21 Μαρτίου, 2023

Συναγερμός! Κυκλοφορία απάτης Ενεργοποίηση κατάστασης κωδικού παραλαβής JNE με M-Banking ή ATM μετά από ηλεκτρονικές αγορές

Gadgetren – Πρόσφατα, κυκλοφορεί απάτη με κέρδος ένα από τα ονόματα των υπηρεσιών αποστολής και logistics, δηλαδή του JNE. Αυτή η είδηση ​​εμφανίστηκε αρχικά μέσω tweet από λογαριασμό bot @askrl που ανέβασε φωτογραφία της επιστολής στο όνομα της JNE σχετικά με το θέμα του άκυρου κωδικού κατάστασης απόδειξης.

Σε αυτό το tweet, ο @tanyakanrl έδειξε το περιεχόμενο της επιστολής που επωφελήθηκε από την JNE, στην οποία ζητήθηκε από τους χρήστες της JNE που είχαν ψωνίσει στο διαδίκτυο να επικυρώσουν πρώτα την απόδειξη, επειδή ο κωδικός κατάστασης απόδειξης για την αγορά αγαθών μέσω Διαδικτύου ήταν άκυρος ή έγκυρος.

Οι ανώνυμοι χρήστες του JNE ήταν γνωστό ότι είχαν ψωνίσει στο διαδίκτυο σε έναν από τους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου που αναφέρθηκαν. Μετά την πραγματοποίηση της ηλεκτρονικής συναλλαγής αγορών, ο ανώνυμος χρήστης JNE έλαβε επίσης μια επιστολή από τον πωλητή ή τον πωλητή για λογαριασμό της JNE με το επιστολόχαρτο να φέρει το λογότυπο JNE.

Η JNE Express μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter @JNE_ID είπε σχετικά με την επιστολή ότι ποτέ δεν είχε παράσχει ή είχε μια διαδικασία παράδοσης όπως αυτή που αναγραφόταν στην επιστολή, ώστε να διαπιστωθεί ότι πρόκειται για τρόπο απάτης.

«Προσοχή στην απάτη στο όνομα της JNE. Δεν υπάρχει διαδικασία παράδοσης όπως η παρακάτω sis. Παρακαλούμε μην παρέχετε αυτά τα δεδομένα στους εμπλεκόμενους. Ευχαριστώ», έγραψε.

Η ίδια η JNE Express δεν διαθέτει διαδικασία για την αποστολή ενεργοποίησης αποδείξεων με το M-Banking, επομένως δεν υπάρχει πράγματι σύνδεση μεταξύ αποδείξεων και διαδικασιών μέσω τραπεζικών συναλλαγών, επομένως αυτός ο δόλιος τρόπος ενεργοποίησης αποδείξεων με το M-Banking προσπαθεί να ξεγελάσει τα θύματα ώστε να μπορούν να μεταφέρουν χρήματα.

Προηγουμένως, για την αποφυγή απάτης στους πελάτες της JNE, η JNE είχε επίσης παράσχει εκπαιδεύσει τους χρήστες να είναι πιο προσεκτικοί ενάντια σε ορισμένες από τις πιο κοινές μορφές απάτης. Σε ένα teaser βίντεο, η JNE εξηγεί εν συντομία τους τρόπους απάτης που συχνά κερδοσκοπούν το όνομα της JNE.

Ξεκινώντας από τις εκπομπές WhatsApp για λογαριασμό της JNE για αποστολή APK που μπορούν να χακάρουν το περιεχόμενο κινητών τηλεφώνων, κουίζ με βραβεία, ζητώντας ασφάλιση αποστολής, έως την ενεργοποίηση αποδείξεων στο M-Banking. Επιπλέον, η JNE δεν ζήτησε ποτέ πρόσθετες χρεώσεις εκτός από τα έξοδα αποστολής κατά τη διαδικασία παράδοσης.

Όσον αφορά περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με υπηρεσίες και τρόπους απάτης, οι χρήστες του JNE μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με την επίσημη εξυπηρέτηση πελατών JNE στον αριθμό 021-29278888 ή να ρωτήσουν την JNE Customer Care @JNECare στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *