχουν πράγματα που είναι αρκετά ενδιαφέροντα επειδή τα παρουσιάζει και η Xiaomi Διεπαφή συστήματος MIUI 14 για πρώτη φορά.

Αυτή η διεπαφή θα είναι ο διάδοχος του MIUI 13, το οποίο έχει γίνει πλέον το στήριγμα πολλών συσκευών. Φέρνοντας το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Android 13 Ως βάση ανάπτυξης, υπάρχει μια σειρά από βελτιώσεις που προσφέρονται από το MIUI 14.

Αλλά φυσικά, δεν καλύπτει μόνο το Android 13 με μια νέα διεπαφή. Το MIUI 14 φέρνει επίσης μια σειρά από νέες δυνατότητες για τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη, μερικές από τις οποίες είναι οι ακόλουθες.

Νέες δυνατότητες στη διεπαφή MIUI 14

1. MIUI 14 Photon Engine

Όπως και η προηγούμενη γενιά, το MIUI 14 προσφέρει επίσης καλύτερες επιδόσεις. Το σύστημα και οι εφαρμογές αναμένεται να λειτουργούν πιο ομαλά με τις βελτιστοποιήσεις που προσφέρει η νέα διεπαφή.

Για να το πετύχει αυτό, η Xiaomi χρησιμοποιεί μια νέα αρχιτεκτονική συστήματος που ονομάζεται MIUI 14 Photon Engine. Εσωτερικές εργαστηριακές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τη Xiaomi δείχνουν ότι υπάρχει αύξηση έως και 60 τοις εκατό όταν εφαρμόζεται στο Xiaomi 12S Ultra σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση.

Εκτός από τη δυνατότητα μείωσης της χρήσης μνήμης, το MIUI 14 Photon Engine έχει σχεδιαστεί επίσης για να μειώνει την κατανάλωση ενέργειας από εφαρμογές τρίτων χωρίς να επηρεάζει την απόδοσή τους. Έτσι η μπαταρία της συσκευής μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

2. Συγχώνευση διπλότυπων αρχείων

Παρόλο που προσφέρει ήδη αρχεία συστήματος με μικρότερο μέγεθος σε σύγκριση με το MIUI 13, η νέα διεπαφή της Xiaomi είναι επίσης εξοπλισμένη με τη λειτουργία Duplicate File Merge για να διασφαλίσει ότι η συσκευή έχει πάντα ελεύθερο χώρο για μακροχρόνια χρήση.

Με τη δυνατότητα Συγχώνευσης Διπλότυπων Αρχείων, το σύστημα θα συνδυάσει πολλά από τα ίδια αρχεία, έτσι ώστε ο χώρος αποθήκευσης να μην γεμίζει εύκολα, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση άλλων δεδομένων ή την εγκατάσταση εφαρμογών. Σίγουρα αυτό θα βοηθήσει πολύ στη μείωση του αριθμού των ίδιων αρχείων.

3. Αυτόματη συμπίεση

Το MIUI 14 είναι επίσης εξοπλισμένο με αυτόματη συμπίεση. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στο σύστημα να συμπιέζει δεδομένα από εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σπάνια από τους χρήστες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης κινητού τηλεφώνου.

4. Μόνιμη κάλυψη ειδοποίησης

Το κλείσιμο μόνιμων ειδοποιήσεων όπως συνδεδεμένες συσκευές έξυπνων βραχιολιών από τον πίνακα ειδοποιήσεων μπορεί επίσης να είναι ευκολότερο στο MIUI 14. Απλώς πρέπει να σύρουμε προς τα δεξιά και, στη συνέχεια, να πατήσουμε το ειδικό κουμπί για να το κάνουμε αυτό.

5. Προσαρμόσιμο εικονίδιο και στολίδια λουλουδιών για κατοικίδια

Για να μην ξεχνάμε, η διεπαφή MIUI 14 προσφέρει επίσης καλύτερη υποστήριξη προσαρμογής. Ένα από αυτά, μπορούμε τώρα να αλλάξουμε το μέγεθος των εικονιδίων εφαρμογών και φακέλων στην κύρια σελίδα (αρχική οθόνη) για να προσαρμόσουμε τις ρυθμίσεις διάταξης.

Υπάρχουν επίσης πολλά νέα γραφικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν τώρα Flower Pet Ornaments για να προσθέσετε διαδραστικά ζώα ή λουλούδια για να μοιάζουν Ταμαγκόττσις στην κεντρική σελίδα για να φαίνεται πιο ελκυστικό και όχι βαρετό.

6. Αναγνώριση κειμένου και υπότιτλοι σε πραγματικό χρόνο

Οι βελτιωμένες δυνατότητες επεξεργασίας AI χρησιμοποιούνται επίσης από το MIUI 14 για την προσθήκη πολλών υποστηρικτικών χαρακτηριστικών. Συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης κειμένου και των υπότιτλων σε πραγματικό χρόνο που μπορούν να διευκολύνουν τους χρήστες.

Η Αναγνώριση κειμένου μας επιτρέπει να αντιγράψουμε κείμενο από μια εικόνα που είναι αποθηκευμένη στη συλλογή, ώστε να μην χρειάζεται να την πληκτρολογήσουμε ξανά. Εν τω μεταξύ, οι υπότιτλοι σε πραγματικό χρόνο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μετάφραση λέξεων απευθείας όταν κάνουμε τηλεδιάσκεψη.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτές οι δύο έξυπνες λειτουργίες ρυθμίζονται με αυστηρές ρυθμίσεις απορρήτου. Στο μέτρο του δυνατού, όλες οι δραστηριότητες επεξεργασίας δεδομένων εκτελούνται τοπικά στη συσκευή χωρίς να χρειάζεται να μεταφορτωθεί τίποτα μέσω του δικτύου διαδικτύου, ώστε τα δεδομένα να διατηρούνται καλύτερα.

7. Xiaomi Magic Center

Μέσω του MIUI 14, η Xiaomi παρουσίασε επίσης το Xiaomi Magic Center. Αυτή η υποστήριξη μπορεί να διευκολύνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές συσκευές. Για παράδειγμα, μετακινήστε τη σύνδεση του ακουστικού από κινητό τηλέφωνο σε tablet σύροντας απλώς το εικονίδιο.

8. Οικογενειακή Υπηρεσία

Η Xiaomi εισήγαγε επίσης το Family Service μέσω του MIUI 14. Αυτή η υπηρεσία μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ομάδες έως και οκτώ μελών για να μοιραστούμε διάφορα πράγματα, από αποθήκευση cloud, άλμπουμ φωτογραφιών, δεδομένα υγείας κ.λπ.

Αυτή η υπηρεσία είναι επίσης εξοπλισμένη με ρυθμίσεις για τον έλεγχο της συσκευής που θα είναι χρήσιμες για τους γονείς. Έτσι μπορούμε πιο εύκολα να περιορίσουμε τις δραστηριότητες των παιδιών όταν χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή tablet, να ελέγχουμε τη χρήση εφαρμογών, για να δούμε τη διάρκεια του χρόνου χρήσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *