1 Απριλίου, 2023

Σειρές νέων λειτουργιών One UI 5 που μπορούν να κάνουν τα κινητά τηλέφωνα πιο προσωπικά

Gadgetren – Η Samsung άρχισε να διανέμει σταδιακά την ενημέρωση διεπαφής One UI 5 σε διάφορες συσκευές που την υποστηρίζουν σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας.

Όπως και οι προηγούμενες ενημερώσεις, η νέα διεπαφή της Samsung προσφέρει επίσης μια ποικιλία νέων λειτουργιών και υποστήριξης που προσφέρει στους χρήστες την ελευθερία να επιλέξουν τη δική τους εμπειρία χρήσης.

Από την προσαρμογή της οθόνης έως τις διάφορες έξυπνες λειτουργίες, μπορούμε να τις βρούμε στη διεπαφή συστήματος. Όσοι από εσάς είστε περίεργοι για τις νέες δυνατότητες του One UI 5 μπορείτε να τις ακούσετε στην παρακάτω εξήγηση.

Νέες δυνατότητες του One UI 5

Καλύτερη Υλοποίηση Εσείς

Παρόλο που έχει εφαρμοστεί από το One UI 4, Υλικό που σχεδιάζετε αισθάνεται ακόμα μισομαγειρεμένο γιατί η αλλαγή στην χρωματική παλέτα δεν έχει γίνει επιμελής. Το One UI 5 είναι εδώ για να προσπαθήσει να το διορθώσει.

Μέσω της νέας διεπαφής, οι αλλαγές στην παλέτα χρωμάτων θα εφαρμοστούν σε ολόκληρο το σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου έντασης. Ένα UI 5 σε αυτήν την περίπτωση θα παρέχει 16 προκαθορισμένα θέματα με βάση την εγκατεστημένη ταπετσαρία ή 12 βασικά θέματα.

Εκτός από την εφαρμογή σε ολόκληρο το σύστημα, αλλαγές στην παλέτα χρωμάτων στο One UI 5 συμβαίνουν επίσης και για εικονίδια εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών. Υπάρχει επίσης μια επιλογή απενεργοποίησης που μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Ρυθμίσεις > Ταπετσαρία και στυλ > Παλέτα χρωμάτων.

Νέες ρυθμίσεις γραφικών στοιχείων

Το One UI 5 βελτιώνει επίσης τη δυνατότητα στοίβαξης γραφικών στοιχείων του One UI 4. Εάν προηγουμένως απαιτούσε αρκετά μεγάλη διαδικασία, τώρα χρειάζεται μόνο να πατήσουμε το Έξυπνο γραφικό στοιχείο για λίγα δευτερόλεπτα, να πατήσουμε την επιλογή Στοίβαξη γραφικών στοιχείων και, στη συνέχεια, να επιλέξουμε το γραφικό στοιχείο που θέλουμε στοιβάζω.

Η βελτίωση της δυνατότητας στοίβαξης γραφικών στοιχείων ακολουθήθηκε επίσης από μια δυνατότητα που ονομάζεται Έξυπνη πρόταση. Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα θα προτείνει αργότερα ορισμένες εφαρμογές και ενέργειες με τη μορφή ενός γραφικού στοιχείου σύμφωνα με τα πρότυπα χρήσης και το πλαίσιο της δραστηριότητας του χρήστη.

Ανανέωση πίνακα ειδοποιήσεων

Η Samsung έχει τελειοποιήσει επίσης τον πίνακα ειδοποιήσεων μέσω του One UI 5. Η εμφάνιση γίνεται πιο διαισθητική, ώστε να μπορούμε να εντοπίζουμε πιο εύκολα εφαρμογές ή υπηρεσίες που στέλνουν ειδοποιήσεις σε κινητά τηλέφωνα.

Ρυθμίσεις κλειδώματος οθόνης

Αντιγράφοντας τις δυνατότητες που προσφέρει το iOS 16, η Samsung πρόσθεσε επίσης πιο πρακτικές ρυθμίσεις κλειδώματος οθόνης. Τώρα χρειάζεται μόνο να πατήσουμε την οθόνη για λίγα δευτερόλεπτα για να προσθέσουμε γραφικά στοιχεία, να αλλάξουμε την ταπετσαρία ή να ορίσουμε ειδοποιήσεις χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουμε τις Ρυθμίσεις.

Υποστήριξη πολλών χρηστών

Η προσθήκη υποστήριξης πολλών χρηστών είναι επιτέλους εδώ μετά από πολύ καιρό χάρη στη διεπαφή One UI 5. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε πλέον να προσθέσουμε πολλούς χρήστες με ρυθμίσεις αρχικής οθόνης, σύνολα εφαρμογών ή λογαριασμούς Google που δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Αυτές οι ρυθμίσεις πολλών χρηστών βρίσκονται στη σελίδα Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί και αντίγραφα ασφαλείας > Χρήστες. Στη συνέχεια, πρέπει απλώς να ενεργοποιήσουμε τις ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, να πατήσουμε την επιλογή Προσθήκη χρήστη για να προσθέσουμε έναν νέο χρήστη.

Νέες χειρονομίες πολλαπλών εργασιών

Μαζί με την κυκλοφορία του One UI 5, η Samsung δοκιμάζει επίσης δύο νέες χειρονομίες για να διευκολύνει τους χρήστες να κάνουν multitasking. Και τα δύο είναι Swipe για αναδυόμενη προβολή για αλλαγή του παραθύρου της εφαρμογής σε αιωρούμενη προβολή και Swipe for split screen για διαχωρισμό της οθόνης.

Επειδή εξακολουθούν να είναι πειραματικές, αυτές οι δύο νέες χειρονομίες δεν έχουν εισέλθει ακόμα στις ρυθμίσεις χειρονομιών, αλλά στο Labs. Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη ρύθμιση ανοίγοντας τη σελίδα Ρυθμίσεις > Προηγμένες δυνατότητες > Εργαστήρια.

Κόμβος ασφάλειας και απορρήτου

Για να διευκολύνει τους χρήστες να προστατεύουν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα προσωπικά τους δεδομένα, το One UI 5 συνδυάζει επίσης τις ενότητες Ασφάλεια και Απόρρητο σε ένα μέρος. Δεν υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά, αλλά η εμφάνιση είναι πλέον πιο πρακτική στη χρήση.

Λειτουργίες και Ρουτίνες

Το One UI 5 επανασχεδίασε επίσης τις Ρουτίνες Bixby σε λειτουργίες και ρουτίνες. Όχι μόνο αλλάζοντας ονόματα, αλλά και οι λειτουργίες ρουτίνας αυτοματισμού σε αυτό βελτιώνονται με την προσθήκη νέων ενεργειών και ενεργειών.

Σε συνδυασμό με την υποστήριξη που ονομάζεται Modes, τώρα μπορούμε επίσης να κάνουμε ειδικές ρυθμίσεις για διάφορες διαφορετικές δραστηριότητες στη ζωή μας. Μπορούμε, για παράδειγμα, να δημιουργήσουμε μια λειτουργία οδήγησης με την επιλογή εκκίνησης της εφαρμογής Google Maps και αυτόματης σίγασης των ειδοποιήσεων.

Αναγνώριση Κειμένου στη Γκαλερί

Παλαιότερα ήταν διαθέσιμο μόνο μέσω του Bixby Vision, το One UI 5 φέρνει πλέον λειτουργίες Οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR) στην εφαρμογή Gallery. Μπορούμε τώρα να κάνουμε ακόμα πιο εύκολη την αντιγραφή ή την κοινή χρήση κειμένου από μια εικόνα.

Βελτιωμένη λειτουργία φόντου κλήσεων

Η νέα διεπαφή φέρνει επίσης βελτιωμένη λειτουργικότητα στο Παρασκήνιο κλήσεων. Όπου προηγουμένως περιοριζόταν σε επιλογές ενσωματωμένες στο σύστημα, μπορούμε τώρα να αλλάξουμε την εικόνα όπως επιθυμούμε για κάθε βάση επαφής.

Βελτιώσεις εφαρμογής κάμερας

Από την αύξηση δεν γλίτωσε η εφαρμογή κάμερας. Ένα UI 5, για παράδειγμα, θα εμφανίζει τώρα ένα ιστόγραμμα όταν έχουμε πρόσβαση στη λειτουργία pro, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να αναγνωρίσουμε την κατανομή του φωτός ή της έκθεσης.

Στη σελίδα ρυθμίσεων της εφαρμογής κάμερας, θα βρούμε τώρα επίσης μια νέα ρύθμιση για το υδατογράφημα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να προσθέσουμε ένα όνομα συσκευής, προσαρμοσμένο κείμενο ή την ημερομηνία και την ώρα. Η Samsung μας επιτρέπει ακόμη και να προσαρμόσουμε τη γραμματοσειρά και την ευθυγράμμισή της.

Επιλογή απενεργοποίησης RAM Plus

Όχι λιγότερο ενδιαφέρον, το One UI 5 παρουσιάζει επίσης μια ρύθμιση για την απενεργοποίηση της RAM Plus. Αυτή η δυνατότητα μπορεί πράγματι να είναι χρήσιμη εάν έχουμε έλλειψη μνήμης, αλλά δεν θα σημαίνει τίποτα όταν το κινητό τηλέφωνο έχει μεγάλη χωρητικότητα RAM.

Η RAM Plus μπορεί πραγματικά να μειώσει κάποιο χώρο αποθήκευσης στα κινητά τηλέφωνα. Στο One UI 5, ευτυχώς μπορούμε να απενεργοποιήσουμε αυτήν τη δυνατότητα μέσω της σελίδας Ρυθμίσεις > Φροντίδα μπαταρίας και συσκευής > Μνήμη > RAM Περισσότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *